icon

Silná nespavosť a únava na konci tehotenstva

30. jan 2025

Ahojte baby som na konci tehotenstva mám pár dni do termínu ale už týždeň som nespala… v noci zaspim na hodinku potom sa preberiem a opäť nemôžem zaspať… dokopy spim tak 2-3 hodiny ja už nevladzem fungovať mám z toho až depresiu… dnes som šoférovala pár minút a skoro som nabúrala ako som sa nevedela sústrediť na cestu kvôli únave
Nikdy v živote som nebola viac unavená ani keď som pracovala na nočné zmeny, keď sa blizi noc a idem si ľahnúť ja som strašne nervózna že zase to iste, ruky sa mi z Toho trasu, zimnicu mám, potom sa spotím strašne som zúfalá z toho
Ak máte nejakú rada budem vďačná

katarina_kat
30. jan 2025

Nemám radu, len že je to normálne, už len chvilku vydržať ☺️ tiež si spomínam, že posledné dva týždne boli náročné nielen fyzicky ale aj psychicky.

autor
30. jan 2025

@katarina_kat ja už som mala tuto nespavosť cca v 8 mesiaci ale nie až v takomto stadiu a takto dlho 🥺 a do toho ešte kašeľ a nádchu och

lilli110
30. jan 2025

Mala som to v kazdom tehu. Dokonca v case ked som este chodila do prace. "Najlepsie" bolo ked som zaspala nad ranom tesne pred budikom 🤦🏻‍♀️ skus cez den oddychovat kolko sa da. Aj ked nezaspis. Proste aspon iba tak lez. Pusti telku, hudbu, citaj knihu... Urob naozaj len nevyhnutne.

firma2211
30. jan 2025

Mám to iste , týždeň do termínu a únava nenormálna , mne pomáha keď mám v izbe chladnejšie aj si v noci otvorim okno vyvetram a vtedy zaspim . Neskúšala si?

jomarch
30. jan 2025

mrzi ma to, velmi dobre to poznam, ja som nespala posledne tri mesiace poriadne, pretoze som bola tehotna cez tie obrovske letne horucavy. spanok som potom dohanala kedy sa dalo, cez den, po praci (aj v praci ked sa inak nedalo 😂😂😂)

michaella24
30. jan 2025

Tiež nemám radu, ja som nespala na začiatku tehotenstva - lebo som vysadila lieky na spanie, takže som spávala možno dve-tri hodiny alebo ma v noci prepadali extrémne vlčie hlady. A na konci tiež nie, pretože som nevedela, na ktorej strane ležať, na jednej mi malý tlačil akoby na nerv a mala som bolesti vo vnútornej strane stehna a ani na druhej som nevydržala dlho. Moja rada znie: vydržať. Síce, veľa žien nespí ani po pôrode, môj syn bol na umelom mlieku od začiatku a spinkal pekne. Každopádne ti chcem vyjadriť veľký kus pochopenia. Viem ako sa cítiš. Ak môžeš, oddýchni si cez deň.

kiki68
30. jan 2025

Zial je to normalne, ale keby je fakt zle, tak nech zacnu vyvolavat. Mna teraz v 40 nechce vobec ani do terminu nechat a chce vyvolat par dni pred. Cize urcite to nemoze byt taky problem. Ked som bola s tlakom nic moc minule tehu a povedala som na poradni v nemocke, ze ja uz to nedavam proste, tak lekarka ponukla vyvolavanie porodu. Tak jedine porodit, tam ine nevymyslis.

autor
30. jan 2025

@kiki68 spýtam sa v pondelok na poradni, či by mi nemohli radšej vyvolať pôrod, to už budem v 40tt

@michaella24 Ďakujem za povzbudenie

@firma2211 Bojím sa otvárať okno keď mám chytena hrdlo a nádchu, že by mi to nespravilo ešte horšie ale pred spanim skúsim riadne vyvetrať 🫶🏻

svetlonos
30. jan 2025

Vyvolavacku a epidural, môže sa pokojne už od 38+0! Ja som bola na kontrolu v 39+0 a uz som ledva zila, cítila som sa ako veleriba, otočiť sa zo strany na stranu cisty des. Do toho doma ešte malý 3 rocny syn, vstaval o 4 ráno...
Keď mi na kontrole povedali, ze ma tam hneď aj nechajú, lebo sa im nepáčia prietoky, tešila som sa ako mala. Konečne som sa vyspala. Ráno po prehliadke skonštatovala sr, ze mam pravidelne kontrakcie, otvorena na 4cm a dnes pirodim! 😁 keby som vedela, ze to ide, dám si fakt tu vyvolavacku uz od týždeň skôr.
Tiez som tohocvela nenadoala. Ake teda za mba si nezodpovedna, ze v tomto stave jazdíš autom. Ja som seriozne vážne nesla ani len po schodoch! Do auta by som nesadla ani za svet po 3 hodinách spanku, toboz niekoľko dni po sebe. Mas vtedy reakcie ako s par promile v krvi. Daj pozor. A rob fakt len nevyhnutné veci. Ja som sa pohybovala uz len z gauča do kuchyne hest, vc a sprcha. Co bolo na zemi, dvíhal syn akebo muz. Bolo to v lete, vnutri 30 °C 🤯 sedela som pred ventilátorom. Upne ti rozumiem hrozny stav. Mbe pomáhali magnézium. To ešte stále môžeš. Na skludnenue a soanok to stačí a musela by si mat kinsku dávku, aby ti zastavilo kontrakcie. To mi pivedala sama moja dr aj v porodnici.
Držím palce a prajem pekný a dobrý pirod 🙂

michaella24
30. jan 2025

Tak to je jediné čo ti viem povedať, detičky si vedia nájsť super miesta kam zatlačiť. Či už žalúdok, nervy, mechúr... Prešli sme si tým viaceré a za chvíľku budeš mať za tým. Ja ti len prajem, aby si nemusela riešiť veci po. Ver mi, že toto bolo jedno asi z mojich najmenších problémov.

kiki68
31. jan 2025

@svetlonos ked musis ist autom, tak proste ides. Legalne nic zle nespravila. Unava je zial bezna vec. Ze sa nieco moze stat, moze, ale to sa moze vzdy

liliblacky
31. jan 2025

chcem Tá len podporiť, že som na tom rovnako, ale mne ostáva ešte tak 5 týždňov.. cez deň by som zaspala asi aj po stojacky, no mám doma 2 ročnú dcéru a večer keď si ľahnem tak aj do 2hej pozerám do stropu.. Maly má vždy večer party a ešte sa aj otocil priečne, takze nech si ľahnem akokoľvek, vždy mu to vadí a kope.. Už má z neho asi aj boli pankreas a žalúdok ako má tam stále nohy zaborené (alebo teda neviem ktorú časť ale niečo ostre 😀).. niekedy mi pomôže citát knihu, niekedy schladiť vzduch v izbe a niekedy nič… snaž sa oddychovať ak to ide, aby si mala silu.. aj keď pred prvým pôrodom som nespala 3 dni (mala som poslickov), ten adrenalín v deň porodu spôsobím, že energie som mala dosť 😀

svetlonos
31. jan 2025

@kiki68
jasne ze sa stane aj po 12 hodinách spánku. Len toto fakt súdim podľa seba. Ja fakt nie som schopná po dlhodobom spánkom deficite normalne fungovať. Muz je super šofér a item to ma ako zamestnanie. Tiez by nešli. To fakt nie je sranda.

kiki68
31. jan 2025

@svetlonos ale ked musis napr s dietatom do skolky, potom k lekarovi. Tak proste musis. Ja som tiez napr so synonym isla polochcipla na pohotovost, hotova lost highway 😂 Ako v meste sa to da, na vidieku uz ma clovek problem.

svetlonos
31. jan 2025

@kiki68
tak hej, keď treba na pohotovosť, mozno he tam adrenalín. Ja mam možnosť v rámci mesta ist taxíkom za pár eur. A do skolky par krat presne z tohoto dôvodu nešiel 🫣.