Silné krvácanie v 13. týždni
Ahojte žienky , potrebujem od vás radu skúsenosti. Budem veľmi vďačná za každý jeden príspevok. 🙂 som v 13tt tehu a krvácam už dokopy asi jeden deň. So slabšieho krvácania keď som si volala sanitku (žijem v uk) sa v nemocnici vyklulo silné krvacanie a bolesti.Dr.mi povedal že je to normálne v tehotenstve že to nie je veľa krvy. Poslal má domov že keď budem mať 6 vložiek krvavých, potom sa môžem naspäť vrátiť. Prišla som domov ,a už som minula 4 vložky a krvacanie stále pokračuje. Som zúfalá píšem v noci tak sorry za pravopis ak sú niekde chyby. Scan mám až V pondelok ..som na dne , neviem čo mám robiť. To sú fkst taký blbý ti Dr. V ul ?
Dúfam, že budete vporiadku. Ale určite Sony by pomohlo aby videli činnosť srdiečka. Viem ze sú lieky, ktoré pomôžu udržať bábätko v brusku
@n0mi brali mi krv aj moc..nie však sa to stalo od štvrtka volala som jej viac krát ale tam nebola..A snou mám stretko až V auguste.
@sense Sono mám mať normálne v pondelok lenže ja som ho chcela skôr od štvrtka ako som začala krvacat som chcela vidieť bábätko
@patkaamirko di pondelka daleko ked krvacas vela cerstvej krvi od stvrtka.... A plod? Hcg nekleslo ako tiez zijem v krajine kde ss to do 12tt moc neriesi ale v pripade jrvacania mas promptny termin a robi sa sono hned ci je plod v poriadku
@patkaamirko a nedali ti nic na zastavenie krvacania? Ja keby mam 5cm zrazeniny, tak lezim v nemocnici 😕, nedaj sa
@matenka nedali mi nič, vraj im to je ľúto, ale keď to je potrat tak na to lieky nie sú a nepomôžu mi..A ak to nie je potrat tak je len super. A keby mi vraj aj hneď Sono spravili tak mi to dieťa nezachráni a ani nezastaví krvacanie ..takže tak
@patkaamirko akoze nie su lieky? Akoze by sono nepomohlo zistit ci je drobcek v poriadku? Oni tam fetuju? Ani neviete, ako na vas myslim a verim ze budete obaja v poriadku! ♡ ..
@patkaamirko a mali pravdu... sono ti dieta nezachrani ani mu ziadnym sposobom nepomoze. Pokial nie si v ohrozeni zivota ty, nie je co riesit. To len u nas je taka debilna moda testovat pomaly 2 hodiny po sexe a za kazdu cenu ocakavat, ze lekar nieco dokaze ovplyvnit. Je to blbost! Este aj na to krvacanie dostanes maximalnd ascorutin, co je vitamin a rutin /volnopredajne vizivove doplnky v jednej tabletke/. Asi aby mal lekar od hysterickej "tehulku" pokoj.
@motylik_127 zistit ano, ale v pripade, ze v poriadku nie je, tak mu sono NEPOMOZE. Nijak.
@maslenka47 no vidis a ja som v 9. tt krvacala nasadili mi duphaston a som v 15. tt mozno by som nebola...
@maslenka47 jasne ze sono nepomoze, ale urcite ukaze ci drobcek zije a nie takto, podla mna, neohladuplne a bezcitne cakat ...
@maslenka47 ak mas potratit, tak potratis, to je pravda, ale nie vzdy za krvacanim je potrat, aspon u mna nie, pred rokom som bola na odstraneni polypu a v tom mieste proste krvacam, takze vdaka tomu ze dostavam lieky a injekcie stale som tehotna, asi tolko k hysterickej tehulke, menej sudit a viacej chapat
@maslenka47 nie moja dal mi iné lieky preventívne atb proti infekcií ..je pravda že nedávno som mala mykozu a keď som sI dala tabletku čo mi dal Dr do pošvy tak po 3 dňoch zo mňa vyšla a cela iba trošku spučená. A ešte proti bolesti nie paracetamol ale neviem teraz ako sa volajú momentálne len ležím :(
@maslenka47 neviem co je na zene, z ktorej vytecie za kybel krvi, ked je tehotna, hystericke. Skor by som tych dr.v Britanii prirovnala k mastickarom a felciarom zo stredoveku. Na to netreba studovat, aby som vydala vyhlasenue, ze ak niekto ma potratit, tak potrati. Napriek tim, ze kazdy si odpluje na slovenske zdravotnictvo, u nas zachrania mnozstvo deti, ci uz pobytom v nemocke, alebo liekmi ako duphaston, utrogestan...hormonmi, ktore mnohych zlte teliesko ma problem vyrobit dostatok. To je fakt.
Nechapem to cele. Anglicania predsa pisu knihy a guideliny pre lekarov, pochybujem ze sa v nejakom z nich pise ze krvacajucu tehotnu zenu netreba vysetrit a liecit. Pri krvacani sa dava progesteron s
a hemostyptika, trvala by som na tom aby to predpisali. A tiez na usg. Drzim ti palce aby to dopadlo dobre.
Baby tak je neskoro. Dnes sa scane sa ukázalo že tam žiadne bábo neni ..iba nejaké zbytky ..V stredu idem do nemocnice, dajú mi tabletky na otvorenie krcka lebo je stále zavretý, potom na operacku a hotovo. Neviem čo mám robiť. Plná smútku a bolesti ale som tu ešte pre môjho malinkeho kt.mám doma. Je to zlatíčko nadovšetko 🙂nikdy nezabudnem na môjho /moju bojovníka /cku
@patkaamirko no vies...ono sa male mozno prestalo vyvijat uz davnejsie a teraz s tym len telo zacalo bojovat...drz sa a nabuduce to uz dobre dopadne🙂
@stesil neviem či chcem ďalšie už ...moje prvé tehu bolo tiež rizikové a som rada že som donosila. .
Ja som aj koli tomuto v uk neostala lebo som vedela tieto ich názory ... tu na slovensku som prišla k dr mala som infekciu atd atd splnenie... hneď na začiatku po tomto zistení nasadené lieky na udržiavanie a nebyť môjho doktora a jeho postupov nemám dnes pri sebe synčeka to som si ista.Na to ako v uk sú popredu vo veľa veciach toto je teda otras...a sono? Urobiť ho len preto keď pre nič iné že nenechá ustrachanu tehuľky sa stresovať dlhšie ako je treba psychika tiež robí svoje...Ja ked som prisla na pohotovosť s krvácaním v 13 týždni mi to teda veľmi pomohlo.Drzim mamicke palce a prajem všetko dobré hadam sa rany aspoň trošku zahoja a možno pride aj to ďaľšie babo ked sa budete na to citit
@stesil cítim sa mizerne.ale sa musím trošku premahat koli malému nech ma takú zničenú uplakanu nevidí
@nena236 ahoj a ako si dlho krvacala? ja uz som v nemocke 8 den prvy den krvacanie ako menstruacia to som bola 14+2 tt potom par dni len po utreti.potom nic.potom len kvapka dva dni nic a dnes zasa krv po utreti.pichaju mi injekcie uz mi aj vysadili ale dnes zasa pichli mam to uz podla potreby pricna zatial nevedia.hematom nenasli.krcok je dobry.placenta polozena nizko v zadnej casti 19mm od krcka bude sa este posuvat nahor...myslia si ze to moze byt z tej placenty ako sa posuva nahor.lezim ale je mi uz do revu nakolko som sa tesila ze nic a zasa krv.neviem dokedy este polezim.ma ty ako? ako ti trvalo krvacanie a spinenie aked sa to konci .konci sa to hnedym vytokom?dakujem

@patkaamirko nechcem ta strasit ale ak mas akoby pirodne bokesti a tecie z teba cervena krv nedajboze aj so zrazeninami tak uz je asi neskoro...trvaj na sone a nedaj sa odbit....