icon

Šitie krčka po 28. týždni tehotenstva

21. sep 2025

Ahojte máte niekto skúsenosti so šitím krčka po 28tt ? Mám skrátený na 7mm. Na internete vidím že sa vykonáva iba do 24 týždňa bojím sa komplikácií keďže ma lekár poslal ešte aj do druhého mesta keďže v našom to nevykonávajú. Ďakujem za odpovede a skúsenosti

lillyd
22. sep 2025

@anonym_autor a do akého mesta? v takomto tt sa to už nerobí , najneskôr 24-25tt čo viem..

autor
22. sep 2025
@lillyd

@anonym_autor a do akého mesta? v takomto tt sa to už nerobí , najneskôr 24-25tt čo viem..

@lillyd do Prešova áno tiež som si to myslela, neviem nájsť ani žiadne skúsenosti.

lillyd
22. sep 2025
@anonym_autor

@lillyd do Prešova áno tiež som si to myslela, neviem nájsť ani žiadne skúsenosti.

@anonym_autor a kedy tam ideš ??

autor
23. sep 2025
@lillyd

@anonym_autor a kedy tam ideš ??

@lillyd pravdepodobne zajtra,teda podla výsledkov na infekciu

anonym_6a00d2
23. sep 2025

Ja som mala krcok zasity 3x , ano zvykom je do 24tt, je vsak rozdiel ci ti robia preventivnu serklaz, alebo zachrannu… v tvojom pripade ide o zachrannu … inu moznost asi nemas nomentalne uz, je to zakrok na 15 min. A bud ti pomoze, alebo nie … pri tak kratkom krcku je to fakt uz hop alebo trop bohuzial …. Ale dat si ho zasit a uz len lezat s vyvysenou panvou, je asi jedina sanca, aby ostane babatko este nejaky ten tyzden v brusku …. Kazdy tyzden naviac znizuje mozne zdr.komplikacie … resp. Skus este nazor ineho gyndoša

lillyd
24. sep 2025
@anonym_autor

@lillyd pravdepodobne zajtra,teda podla výsledkov na infekciu

@anonym_autor no ako ?

autor
25. sep 2025
@lillyd

@anonym_autor no ako ?

@lillyd ležím u nás v nemocnici, viac lekárov s ktorými som to riešila boli proti keďže vysoký týždeň je na to. Dávajú mi injekcie na vývin pľúc uvidíme čo bude ďalej ale vyzerá to určite na predčasne

lillyd
26. sep 2025
@anonym_autor

@lillyd ležím u nás v nemocnici, viac lekárov s ktorými som to riešila boli proti keďže vysoký týždeň je na to. Dávajú mi injekcie na vývin pľúc uvidíme čo bude ďalej ale vyzerá to určite na predčasne

@anonym_autor myslela som si.. no ale poteším tá aj u mňa to vyzeralo na predčasný tiež som dostala injekcie a denne 6 tbl magnezka plus 3-4 infuzky ležala som nohy hore v nemocnici a udržali sme to 🙏🏻 nik neveril. 2’mesiace si v nemocnici odovzdali smenu s tým či som už porodila a neverili, že nie

autor
26. sep 2025
@lillyd

@anonym_autor myslela som si.. no ale poteším tá aj u mňa to vyzeralo na predčasný tiež som dostala injekcie a denne 6 tbl magnezka plus 3-4 infuzky ležala som nohy hore v nemocnici a udržali sme to 🙏🏻 nik neveril. 2’mesiace si v nemocnici odovzdali smenu s tým či som už porodila a neverili, že nie

@lillyd tiež si mala takto skrátený krčok ? Tak to je super , potešila si ma že sa to dá takto pekne udržať , tiež sa snažím veriť že to potiahneme aspoň do toho 34 týždňa.

lillyd
27. sep 2025
@anonym_autor

@lillyd tiež si mala takto skrátený krčok ? Tak to je super , potešila si ma že sa to dá takto pekne udržať , tiež sa snažím veriť že to potiahneme aspoň do toho 34 týždňa.

@anonym_autor
Áno od 16tt a od 32tt som ležala v nemocnici

anett440
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som mala skrateny krcok na 1cm. Serklaz mi robili v 26tyzdni ak sa dobre pamatam. serklaz pomohla. Donosila som babo. Ale Musela som lezat od 25 tyzdna po 36 tyzden. No a teraz som tehotna zas. Krcok drzi ako ma. Lezat som nemusela len som sa mala setrit pretoze sa mi krcok minimalne skratil ale stale ma 3.5cm cize o skracovani sa hovorit neda. Chcem tym povzbudit vsetky mamicky ktore sa boja mat dalsie deti kvoli skratenemu krcku. Kazde tehotenstvo je ine a v dalsom tehu takyto problem mat nemusite 🙂 fungujem normalne chodim pratam varim a sol v 38.tyzdni uz

lillyd
14. nov 2025
@anett440

@anonym_autor ja som mala skrateny krcok na 1cm. Serklaz mi robili v 26tyzdni ak sa dobre pamatam. serklaz pomohla. Donosila som babo. Ale Musela som lezat od 25 tyzdna po 36 tyzden. No a teraz som tehotna zas. Krcok drzi ako ma. Lezat som nemusela len som sa mala setrit pretoze sa mi krcok minimalne skratil ale stale ma 3.5cm cize o skracovani sa hovorit neda. Chcem tym povzbudit vsetky mamicky ktore sa boja mat dalsie deti kvoli skratenemu krcku. Kazde tehotenstvo je ine a v dalsom tehu takyto problem mat nemusite 🙂 fungujem normalne chodim pratam varim a sol v 38.tyzdni uz

@anett440 oooo tak super gratulujem a teším sa s tebou.. ja som už bola tsk nejak zmierena s tým, že aj druhé tehu bude take (báť sa nebojím ani sa nenechám odradit, len teda dávam si sakra pozor a najprv poriešime škôlku pre malú a až potom sa začneme snažiť aby v prípade ak budem musieť ležať som aspoň nejaký čas z dňa mohla , lebo my tu nemáme rodinu kto by nám pomohol a ani nedávame malú nikomu na stráženie). Ale jasne nemusí take byt druhé tehu, ja len po tom čo som čítala že fakt 90% sa to zopakovalo som sa tak nejak na to pripravila 😄