icon

Siedma choroba a pozitívny tehotenský test

dads
10. feb 2023

Ahojte. Chcem sa opýtať, či niekto zažil niečo podobné. Mala som 7.mu chorobu a v tom čase som zistila, že som tehotná. Chcem zistiť, či niekto zažil niečo podobné a všetko dopadlo dobre. Bojím sa, či to nemohlo poškodiť vývoj plodu. Teplotu nad 38 som nemala. Ale, ak uvažujem logicky, plod by mal byť ešte v žltkovom vaku. Čiže je chránený. Poprípade v takom skorom štádiu by asi poškodený plod zanikol. To že je to nebezpečná choroba pre tehotné som vygooglila, hľadám reálne skúsenosti žien. Ďakujem za každú odpoveď.

miskamicha
10. feb 2023

@dads ak sa vyvoj embrya poskodil tak sa s velkou pravdepodobnostou potrati. Ak nie malo by to byt okej. To ti zrejme nik nepovie co a ako, ale ako pises ze si nemala vysoke teploty malo by to byt okej 🙂 ja som mala teploty cez 39 a crevnu chripku nevedela som este ze som tehotna ale zial nedopadlo to dobre, ktovie ci kvoli tomu. Drzim palce nech je vsetko ok 🙂

dads
autor
10. feb 2023

@miskamicha Dakujem za odpoved a za povzbudive slova ❤️

ivka21
10. feb 2023

@dads není to úplne vhodná kombinácia určite to skonzultuj s gynekologickou

dads
autor
10. feb 2023

@ivka21 Infektologicka a gynekologicka sa vyjadrila, ze vraj by sa nemalo nic stat. Ale hladam realne zeny, ktore sa s tym stretli.

thoughtfulweirdo
10. feb 2023

Ja som sa s tým stretla, dostala som ju v prvom trimestri. Bála som sa, ale všetko bolo ok, tehotenstvo bez problémov, dieťa zdravé 🙂

dads
autor
10. feb 2023

@thoughtfulweirdo dakujem, som rada, ze to dopadlo dobre, budem verit aj ja ze bude vsetko ok❤️