baby, potrebujem poradiť. Možno to sem nepatrí, ale ako som tehu tak mám strašnú fobiu z pavúkov.. neviem co mam robit. Je to čoraz horšie, ked vidim maleho pavucika tak hned placem, panikárim, hysteričím. Zhoršuje sa mi stav. Sníva sa mi že ma zožiera obrovský pavúk. Ked idem domou tak iba pozeram po stenách kde sú pavúky. Je mi z toho zle, najhorsie ze to škodí bábu. Včera som bola dokonca na hubách a som mala takú paniku :((( vraj sa to dá liečiť, ale neviem ako, nemáte s tým skúsenosti?? Potom mám také stavy, že ked frajer nieje doma a nedvýha, tak sa hned bojím že kde je, čo ak sa mu nieco stalo.. Minule som ho zhánala dve hodiny a ja som už chcela políciu volat.. mne uplne prepína :D
@miska1988135 a mala si to aj predtým? lebo píšeš že odkedy si tehotná.No neviem ti poradiť, doma chováme pavúky, ale susedka mala s týmto probléma prišla sa k nám liečiť . Naši sú v teráriách a ona pri nich sedela a kukala sa na nich, ako žerú, sledovala ich pohyb-nepohyb, keďže oni sa väčšinu dňa nepohnú. Ako nebolo to ľahké, dostať ju k nám, veľmi sa najprv bála, ale potom si uvedomila, že ten pavúk ju nechce zožrať a pomohlo jej to. Aj sa jej jeden zapáčil. Podľa mňa skús niekoho poprosiť, nech ti odchytí do nejakej nádobky, napr. treska / nech je priehľadná/ maličkého pavúka a pozoruj ho, chytaj tú nádobku do ruky, príp. mu daj meno
Možno ti toto príde ako úplná sprostosť čo som napísala, ale ja som videla kamarátkine reakcie a to boli veľký pavúci na celú dlaň a jej to fakt pomohlo. Prídeš nato, že tak malý pavúk ťa nevie ani pohrýzť, aj keby chcel, lebo ti neprehryzne kožu. A sama uvidíš, či ti to zaberie. Za pokus to stojí. A s nádobky sa von dostať nevie.
Čo sa týka toho strachu o drahého, to máme všetky podľa mňa. A v tehotenstve som na to bola aj ja viac precitlivená, šalela som skoro každý deň keď sa zdržal v práci. Raz išli na montáž cez polku slovenska a telefón mal v aute a pol dňa mi nedvíhal. Skoro som zošalela.
@miska1988135 ahoj, na Tvojom mieste by som vyhľadala dobrého psychológa. Som predsvedčená, že Tvoje pocity sú ovplyvňované hormónmi, ale určite sa Ti dá pomôcť. No na to potrebuješ odborníka. Nechceš sa predsa trápiť a bezradne rozmýšľať ako si pomôcť. Psychológ je na to študovaný. Je však pravda aj to, čo písala tomiholjubavi, že si treba nájsť nejakú zmysluplnú činnosť. No a liečba typu "klin sa klinom vybíja" môže byť naozaj účinná, ale ja by som sa najprv poradila s psychológom. Ale ak zvládneš pohľad na pidipavúčika v poháriku a postupne budeš pridávať (alebo ani nemusíš), už aj to bude úspech. Držím Ti palce, hlavne, nech je Tvoje drobušiatko kľudné a spokojné.
@miska1988135
ahoj, ja mam tiez strach z pavukou, ale odkedy mame dcerku tak sa snazim premahat, myslim na to z pohladu mojej malej, ved co sa jej zacne v mozecku drmolit ked ma uvidi skakat na stol lebo tu lezie maly pavucik.
Tak som statocne hlavne pre moju dcerku a ono to pomaha
Tak mysli na svoje babo a bud statocne pre svojho mrnuska, matka vie dieta ochranit a vyvinut neskutocnu silu ked ide o bezpecie svojho dietata, tak skus cerpat silu odtial...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miska1988135 na arachnofobiu neviem co pomaha, s tym problem nemam...ale tiez mam obcas neprijemne paranoidne stavy
ked napr. ide mm niekde a dlho sa nevracia a nedajboze sa mu vybije telefon, to si hned predstavim vsetky mozne katastroficke scenare a velmi lahko spanikarim. ja myslim, ze kazdemu je tato situacia blizka - ze sa boji o draheho, ci sa mu nieco nestalo. ved len v spravach vecernych co davaju, vselijake autonehody, nestastia, vrazdy..no hruza...
prida to pokoj na dusi 
najlepsie mi na to pomahaju dve veci. najskor sa pomodlim za muzika, niekto nie je veriaci, ale mna to vzdy ukludni a potom odputam pozornost na nieco ine. v ziadnom pripade necakam, nekukam na hodinky, neskusam volat opakovane, ked ma vybity mobil o 15.00 bude ho mat vybity aj o 15.30. taktiez nepozeram telku, ani ziadne ine pasivne cinnosti, pri ktorych ma vtieravy strach moznost prist a stresovat ma. treba robit nieco aktivne - napr. najst na internete komplikovany recept a skusit nieco upiect, alebo si zacvicit, nieco sa skusit naucit, zavolat niekomu - kamaratke, mame, povyzvedat klebety...proste aktivne namahat mozog aby sa nevracal k strachu. Potom,ked manzelik pride domov, bude mat aj navarene, alebo upratane, alebo co si vyberies.. aj ty budes mat menej strachu
ps - odporucam nesledovat krimi noviny, ani televizne vseobecne, maximalne tak politicku cast.