icon

Silné bolesti hlavy v 18 týždni

janulka1989
15. dec 2012

Mam taky mensi problem vcera som bola v zachranke a som v 18,1 tyzdni tehotenstva a tlak som mala 140/90 poradte

xlucia
15. dec 2012

@janulka1989 a co akoze potrebujes poradit????? ak mas vysoky krvny tlak, tak mas ostat v nemocnici na pozorovani, aby vylucili napr. aj preeklampsiu. asi aj z toho vys. tlaku ta boli hlava. pi vela vody, a sup naspat k lekarovi

zivika
15. dec 2012

@janulka1989 a v zachranke ti co povedali, alebo na prijme? si ta tam nenechali? nieco ti odporucili? napis nam viac...

janulka1989
autor
15. dec 2012

@xlucia Lezala by som na gynekologii?Nechuti mi jest a pijem

janulka1989
autor
15. dec 2012

@zivika Odtial ma poslali domov a svinstvo bolo to,ze musela ist peso az na pumpu a tam boli ku mne mily dali mi bundu nukali mi teply cajik a zohnali mi odvoz mozno to prejde

xlucia
15. dec 2012

@janulka1989 ano na gynekologii. nesmies sa dat. privysoky tlak ohrozuje teba aj dieta. chod tam aj s manzelom

rebecca2006
15. dec 2012

@janulka1989 bolesti avz môžu, ale nemusia súvisieť s vyšším tlakom. Každopádne, 140/90 dobrý tlak nieje, konyultuj svojho gnekológa, bud Ti priamo dá liečbu, alebo - čo je pravdepodobnejšie- ťa pošle ya intrenistom- ten tlak opakovane premeria, a nasadí ti liečbu, ktorú môžeš aj v tejoptenstve a tebe ani bábnu neublíži. V lahších prípadoch postačí magnéyium, ale v ťažších treba normálne liekz na vský krvný tlak- nie všetkzsa môžu v tehu- ale sú také, čo áno 🙂 Je ptrebné aj vzšetrenie moču na prítomnosť bielkovinz, či sa nejedná o preeklamp,siu- to je komplikácia, ktorú treba riešiť rayantnejšie- liekmi, lebo mže ohroziť teba aj ábo. Ad 2- pokiaľ nie je jednoynačné, že bolesti hlavz sú z vysokého tlaku, tak treba doplniť neurologické vyšetrenie- neurolog určí pre,čo ťa hlava bolí. Okrem vysokého tlaku najčastejšie príčinz sú yabokovaná krčná chrbtica- tam pomôže kvalitná masáž alebo rehabilitácia, teplé obklady... a potom migréna. Pre tehu si migrénami netrpela? Ja som siln migrenička- potvrdená, diagmostikovaná, loiečená- a napriek tomu, že všade píšu, že migry v tehu sú miernejšie, ja som mala strašné.... Inak na samotnú bolesť hlavy môžeš Paralen v pohode. Ak bz neyaberal, tak v 2. trim- čo je tvoj prípad, aj Brufen- hlavne gynekologovia sú však s Brufenom opatrní- tak ten radšej až po porade s lekárom, ak Ti ho doporučí, tak si daj ale poyor, 3. trimetsrisa už yasa nesmie.....Dúfam že som pomohla.

janulka1989
autor
15. dec 2012

@rebecca2006 Dakujem za radu ae este pockam

janulka1989
autor
15. dec 2012

@xlucia poviem mu ked dojde domov

zivika
15. dec 2012

@janulka1989 a robili ti nejake vysetrenia? inac zachovali sa ku tebe neludsky, no bohuzial, oni nie su povinni odviezt ta domov ☹ je mi luto, ze si musela takto behat, ale aspon, ze sa nasiel niekto, kto ti pomohol...ale k problemu...tlak 140/90 je sice zvyseny, ale nemusi nic znamenat, takze sa v prvom rade skus ukludnit a setrit sa, aby si si tlak este nedvihala...ja som v prvom tehu mala problem so zvysenym tlakom, gynekologicka ma poslala ku internistovi, ten mi nasadil taky pristro, holder sa to vola, normalne som isla domov a to ma monitorovalo jeden den, kazdu hodinu, zaznamenavalo sa to a na druhy den doki z toho vytlacil vysledky a zistil, ze je tlak ok...preventivne mi kazal papat 1/2 tabletky magnezia denne, ani som ju nebrala 🙂 takze chod v pondelok tvojej gynekologicke a opytaj sa, ci by ta neposlala internistovi...inac bolo by dobre, keby si si zohnala tlakomer domov, aby si si mohla tlak merat v klude doma, lebo ja ked meriam u doktorky, hned mi vyskoci o 10 a to nemam pocit, ze by som sa bala, alebo co...

janulka1989
autor
19. dec 2012

Odpadla zavolali mi zachranku a skoncili na internom na pozorovani tak povedal zachrankar ze mi bije rychlejsie srdiecko aj priatel mi meral tep pred tym jak volali zachranku a bol rychly