icon

Silné trhnutie telom v ôsmom mesiaci tehotenstva

8. júl 2026

Ahojte, dnes som jedla z misky, ktoru som drza nad bruchom, šmykla sa mi a skoro spadla, ako som ju zachytávala, tak som so sebou dost trhla, telom a brucho, mohlo sa nieco stat?

anonym_887531
8. júl 2026

Očividne sa niečo stalo, ale nie dieťaťu v bruchu…

kkovacovak
8. júl 2026

@anonym_autor no stalo sa asi to že sa vysypalo jedlo z misky 🤔

autor
8. júl 2026
@kkovacovak

@anonym_autor no stalo sa asi to že sa vysypalo jedlo z misky 🤔

@kkovacovak nemoze take prudšie trhnutie bruchom nieco sposobit?

anonym_302817
9. júl 2026
@anonym_autor

@kkovacovak nemoze take prudšie trhnutie bruchom nieco sposobit?

@anonym_autor hej otras mozgu

anonym_83c2ac
9. júl 2026

ste vazne mega bezcitne. Viem, ze bolo obdobie, ze dieta mal kazdy, aj kto nechcel, asi ste vzhladom na vas level emptie same toho dosledkom...
ale dnes - ked clovek ledva otehotnie (osobne mi to trvalo cca 13 rokov), kym dieta vynosi (som po potrate v 2.trimestri), porodi v zdravi a zdrave dietatko, az potom pochopi, ze ano, zial aj z tychto dovodov sme casto precitlivene a bojime sa, aby sme dietatko neohrozili, lebo dalsich x rokov nemame a za mna - potrat staci naozaj zazit raz, aj to je prilis. Autorka, myslim, ze sa nemusis bat, len do buducna, opatrne.

anonym_7fa9cd
9. júl 2026

Podľa mňa sa nemáš čoho báť. Dieťa je chránené maternicou, plodovym obalom a plodovou vodou. To by si musela spadnúť na brucho alebo silno na zadok aby boli nejaké obavy.
Ja som sa pred 2 týždňami šmykla vonku keď som išla z obchodu. Som bola v 30tt a v tom reflexe a v tej rýchlosti som urobila všetko preto aby som nespadla na zadok tak to schytalo koleno a zdrela som si ho . Ale v tej chvíli mi to bolo jedno , hlavne že bábu sa nič nestalo a koleno sa už zahojilo

anonym_c9ff25
9. júl 2026
@anonym_83c2ac

ste vazne mega bezcitne. Viem, ze bolo obdobie, ze dieta mal kazdy, aj kto nechcel, asi ste vzhladom na vas level emptie same toho dosledkom...
ale dnes - ked clovek ledva otehotnie (osobne mi to trvalo cca 13 rokov), kym dieta vynosi (som po potrate v 2.trimestri), porodi v zdravi a zdrave dietatko, az potom pochopi, ze ano, zial aj z tychto dovodov sme casto precitlivene a bojime sa, aby sme dietatko neohrozili, lebo dalsich x rokov nemame a za mna - potrat staci naozaj zazit raz, aj to je prilis. Autorka, myslim, ze sa nemusis bat, len do buducna, opatrne.

@anonym_83c2ac ale rozum si asi neprestala pouzivat.

anonym_3c7f30
9. júl 2026
@anonym_83c2ac

@anonym_83c2ac nemyslim ze su bezcitne - ironicke, to ano. Ale mne sa tiez mozog zastavil na 5 sekund, ked som si precitala tento prispevok. Zas netvarme sa, ze toto je normalne, bez ohladu na IVF ci potraty ci hocico....

anonym_266f35
9. júl 2026

Ak ma niečo veľmi irituje v internetových diskusiách a témach, nie je mojou povinnosťou reagovať.
Nie autorka, nič sa tebe, ani dieťaťu nestalo. Buď v kľude, relax.

777januska777
9. júl 2026
@anonym_3c7f30

@anonym_83c2ac nemyslim ze su bezcitne - ironicke, to ano. Ale mne sa tiez mozog zastavil na 5 sekund, ked som si precitala tento prispevok. Zas netvarme sa, ze toto je normalne, bez ohladu na IVF ci potraty ci hocico....

@anonym_3c7f30 je to normálne, teda bežnejšie než sa zdá (úplne normálna som asi nebola). Ja v tehotenstve som bola prehnane úzkostliva az podľa mňa nejaká psychóza to bola. Takže veľa veci čo by som inokedy brala normálne, v tehotenstve som nedokázala. Po pôrode to nejako samo odoznelo.

autor
9. júl 2026
@777januska777

@anonym_3c7f30 je to normálne, teda bežnejšie než sa zdá (úplne normálna som asi nebola). Ja v tehotenstve som bola prehnane úzkostliva az podľa mňa nejaká psychóza to bola. Takže veľa veci čo by som inokedy brala normálne, v tehotenstve som nedokázala. Po pôrode to nejako samo odoznelo.

@777januska777 Ano, tiez to vnimam tak, ze som asi uzkostnejsia, ale ako pisali zeny vyssie, nie kazdy otehotnie na prvy sup a ked sa clovek blizi do finale, tak sa mozno este viac zacne bat

777januska777
9. júl 2026
@anonym_autor

@777januska777 Ano, tiez to vnimam tak, ze som asi uzkostnejsia, ale ako pisali zeny vyssie, nie kazdy otehotnie na prvy sup a ked sa clovek blizi do finale, tak sa mozno este viac zacne bat

@anonym_autor rozumiem ti a netráp sa, každá máme svoje nejaké problémy a niečo kde nie sme úplne dokonalé, múdre a správne. Podľa mňa je vždy dobre ak sa uistiš je jedno aká otázka je. Tebe to pomôže aspoň trošku sa upokojiť a to následne má dobrý vplyv aj na bábätko 🙂

mogaa
9. júl 2026
@anonym_83c2ac

@anonym_83c2ac prepáč ale keď sa niekto pýta takú hlúposť, tak sú aj také odpovede....

anonym_8ac769
9. júl 2026

Tehotenske hormony otupuju mozog, chapem ,ale ked clovek zapoji ten zvysok v hlave co ma …. Co sa ma tomu dietatu stat ????? Co ????
Ma mat otras mozgu ? Zlomenu nohu ?

Oh joj

kkovacovak
9. júl 2026
@anonym_83c2ac

@anonym_83c2ac na hlúpu otázku, hlúpa odpovedať. Mňa neprestane udivovať ako ženy nemajú potuchy o fungovaní ich tela. O tom ako funguje tehotenstvo a ako nemajú zdravý sedliacky rozum. Čo s tým majú spoločné potraty. To že si ženy myslia že otehotneju lusknutim prsta ale bohužiaľ je to skôr ojedinelý prípad je tiež na zamyslenie. To že žena nevie ani základné veci že je dieťa v bruchu chránené má aký súvis s potratmi?

domka222
9. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a to ešte nevieš,že po pôrode to neskončí.