Silná nádcha v tehotenstve

borka77
14. mar 2018

Maminky, poraďte! Minulý piatok som bola dať popočúvať dcérku kvôli kašlu, čo som už aj oľutovala, lebo okrem toho, že som sa dozvedela, že má dýchanie čisté (chvalabohu), niečo sa v čakárni muselo na mňa nalepiť. Mám strašnú nádchu, bolí ma celé čelo, som v 35 týždni, všetko čo mi mimo tehotenstva pomáhalo (theraflu, coldrex a pod.) si teraz dať nemôžem... Mám len kvapky do nosa s morskou vodou (to je ako nič), užívam Sinupret druhý deň (zatiaľ nezabral), vitamín C, medovkový a mätový čaj, zajtra idem do soľnej jaskyne, inhalujem eukalyptus. Bolí ma celý nos a obávam sa, že mi to tak skoro neprejde.
Prosím o akúkoľvek radu, v živote som sa takto necítila, choroby neprežívam vôbec ťažko, no momentálne mám pocit, že zomriem na nádchu ☹ ani by ma nikdy nenapadlo, ako veľmi vedia pomôcť tie teplé nápoje na dutiny.... Teplotu nemám, preto mi príde zbytočné ísť k môjmu lekárovi s nádchou.... Ďakujem

maminuska
14. mar 2018

@borka77 daj si normálne olynt. Paralel a lahni si a pospi si. 4 krát overené v 4 tehotenstvách.

pininka
15. mar 2018

Ano,paralen mozes a za zbytocne by som to nepovazovala, ja som vobec teplotu nemala,len ma bolelo hrdlo, doki mi pre istotu zobrala vyter a tam mi samozrejme vysiel streptokok, tak ale po porade s orl mi vraveli ze doritricin bude stacit. No nestacil, po tyzdni som dostala taky zapal klbov, ze som si nedokazala umyt zuby ako ma ruky boleli a aj cele telo,takze to skoncilo atb na dva tyzdne. A to sa vsetci modlili aby som nedostala zapal srdca, lebo to bolo tretie stadium. Nastastie aj ja a aj mala sme nakoniec boli ok.

borka77
autor
15. mar 2018

Ale hrdlo a nádcha sú dve odlišne veci. S hrdlom by som šla aj ja. Ráno som sa zobudila a bolo mi lepšie, na noc som si dala paralen. Práve idem do soľnej jaskyne, verím, že mi bude zajtra lepšie 🙂 Veľakrát sa stane, že ideš s obyčajnou nádchou k lekárovi a sedíš vedľa niekoho kto ma bakteriálnu infekciu a pridruzi sa to k tvojmu vírusu a zbytočne si donesieš domov horšie akokeby si tam vôbec nešla. Takže po 2 dňoch nadchy sa ešte k lekárovi určite nechystám.

mury
15. mar 2018

Odporučila by som Ti ísť doktorke a dať si predpísať Pamycon kvapky. Ja som mala silnú nádchu, hrdlo ma nebolelo ale som kojila, malý mal 2 mesiace a bála som sa, aby to odo mňa nedostal a proste som nevládala fungovať. Išla som doktorke a dala mi tieto kvapky na nos a do dvoch dní úplne super. Vtedy som riešila s doktorkou, aby mi dala niečo, čo sa môže pri kojení, možno sa to môže aj v tehotenstve. Skús zistiť.

carrot_apple
15. mar 2018

@borka77 preplachovať nos konvičkou s morskou soľou vždy keď sa upchá, kukni na tete, konvička stojí 10e ale používať to môže celá rodina a je to najúčinnejšie...

juliet86
15. mar 2018

Ja odporucam zobrat latkove vrecusko (ponozku no co mas po ruke) narvat do toho ryzu (alebo sosovicu alebo co mas po ruke. Ohriat v mikrovlnke a pacnut si to na tvar nech ti to zajryje celo lica nos. Plus cely den a noc byt v hrubej bavlnenej satke co ti zakryva aj celo. Prosto poriadny hidzab si sprav. Alebo este vlnenu ciapku na 24hodin non stop. Eukalyptove oleje do armolampy na noc. Drzim palce to das!!!!

arousa
5. júl 2018

Kkočky, ktoré ste mali nádchu (nie až tak tragicky silnú) na začiatku tehu, musím sa to opýtať priamo, mali ste zväčša zrána aj také tie žlté hlieny? Lebo ja to druhý deň ráno dolujem až z päty 😣 kýcham furt, ani Vincentka sprej nezaberá a bojím sa, aby to neublížilo bábu, tie tlaky. Som ešte len v 5tt

carrot_apple
10. júl 2018

@arousa preplachuj nos konvičkou s morskou soľou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre