Sakrokokcygeálny teratóm
Ahojte maminky, aj maminky čakateľky 🙂
Snažím sa nájsť na internete čo najviac informácií o tejto chorobe, v podstate nádore, keď mi pred časom, teda vlastne bábätku v brušku, diagnostikovali tento teratóm. Na internete je toho žalostne málo. Už som sa tu spojila aj s jednou maminkou, čo to prekonala s dcérkou pred 5rokmi. A tak dúfam, že odvtedy už sa nájde viac info. Budem vďačná za všetko. Sledovaná som, a aj rodiť budem na Kramároch, kde potom bábätko budú operovať - na detskej chirurgii. Nenájde sa tu taká, ktorá by s tým mala skúsenosť a teda by mi mohla poskytnúť info aj o tom, ako to potom všetko prebieha a tak? Ďakujem krásne.
@ivkakivka Ahoj ja som sa tým narodila, dá sa s tým žiť, vtedy ešte medicína nebola , tak pokroková, pomohli mi až po 19rokoch na plastickej chirurgii v ke, dovtedy som to mala na zadnej sedacej casti, ako mi končí kostrč, bolesti hnis a krvácanie, no vzdy vravím, že ak sa človek narodí s chorobou je to lľahšie ako ,ked ju počas života dostane, zatial som zdravá, vraveli mi,že sa to môže naspäť vrátiť,hlavne po menopauze a v starsom veku ,ako ste vy na tom?
@ivkakivka Ahoj Ivka ,ako sa má tvoja dcérka .Mame podobný problém a našla som túto diskusiu.
@ivazilincik ahoj. Dcéra sa má fantasticky. Okrem jazvicky má zadku by nikto nič nespoznal 🙂 chodi každý rok na kontroly, inak nič. keď chceš viac info, kľudne napíš ss 🙂

Ahoj, ja som nasla nieco po anglicky, skusala si si vygooglovat sacrococcygeal teratoma?Drzim palce, prognozy nie su zle.