Šitie krčka po 28. týždni tehotenstva
Ahojte máte niekto skúsenosti so šitím krčka po 28tt ? Mám skrátený na 7mm. Na internete vidím že sa vykonáva iba do 24 týždňa bojím sa komplikácií keďže ma lekár poslal ešte aj do druhého mesta keďže v našom to nevykonávajú. Ďakujem za odpovede a skúsenosti
@anonym_autor a do akého mesta? v takomto tt sa to už nerobí , najneskôr 24-25tt čo viem..
@lillyd do Prešova áno tiež som si to myslela, neviem nájsť ani žiadne skúsenosti.
@anonym_autor a kedy tam ideš ??
@lillyd pravdepodobne zajtra,teda podla výsledkov na infekciu
Ja som mala krcok zasity 3x , ano zvykom je do 24tt, je vsak rozdiel ci ti robia preventivnu serklaz, alebo zachrannu… v tvojom pripade ide o zachrannu … inu moznost asi nemas nomentalne uz, je to zakrok na 15 min. A bud ti pomoze, alebo nie … pri tak kratkom krcku je to fakt uz hop alebo trop bohuzial …. Ale dat si ho zasit a uz len lezat s vyvysenou panvou, je asi jedina sanca, aby ostane babatko este nejaky ten tyzden v brusku …. Kazdy tyzden naviac znizuje mozne zdr.komplikacie … resp. Skus este nazor ineho gyndoša
@anonym_autor no ako ?
@lillyd ležím u nás v nemocnici, viac lekárov s ktorými som to riešila boli proti keďže vysoký týždeň je na to. Dávajú mi injekcie na vývin pľúc uvidíme čo bude ďalej ale vyzerá to určite na predčasne
@lillyd ležím u nás v nemocnici, viac lekárov s ktorými som to riešila boli proti keďže vysoký týždeň je na to. Dávajú mi injekcie na vývin pľúc uvidíme čo bude ďalej ale vyzerá to určite na predčasne
@anonym_autor myslela som si.. no ale poteším tá aj u mňa to vyzeralo na predčasný tiež som dostala injekcie a denne 6 tbl magnezka plus 3-4 infuzky ležala som nohy hore v nemocnici a udržali sme to 🙏🏻 nik neveril. 2’mesiace si v nemocnici odovzdali smenu s tým či som už porodila a neverili, že nie
@anonym_autor myslela som si.. no ale poteším tá aj u mňa to vyzeralo na predčasný tiež som dostala injekcie a denne 6 tbl magnezka plus 3-4 infuzky ležala som nohy hore v nemocnici a udržali sme to 🙏🏻 nik neveril. 2’mesiace si v nemocnici odovzdali smenu s tým či som už porodila a neverili, že nie
@lillyd tiež si mala takto skrátený krčok ? Tak to je super , potešila si ma že sa to dá takto pekne udržať , tiež sa snažím veriť že to potiahneme aspoň do toho 34 týždňa.
@lillyd tiež si mala takto skrátený krčok ? Tak to je super , potešila si ma že sa to dá takto pekne udržať , tiež sa snažím veriť že to potiahneme aspoň do toho 34 týždňa.
@anonym_autor ja som mala skrateny krcok na 1cm. Serklaz mi robili v 26tyzdni ak sa dobre pamatam. serklaz pomohla. Donosila som babo. Ale Musela som lezat od 25 tyzdna po 36 tyzden. No a teraz som tehotna zas. Krcok drzi ako ma. Lezat som nemusela len som sa mala setrit pretoze sa mi krcok minimalne skratil ale stale ma 3.5cm cize o skracovani sa hovorit neda. Chcem tym povzbudit vsetky mamicky ktore sa boja mat dalsie deti kvoli skratenemu krcku. Kazde tehotenstvo je ine a v dalsom tehu takyto problem mat nemusite 🙂 fungujem normalne chodim pratam varim a sol v 38.tyzdni uz
@anonym_autor ja som mala skrateny krcok na 1cm. Serklaz mi robili v 26tyzdni ak sa dobre pamatam. serklaz pomohla. Donosila som babo. Ale Musela som lezat od 25 tyzdna po 36 tyzden. No a teraz som tehotna zas. Krcok drzi ako ma. Lezat som nemusela len som sa mala setrit pretoze sa mi krcok minimalne skratil ale stale ma 3.5cm cize o skracovani sa hovorit neda. Chcem tym povzbudit vsetky mamicky ktore sa boja mat dalsie deti kvoli skratenemu krcku. Kazde tehotenstvo je ine a v dalsom tehu takyto problem mat nemusite 🙂 fungujem normalne chodim pratam varim a sol v 38.tyzdni uz
@anett440 oooo tak super gratulujem a teším sa s tebou.. ja som už bola tsk nejak zmierena s tým, že aj druhé tehu bude take (báť sa nebojím ani sa nenechám odradit, len teda dávam si sakra pozor a najprv poriešime škôlku pre malú a až potom sa začneme snažiť aby v prípade ak budem musieť ležať som aspoň nejaký čas z dňa mohla , lebo my tu nemáme rodinu kto by nám pomohol a ani nedávame malú nikomu na stráženie). Ale jasne nemusí take byt druhé tehu, ja len po tom čo som čítala že fakt 90% sa to zopakovalo som sa tak nejak na to pripravila 😄

@anonym_autor a do akého mesta? v takomto tt sa to už nerobí , najneskôr 24-25tt čo viem..