Silná zápcha v 37. týždni a krvácanie z konečníka
Prosím vás mamičky a budúce mamičky poradte mi niečo na silnu zapchu dneska som sa uz 4ty den pokusala ist na wc na velku potrebu ale nejde to maximalne nejaky maličky kusoček aj to z dost silnym krvacanim ..(hemeroidy asi) prosim vas nieco co by mi pomohlo ist na wc bez velkej bolesti ? niečo čo zaručene preženie ?
@nina8888 - ked uz je to takto, tak cipok alebo klistir.
Dakujem velmi pekne za rady urcite vyskusam vsetko možne kym to nezaberie🙂
@nina8888 glycerínový čípok isto môžeš, to je len vazelína. Ak nezaberie, skús easylax, alebo ducolax čípok. Tie píšu, že v tehu po porade s dr., tak radšej zavola a opýtaj sa, ale inak sú to jemnučké preháňadlá od 2 rokov, a je to čípok, tak si myslím, že to bábätku nemá ako uškodiť. Zváž si.
v tomto stadiu tehotenstva a pri takejto zapche prehanadlo kludne mozes... aj ja som brala.... skodi menej ako 4-dnova stolica v crevach.......cipok by som neodporucala ak krvacas...senny caj je takisto fajn....a ten sa nemoze len v prvom trimestri, teraz uz mozes...drzte sa obaja 🙂
urcite psylium,(indicky skorocel) dostat v lekarni,je to vlaknina a ak budes brat pravidelne,so stolcou nebude Problem 😉
glycerínové čípky si kúp v lekárni ,nestojí to moc a zmäkčí ti to stolicu a nejaké krémiky sú na hemoroidy a musíš vydržať ,po tehu sa dajú hemoroidy lepšie riešiť...
@nina8888 mne doktorka poradila piť teplé mlieko a zabralo, taktiež, ked budeš na wc podložiť si niečím nohy, ja mám malý vandlík, no a tiež mi kázala namydleným prstom si opatrne roztiahnuť konečník, nič príjemné, ale pomáha, želám vela šťastia 🙂
skús Duphalac, ja som to dávala svojmu synovi, keď bol malý.....je to účinné podľa mňa a to sme toho vyskúšali kopec.
ja som si dala magnezium, lebo mi tvrdlo brucho a riadne ma z toho prehanalo, mozno by ti to pomohlo 🙂
aj ja som mala takýto problém a pomohol sirup Duphalac, neviem či sa dá kúpiť aj bez predpisu ale mne ho predpísala obvodná, je úplne bezpečný v tehotenstve 😉 a ešte na krvácanie pomáha masť faktu, aj tú mi odporučili v tehotenstve
Ja mne pomohli glycerinove cipky som mala presne takyto problem
glycerinove cipky, nech sa vyprazdnis a zacni papat to psyllium, co uz bolo spominane, pripadne nejake acidofilne mlieko
aj som to mala take zle ako ty, ale mne bohužial nepomáhalo nič...akurát trošku mi na konci tehu pomohli tie glycerínové čípky 🙂 , no po porode sa mi to vsetko upravilo 🙂

@nina8888 slivky ...alebo také cipky nepamatam si presne aké ale tuším glycerinove v porodnici som to mala ale musis sa opytat či sa mozu v tehu....alebo na lacno teplu vodu ...iné ma moc nenapada