Silné kŕče v 17 týždni

zan33
9. jan 2013

Ahojte, min. týždeň som mala 3 dni silné kŕče podobné ako pri M-ku, upokojila som sa tým, že je to zrejme v čase kedy by som mala normálne menštruáciu a včera som to svojmu lekárovi zabudla povedať. No dnes v noci som sa na tie kŕče opäť zobudila a boli veľmi silné. Zároveň ma pri tom bolia kríže. MagneB6 beriem takmer od začiatku tehu a zároveň beriem Anopyrin (kvôli krvi), Dnes večer ma tie kŕče chytili opäť. Už ma to dosť vystrašilo. V pondelok na kontrole ale bolo všetko v poriadku. Máte niekto podobné trápenie? Ak sa to dnes v noci zopakuje, pôjdem na pohotovosť, napriek tomu že nekrvácam. Jednoducho sa o drobca veľmi bojím.

dais
9. jan 2013

Odporúčam ísť čo najskôr k lekárovi. Ja som cestou z práce dostala silné kŕče v 6. mesiaci, šli sme na pohotovosť a už som v nemocnici ostala. A ležala som potom až do konca tehotenstva, podarilo sa vydržať do 37 tt. Nemusí to byť nič, ale môže to byť riziko predčasného pôrodu. Držím palce.

zan33
autor
10. jan 2013

@dais - vystrašila si ma. Nateraz to utíchlo, tak som nikam nešla. Rozmýšľala som, či som si to nespôsobila sama, keď som za dva dni zjedla 2 celé ananásy - náhodou som na nete natrafila na článok o tom, že ananás môže spôsobiť až potrat. Podobným mýtom neverím na 100%, ale som opatrná, takže ten ďalší, na ktorý som si robila zálusk, asi neskončí v mojom žalúdku :( Ak by sa zopakovali silné kŕče, tak balím tašku a utekám do nemocnice.

zuzi0911
10. jan 2013

@zan33 ono to moze byt aj z rostahovania maternice kedze poradna si mala v poriadku.ale naozaj radsej treba ist k dr.drzim palce

zan33
autor
10. jan 2013

@zuzi0911
Skutočne môže maternica pri raste bolieť tak ako pri menštruácii? Ja som mávala pri M-ku kolapsové stavy a toto sa na to podobalo, ale bolo to slabšie.

zuzi0911
10. jan 2013

@zan33 ja som podobne bolesti mavala do konca tretieho mesiaca a to takmer denne a to som kolkokrat ani chodit koli tomu nemohla..potom ani nie.vies ono je to tazko povedat pre jednu je to v poriadku no pre druhu problem.no si myslim ze asi to nie je az take zle bo by to aj dr zistil bud by si sa otvarala alebo krvacala.ale ak ta to ete chyti radsej aj pohotovost.pre istotu

zuzi0911
10. jan 2013

@zan33 a radsej sa aj zajtra ukazat k svojmu dr aj ked to nebudes mat.aspon budes kludnejsia

zan33
autor
10. jan 2013

@zuzi0911 Mala som to min tyzden a potom v utorok. Ale v pondelok u gyn. bolo vsetko uplne v poriadku, vraj ma nemusi ani zasivat. Tak som to svojmu lekarovi aj zabudla povedat. Ale ak sa to zopakuje, idem na pohotovost. Uz som tam bola na zac. tehu a nechali si ma tam tyzden, uz to tam poznam 🙂 Aj ked som vtedy hned prestala krvacat, lezala som tam kym si lekar nebol istý ze je to ok. Ale dufam, ze sa to uz nezopakuje. Dakujem za podporu 🙂 Cakam prve babo, takze vsetko je pre mna new 🙂

dais
11. jan 2013

@zan33 Nerada som ťa vystrašila. Môj prípad bol taký a tvoj môže byť (daj Boh) úplne iný. Ale v mojej knihe o tehotenstve bola informácia v zmysle, že každá prudká a nevysvetliteľná bolesť brucha v tehotenstve by mala byť konzultovaná s lekárom. Navyše u mňa to bol aj inštinkt, prosto som cítila, že sa deje niečo zlé.

zan33
autor
11. jan 2013

@dais ahoj, ja si hovorim, ze nesmiem panikarit, ale ani nechcem nic podcenit. Ak sa to zopakuje, nebudem cakat ci sa to zhorsi, ale pojdem na pohotovost. Uz som tam bola na zac. tehu a pristup som velmi dobry a pomohli mi. Ale dakujem za vsetky rady.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre