icon

Sekcia s infekciou moču: môžem očakávať komplikácie?

30. júl 2025

Ahojte. O týždeň ma čaká sekcia. Dostala som výsledky krvi a moču a dva dni pred operáciou mám ešte anestéziologicke vyšetrenie. V moči som mala ale zvýšené hodnoty baktérií . Moja dr sa mi k tomu vôbec nevyjadrila. Hodnota je tam584 a najvyššia by mala byť 132 takže dosť zvýšené
Spravia mi i tak na termín sekciu ? Zajtra pre istotu pošlem výsledky aj do pôrodnice kde sa chystám rodiť ale neviem čo mi takto na diaľku vystavia nejake ATB. Mám u nich ešte kontrolu 2 dni pred operáciou ale to už sa vyliečiť nestihnem.
Ďakujem.

marek775
30. júl 2025

@anonym_autor Ozvi sa kvoli tomu svojej lekarke, uz len pre pokoj v dusi. Neviem kedy mas termin, a ci sa lekarka rozhodne pre ATB pred porodom. Ciste technicky, sekcia by nemala byt ovplyvnena, pretoze na operacnu ranu by infekcia močových ciest nemusela mat vplyv - nerodis porodnym kanalom - ale na toto ti moze dat kompetentnu odpoved len tvoja lekarka. Osobne si myslim, ze ti to mala vysvetlit uz na prvykrat, ale vieme, ako to chodí.

leni1977
31. júl 2025

Ja som v posledné dva mesiace tehotenstva mávala zápal močového mechúra, takmer nepretržite som bola na antibiotikách, tiež mi robili sekciu a aj vtedy som mala zápal, dokonca aj na sále mi tiekla infúzia s antibiotikami. Nebol s tým žiadny problém.