Skákajúci tep bábätka v 37. týždni tehotenstva
Ahojte, mali ste niektorá takto rozhádzaný tep bábätka na monitore? Toto je už jeden z tých lepších, ale bojím sa či má malá v poriadku srdiečko. Skáče jej tep od 120 do 170… Ja mávam trochu zvýšený tlak, ale max 135/85…😏

Chapem, ze sa bojis o babatko.. ale si obklopena lekarmi/sestrickami, preco sa neopytas tam? Radsej budes verit nejakej babe z konika?
Nemyslis, ze ak by bolo nieco zle, povedali by ti to?
Si v nemocnici, tam sestričky a lekári a toto sa vážne pýtaš na mk?
Si v nemocnici, tam sestričky a lekári a toto sa vážne pýtaš na mk?
@malaopicka
@lol2219
@stellarstar @malaopicka
@lol2219
@stellarstar 🤦🏽♀️ pýtam sa na skúsenosti tých čo to zažili, nie premúdrelých ktoré sa len potrebujú ozvať, NIE VŽDY SA DÁ SPOĽAHNÚŤ NA LEKÁROV !!!!!!
@malaopicka
@lol2219
@stellarstar @malaopicka
@lol2219
@stellarstar 🤦🏽♀️ pýtam sa na skúsenosti tých čo to zažili, nie premúdrelých ktoré sa len potrebujú ozvať, NIE VŽDY SA DÁ SPOĽAHNÚŤ NA LEKÁROV !!!!!!
@linduska_ ano je to uplne v poriadku dietatu stupa klesa tlak podla toho ako sa hybe aku silu vynalozi na pohyb. Pokial nemas niake priznaky ako opuchnute nohy bolesti hlavy atd je to v poriadku. Moje dieta malo aj cez 200 cize tachikardiu a dali magnezium kleslo a pustili po hodine domov. Bolo to z tepla vtedy a teraz ma mala uz devet mesiacov a je zdrava
@malaopicka
@lol2219
@stellarstar @malaopicka
@lol2219
@linduska_ na LEKARA SA VZDY DA SPOĽAHNÚŤ, MAMICKA MUSI LEN USTOCKA OTVÁRAŤ 😉
@linduska_ na LEKARA SA VZDY DA SPOĽAHNÚŤ, MAMICKA MUSI LEN USTOCKA OTVÁRAŤ 😉
@stellarstar nie na lekara sa neda vzdy spolahnut z vlastnej skusenosti
@stellarstar nie na lekara sa neda vzdy spolahnut z vlastnej skusenosti
@lussy1810 ale dá sa
@lussy1810 ale dá sa
@stellarstar nie neda sa. Ja som sa pytala doktorky z nemocnice ze ci je u nich mozny cisarsky rez kvoli tomu ze dieta je priecne a pravdepodobne sa neotoci povedala nie nieje mozny prisla som k nim do nemocnice pred porodom na kontrolu a tam mi druha ich doktorka povedala ano je to mozne ale treba len konzultaciu primarovi a hned ma k nemu objednala. Doktorka a sestricky po vikende nepovedali nastupujucej lekarke na rannu smenu a primarovi ze som trikrat za vykend krvacala ked som u nich lezala dosla doktorka na vyzitu rano s usmevom ze ako sa mam lebo som tam bola uz dlhsie a sme si sadli a ked som jej povedala s placom ze uz to nezvladam psichycky ze dvakrat som krvacala za vykend tak zamrzla utekala aj so sestrickami za primarom a do hodiny sekcia a maly na svete cize ja autorku uplne chapem v tomto
@linduska_ ano je to uplne v poriadku dietatu stupa klesa tlak podla toho ako sa hybe aku silu vynalozi na pohyb. Pokial nemas niake priznaky ako opuchnute nohy bolesti hlavy atd je to v poriadku. Moje dieta malo aj cez 200 cize tachikardiu a dali magnezium kleslo a pustili po hodine domov. Bolo to z tepla vtedy a teraz ma mala uz devet mesiacov a je zdrava
@lussy1810 Super, to sa teším, že si to mala v poriadku, nám to takto skákalo už na piatom monitore, ale vraj to nie je na hospitalizáciu. Je pravda, že vždy keď to skákalo, sa hýbala. No možno tam má už málo miesta. Bojím sa jednak aby nemala niečo so srdiečkom, alebo aby nemala omotanú pupočnú šnúru časom. Lekári len tvrdia pri každej mojej otázke, že to treba len sledovať a že to nie je nič vážne, no keďže je vytúžená veľmi sa bojím, čo je myslím pochopiteľné, no tu nie hlavne pre tie ktoré sa nudia, sedia s mobilom v ruke a len čakajú kedy si môžu rypnúť. 🙂 Najbližšiu kontrolu máme až v pondelok. Opuchnuté nohy mám veru.
@malaopicka
@lol2219
@stellarstar @malaopicka
@lol2219
@linduska_ nič v zlom, radím ti s najlepším úmyslom. Ak nedôveruješ tým konkrétnym lekárom, zmeň zariadenie. Ak to ma všetko dopadnúť dobre, vyžaduje si to dôveru oboch strán. A k tvojej odpovedi - som lekár, gynekológ a pôrodník, nie som premudrela, ale odborník, ktorý ti píše pravdu. Záznam je fyziologický a trvám na tom, že sa pytaš na nesprávnom mieste. A ešte si aj drzá.
@linduska_ nič v zlom, radím ti s najlepším úmyslom. Ak nedôveruješ tým konkrétnym lekárom, zmeň zariadenie. Ak to ma všetko dopadnúť dobre, vyžaduje si to dôveru oboch strán. A k tvojej odpovedi - som lekár, gynekológ a pôrodník, nie som premudrela, ale odborník, ktorý ti píše pravdu. Záznam je fyziologický a trvám na tom, že sa pytaš na nesprávnom mieste. A ešte si aj drzá.
@malaopicka 🤣🤣🤣 nabudúce si takýto svoj názor nechaj radšej pre seba😉
@linduska_ očakávaš radu & odpovede ale sama si trochu drza a arogantná, nečudujem sa že ptm nemáš odpovede od dr
@linduska_ očakávaš radu & odpovede ale sama si trochu drza a arogantná, nečudujem sa že ptm nemáš odpovede od dr
@stellarstar Ja sa správam až príliš slušne k ľudom, ktorý vedia pochopiť to čo sa pýtam a nechcú mať len premúdrelé reči. A teba som sa nič nepýtala, tak sa láskavo nevyjadruj!
@stellarstar Ja sa správam až príliš slušne k ľudom, ktorý vedia pochopiť to čo sa pýtam a nechcú mať len premúdrelé reči. A teba som sa nič nepýtala, tak sa láskavo nevyjadruj!
@linduska_ sme vo fóre takže svoj názor môžem vyjadriť 🤷♀️
@linduska_ sme vo fóre takže svoj názor môžem vyjadriť 🤷♀️
@stellarstar Venuj sa radšej ľudom okolo seba, tí ti potrebujú viac ako to že sa tu vyjadruješ piatimi príspevkami, ale ani jeden nemá význam, maj sa.
@stellarstar Venuj sa radšej ľudom okolo seba, tí ti potrebujú viac ako to že sa tu vyjadruješ piatimi príspevkami, ale ani jeden nemá význam, maj sa.
@linduska_ sa venujem neboj sa 🤣 a vôbec čo ty o mne vieš 🤣
@linduska_ tak toto je gól. Pýtaš sa, dostaneš adekvátnu odpoveď a ešte si aj drzá ako opica a arogantná. Ty budeš pacientka na pohľadanie. Ľutujem personal…
@linduska_ tak toto je gól. Pýtaš sa, dostaneš adekvátnu odpoveď a ešte si aj drzá ako opica a arogantná. Ty budeš pacientka na pohľadanie. Ľutujem personal…
@malaopicka Drzá si akurát tak ty, od teba som adekvátnu odpoved teda nedostala. Ľutujem tvoje pacientky…
@linduska_ Ahoj. Ja som lekar gynekolog/porodnik a nemozem uverit,co sa prave pytas na MK. To naozaj? Ved ked ti nieco nie je jasne,spytaj sa priamo lekara. Zodpoviem ako pre laika...Tento zaznam je fyziologicky a keby ta tepova frekvencia nebola v urcitom rozmedzi,tak je to problem. Takto vieme,ze tep babatka sa meni a su tam tzv akceleracie...JE TO V PORIADKU.
@linduska_ Ahoj. Ja som lekar gynekolog/porodnik a nemozem uverit,co sa prave pytas na MK. To naozaj? Ved ked ti nieco nie je jasne,spytaj sa priamo lekara. Zodpoviem ako pre laika...Tento zaznam je fyziologicky a keby ta tepova frekvencia nebola v urcitom rozmedzi,tak je to problem. Takto vieme,ze tep babatka sa meni a su tam tzv akceleracie...JE TO V PORIADKU.
@sabinka022 Ako som písala v príspevku, tento je už z tých lepších, inak mi robili 5 ďalších monitorov kde frekvencia neskutocne skákala od 120bpm do 180bpm a nezdalo sa to nikomu normálne, po jednom monitore som dostala aj magnezium priamo do žily, podľa lekárov tam môže byť arytmia, infekcia, tachykardia, ale na hospitalizáciu to nie je. Majú ma sledovať, najbližšie CTG o 6 dní. Celé o čo mi ide je len strach, že mi nechcú niečo povedať akoby ma mali vystrašiť. Asi keď mi robili tých monitorov 7 v priebehu troch dní to nie je úplne fyziologicky nález…
Tep bábätka v brušku a novorodenca sa pohybuje okolo 140 tepov za minútu, čiže cca 35 tepov za 15 sekúnd. Čiže je to v poriadku.
@sabinka022 Ako som písala v príspevku, tento je už z tých lepších, inak mi robili 5 ďalších monitorov kde frekvencia neskutocne skákala od 120bpm do 180bpm a nezdalo sa to nikomu normálne, po jednom monitore som dostala aj magnezium priamo do žily, podľa lekárov tam môže byť arytmia, infekcia, tachykardia, ale na hospitalizáciu to nie je. Majú ma sledovať, najbližšie CTG o 6 dní. Celé o čo mi ide je len strach, že mi nechcú niečo povedať akoby ma mali vystrašiť. Asi keď mi robili tých monitorov 7 v priebehu troch dní to nie je úplne fyziologicky nález…
@linduska_ Ja ta chapem,ze sa bojis. Ale ty si nam tu vyfotila fyziologicky zaznam. Ked ta pretacali,tak pravdepdoobne ten predtym bol suspektny,ale asi z dovodu ako je napr spanok dietata popripade zvysena aktivita a teda tomu odpovedal zaznam. Ale to su len domnienky. Urcite by patologicky monitor tolkokrat nepretacali a necakali,kym sa nieco zle stane. Tazko sa to vysvetluje komplexne lekarovi inej odbornosti a nieto este laikovi.
@lussy1810 Super, to sa teším, že si to mala v poriadku, nám to takto skákalo už na piatom monitore, ale vraj to nie je na hospitalizáciu. Je pravda, že vždy keď to skákalo, sa hýbala. No možno tam má už málo miesta. Bojím sa jednak aby nemala niečo so srdiečkom, alebo aby nemala omotanú pupočnú šnúru časom. Lekári len tvrdia pri každej mojej otázke, že to treba len sledovať a že to nie je nič vážne, no keďže je vytúžená veľmi sa bojím, čo je myslím pochopiteľné, no tu nie hlavne pre tie ktoré sa nudia, sedia s mobilom v ruke a len čakajú kedy si môžu rypnúť. 🙂 Najbližšiu kontrolu máme až v pondelok. Opuchnuté nohy mám veru.
@linduska_ a pijes dostatocne vela vody cez den? Ja ked som bola na pohotovosti kvoli tomu tak ma neskutocne bolela hlava a tym ze som mala aj nohy opuchnute tak som isla a vtedy na monitore zistili prechodnu tachikardiu dietata dali magnezium fiziologicky roztok a do toho nieco proti bolesti a az ked bol monitor nasledny v poriadku poslali ma domov ale popravde na zaciatku boli voci mne skepticky ze som dosla len z bolestou hlavy a opuchmi ale ked robili monitor tak iba cumeli cize ta chapem.
A nechapem preco sa do autorky navazate. Autorka je zmetena vystrasena ubolena a IBA hlada niaku mamicku alebo mamicky ktore boli na tom tak isto ako je teraz ona. Ved nemocnica lekar jej nepovie co bude dalej lebo vestecku gulu nema ale autorku upokoji aspon to ze nieje v tom sama ze niekto to zazil chce vediet ako to dopadlo atd cize naozaj nieje na mieste hovorim aby si otvorila usta atd
A nechapem preco sa do autorky navazate. Autorka je zmetena vystrasena ubolena a IBA hlada niaku mamicku alebo mamicky ktore boli na tom tak isto ako je teraz ona. Ved nemocnica lekar jej nepovie co bude dalej lebo vestecku gulu nema ale autorku upokoji aspon to ze nieje v tom sama ze niekto to zazil chce vediet ako to dopadlo atd cize naozaj nieje na mieste hovorim aby si otvorila usta atd
@lussy1810 Aspoň ty si ma pochopila, keď tieto harpie nie…♥️ ĎAKUJEM…
@lussy1810 To som rada a z tej prechodnej tachykardie sa ti potom dostalo? Riešilo sa to nejak aj bezprostredne po pôrode?
@linduska_ bola to cisto len asi trojhodinova zalezitos po podani magnezia sa to ukludnilo a po dvoch kontrolnych monitoroch ma poslali domov a viac sa to na dalsom monitore nezobrazilo uz ale odvtedy som pozerala na kazdy jeden monitor so stresom. Po porode vobec nie lebo nemalo vlastne ani co nakolko babo bolo uplne v poriadku a apgar 9 z 9 tich
@linduska_ bola to cisto len asi trojhodinova zalezitos po podani magnezia sa to ukludnilo a po dvoch kontrolnych monitoroch ma poslali domov a viac sa to na dalsom monitore nezobrazilo uz ale odvtedy som pozerala na kazdy jeden monitor so stresom. Po porode vobec nie lebo nemalo vlastne ani co nakolko babo bolo uplne v poriadku a apgar 9 z 9 tich
@lussy1810 Niečo mi o tom strese pri monitore hovor, vždy si hovorím kľud kľud a len počúvam a sledujem displej. Ja verím, že to bude aj náš prípad a všetko bude v poriadku…♥️

Ale veď takto to má byť! Ten záznam je fyziologicky. Keď si v nemocnici/u lekára, určite vie ctg zhodnotiť sám. Ak niečomu nerozumieš, pýtaj sa tam.