icon

Sakrokokcygeálny teratóm

ivkakivka
30. sep 2015

Ahojte maminky, aj maminky čakateľky 🙂

Snažím sa nájsť na internete čo najviac informácií o tejto chorobe, v podstate nádore, keď mi pred časom, teda vlastne bábätku v brušku, diagnostikovali tento teratóm. Na internete je toho žalostne málo. Už som sa tu spojila aj s jednou maminkou, čo to prekonala s dcérkou pred 5rokmi. A tak dúfam, že odvtedy už sa nájde viac info. Budem vďačná za všetko. Sledovaná som, a aj rodiť budem na Kramároch, kde potom bábätko budú operovať - na detskej chirurgii. Nenájde sa tu taká, ktorá by s tým mala skúsenosť a teda by mi mohla poskytnúť info aj o tom, ako to potom všetko prebieha a tak? Ďakujem krásne.

ruthike
30. sep 2015

Ahoj, ja som nasla nieco po anglicky, skusala si si vygooglovat sacrococcygeal teratoma?Drzim palce, prognozy nie su zle.

kikata
12. sep 2017

@ivkakivka Ahoj ja som sa tým narodila, dá sa s tým žiť, vtedy ešte medicína nebola , tak pokroková, pomohli mi až po 19rokoch na plastickej chirurgii v ke, dovtedy som to mala na zadnej sedacej casti, ako mi končí kostrč, bolesti hnis a krvácanie, no vzdy vravím, že ak sa človek narodí s chorobou je to lľahšie ako ,ked ju počas života dostane, zatial som zdravá, vraveli mi,že sa to môže naspäť vrátiť,hlavne po menopauze a v starsom veku ,ako ste vy na tom?

ivkakivka
autor
12. sep 2017

@kikata ahoj. No, mojej malej to týždeň po narodení odstránili aj S kostrcou. Teraz má 21 mesiacov a je úplne v poriadku. Ani žiadne bolesti, nič. Aj chodiť začala skoro, aj bez plienky je už dlho, tak nemalo to žiaden vplyv. Dúfam, že sa jej to teda už nikdy nevráti

ivazilincik
20. jún 2024

@ivkakivka Ahoj Ivka ,ako sa má tvoja dcérka .Mame podobný problém a našla som túto diskusiu.

ivkakivka
autor
21. jún 2024

@ivazilincik ahoj. Dcéra sa má fantasticky. Okrem jazvicky má zadku by nikto nič nespoznal 🙂 chodi každý rok na kontroly, inak nič. keď chceš viac info, kľudne napíš ss 🙂