icon

Silnejšie menštruačné kŕče v 12. týždni tehotenstva

8. jún 2025

Ahojte, dnes začínam 12 týždeň. Včera večer som trochu cítila tlaky v podbrušku. A dnes je to cely deň. Väčšinou som takéto cítila pár krát za tyzden ale teraz sa normálne bojím keď to je už cely deň. Dnes som si dala aj kľudový režim a aj magnezium. Krvácanie ani špinenie nemám. Občas to citim aj v slabinách. Neviem či môže za to aj zle trávenie od kedy som tehotná mám časté zápchy a menej chodím na stolicu. Myslite ze mám s tým ísť zajtra ku gynekológovi? Poradňu mám až ten další týždeň tak teda neviem. Nechcem nič zanedbať mám strach.

majamat
8. jún 2025

bolesti podobne menstruacnym mozu byt v tehu bezne, no pokial su silne, mozu znamenat aj zacinajuci potrat. asi byb som ti odporucila vysetrenie.

autor
8. jún 2025
@majamat

bolesti podobne menstruacnym mozu byt v tehu bezne, no pokial su silne, mozu znamenat aj zacinajuci potrat. asi byb som ti odporucila vysetrenie.

@majamat akože je to asi tak silne ako vždy len ma znepokojuje že to cítim cely deň :/ môj gynekológ robí až zajtra poobede tak neviem či radšej zbehnut na pohotovosť alebo počkať? Stále kontrolujem či nekrvacam ale nič. Len tieto bolesti.

nika11103
8. jún 2025

Ja to sem stále píšem , zakaždým . Ak sa ti čokoľvek v tehotenstve nezdá , chod za mňa aj na pohotovosť . Nemáš soplik alebo záder na nechte . Si tehotná , nosis pod srdcom ďalšie srdiečko . Ja ako tehotná som bola na pohotovosti viackrát a nikdy mi nič nepovedali . Alebo keď to nie je také vážne tak aj tak zajtra ráno doktorovi . Pamätaj si , nič nie je dôležitejšie , ako to malé , čo máš v brušku . Držím päste , daj vedieť !

melissa_19
8. jún 2025

Počúvaj, ja viem že je ti sprosté ísť na pohotovosť aj mne vždy bolo a mám ju v druhom meste takže, skús tam zavolať na gynekologické oddelenie popíš situáciu a oni povedia či mas prísť alebo stačí ísť k svojmu gyn❤️

majamat
8. jún 2025

chod pre istotu, vysvetli im, ze nastala zemna tych bolesti.
aj ked neis u silnejsie,a le je tamzmena, ktora neico znamenat moze.
ja som napr mala MA a jediny prejav - jvaoka krvi na toaletaku po utreti 2x za den, inak nic. dalsi den ani to nie, ziadne bolesti, nic. hospitalizovali ma, dr pri vysetreni videla krv. no aby to neprehanali so sonom, nerobia ho hned pokial to nie je iste, ze sa neico deje. preto mi ho robili az na 3 den ( fakt je, ez dr sa zarazila, ze v predchadzajuci den to mohol lekar uz urobit ), a teda mne sa medzitym zhorsili bolesti. boli sale, ale aj zosilneli a krvacanie sa zhorsilo.nebolo nijak masivne, ale uz to bolo stale.

cize fakt nikdy nevies.

autor
8. jún 2025

Ďakujem Vám za správy. Ideme na pohotovosť. Dúfam že malé bude v poriadku. Opýtame sa na urgente či nás vyšetria a uvidíme.

autor
8. jún 2025

A prepáčte že sa toľko uistujem či môžem ísť. Ale už som tam 2x bola raz keď som krvacala a raz špinenie. V oboch prípadoch sa príčina nenašla. Tak preto aby si o mne nemysleli že som nejaká domyslava..

melany_y
8. jún 2025

Nech si myslia čo chcú, hlavne nech je bábo v poriadku aj ty 🙂

nika11103
8. jún 2025

Autorka určite nám nápis čo na pohotovosti ! Držím moc palce !

autor
8. jún 2025

Nakoniec všetko v poriadku. Je možné že to bolo aj tým že sa mi otočila maternica lebo som ju mala do zadu a už je v AVF. Malé sa vrtelo srdiečko bilo. Mám mat kľudový režim a magnezium🙂

majamat
8. jún 2025

super, aspon budes spokojnejsia.

danniiee8
8. jún 2025
@nika11103

Ja to sem stále píšem , zakaždým . Ak sa ti čokoľvek v tehotenstve nezdá , chod za mňa aj na pohotovosť . Nemáš soplik alebo záder na nechte . Si tehotná , nosis pod srdcom ďalšie srdiečko . Ja ako tehotná som bola na pohotovosti viackrát a nikdy mi nič nepovedali . Alebo keď to nie je také vážne tak aj tak zajtra ráno doktorovi . Pamätaj si , nič nie je dôležitejšie , ako to malé , čo máš v brušku . Držím päste , daj vedieť !

@nika11103 super, že ti nikdy nič nepovedali, isto si chodila do inej nemocnice.
Ja som naposledy na pohotovosti tak ,,dostala," že som si pripadala ako total hlupaňa, že som ich tam šla otravovať s hlúposťou. O 3 dni sa mi táto ,,hlúposť" zopakovala, ja zdeptaná, vystrašená ist opäť do nemocnice ale zároveň ubezpečená z predošlých 3 návštev pohotovosti, že ,,tieto ťažkosti sú v tehotenstve v poriadku'' som ostala doma a o bábätko prišla.

melany_y
9. jún 2025
@danniiee8

@nika11103 super, že ti nikdy nič nepovedali, isto si chodila do inej nemocnice.
Ja som naposledy na pohotovosti tak ,,dostala," že som si pripadala ako total hlupaňa, že som ich tam šla otravovať s hlúposťou. O 3 dni sa mi táto ,,hlúposť" zopakovala, ja zdeptaná, vystrašená ist opäť do nemocnice ale zároveň ubezpečená z predošlých 3 návštev pohotovosti, že ,,tieto ťažkosti sú v tehotenstve v poriadku'' som ostala doma a o bábätko prišla.

@danniiee8 :( :( čo bola príčina keď sa smiem spýtať?

danniiee8
9. jún 2025
@melany_y

@danniiee8 :( :( čo bola príčina keď sa smiem spýtať?

@melany_y bolesti, kŕče a krvacanie - podľa mňa dosť nebezpečné príznaky v tehotenstve, žiaľ vždy som od lekárov (pohotovosť aj moj gyn) dostala odpoveď: bolesti a kŕče sú normálne, veď maternica rastie, všetko sa utláča a krvácanie je normálne, pretože všetko je teraz veľmi bohato prekrvené takže krvácať môže. A k tomu citujem ,,krvácanie na jednu vložku za 2 hodiny nie je krvácanie, ale iba špinenie." Totálne ma zdeptali, verila som, že je to teda vporiadku a k tomu som ten typ, ktorý sa na silu nedobíja, takže som radšej ostala doma a takto do dopadlo keď som verila lekárom

majamat
9. jún 2025
@danniiee8

@melany_y bolesti, kŕče a krvacanie - podľa mňa dosť nebezpečné príznaky v tehotenstve, žiaľ vždy som od lekárov (pohotovosť aj moj gyn) dostala odpoveď: bolesti a kŕče sú normálne, veď maternica rastie, všetko sa utláča a krvácanie je normálne, pretože všetko je teraz veľmi bohato prekrvené takže krvácať môže. A k tomu citujem ,,krvácanie na jednu vložku za 2 hodiny nie je krvácanie, ale iba špinenie." Totálne ma zdeptali, verila som, že je to teda vporiadku a k tomu som ten typ, ktorý sa na silu nedobíja, takže som radšej ostala doma a takto do dopadlo keď som verila lekárom

@danniiee8 ja som v prvom tehu krvacala a mala aj bolesti a tehu prebehlo bez tazkosti. cize naozaj to moze byt normalne. samozrejme nei vzdy, ale teda je to rozne-

mala som v nemocke na izbe zienku, co tiez krvacala uz asi 3x a tehu ok.

karlamon
9. jún 2025

Toto mi pripomenulo moju skúsenosť s po hotovosťou počas tehu.. Celý deň som vracala, nemohla som jest, hýbať sa, piť.. Akonáhle som sa zdvihla z postele, záchod.. Muž má teda ukecal, že radšej poďme.. Na pohotovosti popíšem problém, nešli sme na gyndu, ale normálnu pohotovosť.. Lekár na mňa kukne, nie ste tehotná? Ja že ale áno.. Smiech.. Tak potom čo tu robíte? Reku tehotná som 2x a nikdy mi takto zle nebolo.. No dobre slečna, keď inak nedáte, vypíše Vám lieky.. Ale viete, v tehotenstve užívať lieky je nebezpečné.. Potom sú prípady keď sa rodia deti bez rúk, nôh, so všelijakými ťažkosťami.. Ja som bola úplne v riti, vysilena z celého dňa, v čakárni muž a v tedy len 8 mesačne synček.. Reku ja musím normálne fungovať 🙄 no viete si predstaviť s akým strachom som si tu tabletku dávala kks.. Potom čítam, že niektoré maminy ten liek užívajú počas celého tehu aby fungovali 🙄

danniiee8
9. jún 2025
@majamat

@danniiee8 ja som v prvom tehu krvacala a mala aj bolesti a tehu prebehlo bez tazkosti. cize naozaj to moze byt normalne. samozrejme nei vzdy, ale teda je to rozne-

mala som v nemocke na izbe zienku, co tiez krvacala uz asi 3x a tehu ok.

@majamat ahoj, viem, že to môže byť normálne, bolesti a krce som mala aj ja, avšak podstatne slabšie ako v ten posledný týždeň. V jedno ráno som sa zobudila s asi 20cm krvavým kolesom na plachte, kým som ale docestovala do nemocnice a dostala sa na radu na vyšetrenie cca 2hod tak už mi to takto spomalilo a bola som hneď diagnostikovaná - ved je to iba špinenie, kvôli tomu nemusíte chodiť, je to normalne. Vážne by ma asi brali až keby som tú plachtu mala so sebou, môj opis situácie totiž nestačil. Poslali ma domov, za dva dni sa to zopakovalo a skončilo to v takmer 15tt. Možno som iba natrafila na nesprávneho lekára po zlej službe a možno si iba namýšlam, že to mohlo skončiť inak.
Som ale úprimne rada za teba a aj za všetky ženy, u ktorých to i napriek takýmto ťažkostiam dopadlo dobre.

yanabella
9. jún 2025
@danniiee8

@majamat ahoj, viem, že to môže byť normálne, bolesti a krce som mala aj ja, avšak podstatne slabšie ako v ten posledný týždeň. V jedno ráno som sa zobudila s asi 20cm krvavým kolesom na plachte, kým som ale docestovala do nemocnice a dostala sa na radu na vyšetrenie cca 2hod tak už mi to takto spomalilo a bola som hneď diagnostikovaná - ved je to iba špinenie, kvôli tomu nemusíte chodiť, je to normalne. Vážne by ma asi brali až keby som tú plachtu mala so sebou, môj opis situácie totiž nestačil. Poslali ma domov, za dva dni sa to zopakovalo a skončilo to v takmer 15tt. Možno som iba natrafila na nesprávneho lekára po zlej službe a možno si iba namýšlam, že to mohlo skončiť inak.
Som ale úprimne rada za teba a aj za všetky ženy, u ktorých to i napriek takýmto ťažkostiam dopadlo dobre.

@danniiee8 to mi je luto, tiez som uz prisla o babatko, krvacanie a bolesti boli priserne. Ked sa uz spusti potrat tak tomu sa uz neda zabranit, zachranit,to uz je na prirode. Ale v druhom tehu som si zavadzala cely trimester progesteron cipky.

majamat
9. jún 2025
@danniiee8

@danniiee8 poviem ti, ze moja dcera mavala vysyp a aj som si ju fotila. vysyp bol tzv prchavy, coze mala ho vacsinou vecer a do rana zmizol.
je fakt lepsie neiekdy fotit, ci amt dokazy.
je veru mozne, ez si natrafila na zleho dr.
no na druhej strane, niekedy sa tomu zabranit fakt neda.

ja som v prvom tehu mala spinanie, potom aj krvacanie - cerstva krv. nebolo jej vela, ale podla mna,a k sa jedna o cerstvu krv,to nie je spienie, ale krvacanie. teda to nie je len podla mna. vseobecne, ked ti odnekial vyteka krv, je to krvacanie, hoci jej je malo.
no a teda vtedy bolo vsetko ok. krce, bolesti som mavala cele tehu.

v druhom tehu na zaciatku podobne, potom v 13tt 2 male kvapky krvi na toaletaku po utreti za den. druhy den nic, ale bola som uz rozbehnuta k dr, tak som isla. dr al dovolenku a zastupovali ho v nemocke. chcela som ist domov, ze vsak aj v prvom tehu som krvacala. no mm, ze ked uz sme sli, tak uz to dokoncime.
tam nerobia hned sono - respp je to individualne. nerobia ho pokial je moznost, ze tehu este prebieha dobre. ak maju pocit, ze sa tehu ukoncuje, urobia hned. no pri krvacani automaticky hospitalizovali. tak som tam zostala, bol piatok. dr trosku krvi videla na krcku. a teda sono nerobia preto, lebo sa chcu vyhnut viacnasobnemu opakovaniu, lebo su aj take teorie, ez to tehu neprospieva.
v sobotu mal dlhorocny lekar sluzbu a zrejme je pot ych rokoch dost lahíostajny, lebo som mu povedlaa, ze zas krvacam a on, ze vsak preto ste tu. no poobede sa pridali aj krce, aj v noci boli. nebolo to moc prijemne,a le teda zvladnutelne.
dalsi den mala sluzbu dr, co ma prijmala a ta pozrela vlozkz a hovori, ze vsak to je cerstv krv, ze preco mi dr neurobil sono v sobotu. znie to bbo,a le nebola ze nepriujemna, zkor sa cudovala.
tak urobila sono a zistila, ze od psolednej poradne - pred 10 dnami babo vobec nenrastlo a nemalo akciu srdiecka. cize to uzavreli ako MA s tym, ze v tom case sa zrejme uz spustal potrat.