icon

Silná bolesť na začiatku tehotenstva

janinark
30. aug 2015

ahojte surne potrebujem poradit.v utorok 25.8.som sa dozvedela ze som v 6tyzdni tehu.hned den nato som dva dni po sebe mala slabulinke krvacanie,ale potom mi zacalo silniet,mala som strasne krce,bolo mi ma omdletie,zvraxala som cely den.moze to byt sposobene aj tym ze sa mi neda ist na velku potrebu?ked uz sa mi to podari,tak mi je lepsie.mam steach ci som nepotratila.dnes je to 5den co ich mam a uz mi slabnu.dakujem za radu.

ivetz
30. aug 2015

@janinark Na tvojom mieste by som uz bola na pohotovosti. Nechcem ta strasit, ale u mna krvacanim a velkymi krcovitymi bolestami zacal spontanny potrat. Podla mna o kazdom krvacani v tehotenstve by mal vediet lekar.

ladyblcha
30. aug 2015

@janinark a to 5dni cakas doma? Ziaden gyndak, ani pohotovost? :(

rybka1985
30. aug 2015

Nechcem byt hnusna,ale co tu este robis,hned ako si zacala krvacat mala si utekat na pohotovost. Aaach nepochopim toto...

piacere
30. aug 2015

Ja osobne si myslím, že si potratila. Apropo, mala si tehotenstvo potvrdené už aj gynekológom, alebo iba pozitívny test?
Mnohé ťa odsúdia, že čo nebežíš hneď na pohotovosť. Áno, akékoľvek krvácanie nie je v tehotenstve žiadúce... môže ísť v tak skorom týždni o potrat, ale aj hematóm, ktorý sa vyplavuje a plod je tam, kde má byť.... v tom prípade je nemocnica fakt nutná, podávajú tam infúzie/lieky na zastavenie krvácania, aby sa s ním nevyplavil aj plodík.
Ale ak mám byť úprimná, ja by som už v tak skorom týždni na pohotovosť nešla a nechala to na prírodu... ale "ľahko" sa mi hovorí, mám už dve deti, tretie neplánujem..... ale z vlastnej skúsenosti. Pri druhom som začala v cca 7 týždni večer špiniť, aj s čerstvou krvou, tak som šla na pohotovosť, kde mi lekár ani neurobil sono, pichol mi vyvolávačku, lebo vraj určite nie som tehu (nebola som ešte na potvrdení u svojho gyn, "len" som mala silne pozitívne testy a meškajúcu mrchu) a vraj sa mi iba spúšťa menzes..... ale zároveň ma tam chcel nechať, lebo v tehotenstve nemám čo krvácať... tak som podpísala reverz a porúčala sa preč....
Takže ja osobne by som šla klasicky za svojim gyn, buď ti urobí sono (čo asi až po ukončení krvácania) alebo vezme aspoň krv na hcg....

sibalka21
30. aug 2015

mrzi ma to ale je velka sanca ze si potratila
@janinark

steinarka
30. aug 2015

@janinark pohotovost nic?? ty zacnes silno krvacat a sedis doma? to ti tak velmi zalezalo na tom malom?? nehnevaj sa, ale posobi to dojmom akoby ti to bolo jedno.... bud si ista, ze 99% tehotnych zien by bolo na pohotovosti uz pri slabom naznaku krvacania a nie ze este tyzden sediet doma na prdeli 🙄

janinark
autor
30. aug 2015

ja cakam prve babatko,niesom vobec informovana co je normalne a co nie.kamoska mala 4mesiace normalne menzes ani o tom nevedela ze je tehotna.ano potvrdil mi to aj gynekolog,ze vydi plod,je zivi a hybe sa.za mesiacmam ist na kontrolu a este predtym na odber krvy.zajtra idem.

steinarka
30. aug 2015

@janinark v tehotenstve nie je "normalny" menzes ale skor silnejsie spinenie, ktore si niektore zeny pletu s menzesom.. ale ty pises, ze si zacala silno krvacat.. vyhovarat sa na neznalost je troska silna kava v dnesnej dobe internetu.. predpokladam, ze odber krvi uz bude zbytocny.. kazdopadne vela stastia

janinark
autor
30. aug 2015

nechcem aby ste ma sudili,to si nechajte pre niekoho ineho.to teraz momentalne nepotrebujem.potrebovala som radu a nie aby ma niekto sudil a odsudzoval.

steinarka
30. aug 2015

@janinark ved si rob co chces, pre mna za mna si presed doma aj cele tehotenstvo.. pises na verejne forum, tak sa musis pripravit na rozne pohlady na vec.. vela stastia 🙄 🙄 🙄

bosoriak
30. aug 2015

@janinark Tvoje priznaky su ucebnicove pre samovolny potrat. Krvacanie, krce, bolesti, nic z toho nepatri k zdravemu tehotenstvu. Moze to ohrozit aj teba, preto sa odporuca ist na pohotovost. V tomto skorom stadiu je aj tak malokedy co urobit ak plod odumrie.

ladyblcha
30. aug 2015

@janinark surne si potrebovala radu pred 5dnami, dnes uz je asi neskoro. 😒
Ak by to bol hematom a nie potrat, tak by si dostala lieky a uplny kludovy rezim, niekedy aj hospitalizacia, kym sa nevstrebe. V kazdom pripade by to lekar zhodnotil a spravil max. pre zachranu.

bajana
30. aug 2015

@janinark mrzí ma to,ale s najväčšou pravdepodobnosťou si potratila. Nevyčítaj si to, je to veľmi časté a ani lekári by ti asi nepomohli. Do budúcna sa ale prosím neriaď skúsenosťami jednej známej ale zdravým rozumom - absencia MS je jedným s hlavných príznakov tehotenstva, naopak s akýmkoľvek krvácaním (nehovoriac o intenzívnom so silnými kŕčmi) sa okamžite smeruje na pohotovosť. A vo vlastnom záujme si precitaj základné info o počatí a tehotenstve. Držím palce do budúcna.

ukulela
30. aug 2015

@janinark ja som takto v 6tom tyzdni potratila ... a je mi luto, ale je velka pravdepodobnost, ze sa to stalo aj tebe :( ja som utekala na gyndu hned,ako som zacala krvacat,dok ma vysetrila, urobila sono, a mohla len skonstatovat, ze spontanny potrat. na druhej strane, to, ze si nevedela, ze treba ist na pohotovost, resp hned za lekarom, si nevycitaj. v takom skorom stadiu sa potratu ani velmi neda zabranit. ked sa priroda a telo rozhodnu, ze sa tehotenstvo neda udrzat, mozu sa vsetci lekari na pohotovosti pokrajat ... moja dok skonstatovala, ze si z toho nemam robit traumu, ze dolezite je zistenie, ze dokazem spontanne otehotniet a mozem sa o to pokusat opat. a tiez je dobre, ze sa mi to stalo relativne skoro, horsie by to bolo, keby plod neskor odumrel a musela by som napr ist na cistenie do nemocnice :(
takze zajtra ta doktorka prehliadne,skonstatuje, ci si sa vycistila uplne sama a ci netreba zasah a povie ti, co dalej. ak babo planujes a chces, odporuci ti vitaminy (ja som pred tehu brala kyselinu listovu a inofolic a ked som po potrate otehotnela,nasadila mi hned preventivne duphaston)
drzimti palce, netrap sa, naplanuj si dalsie kroky a co-to nastuduj. ak ta doktor neinformoval alebi s nim nie si spokojna, pouvazuj este pred druhym tehu o zmene lekara ...

babydesire
30. aug 2015

Ak si este nebola na pohotovosti tak tam okamzite bez,nevahaj.myslim si to co ostatne baby a ze na zachranu babatka je uz neskoro.ale moze sa stat ze tam ostal kusok plodu ze sa nevyplavilo vsetko a to by ohrozilo tvoj zivot.mal by ta pozriet lekar.mrzi ma to ale mala si ist hned ako si zbadala trochu krvi kedze si vedela ze si tehu.to ze kamoska pocas tehu krvacala a aj tak boli oki sa stava ale len zriedka sa to takto dobre skonci.ja ked som zbadala v 10tt krv okamzite nemocnica.dietatko neprezilo,zomrelo mi v brusku,a to som mala slabe krvacanie a ziadne bolesti a nevahala som ani sekundu natoz niekolko dni.tak utekaj na tu pohotovost

kurkamirka
3. okt 2015
piacere
3. okt 2015
sono2
3. okt 2015

@janinark ako si dopadla? Tehlu pokračuje? Prajem veľa zdravia.