icon

Skolióza a tehotenstvo

barbi2581
19. feb 2014

Ahojte mamičky. Prosím i vaše názory a skúsenosti. Som už cca 12 rokov po operácii skoliozy ale tie implantaty-tyče po oboch stranách chrbtice mám stále. Momentálne som v 23 týždni zatiaľ je chvalabohu všetko v poriadku ale čo pôrod? Môj gynekológ mi povedal že nevidí dôvod aby som nerodila prirodzene no ale ja mám strach ani nie tak z pôrodu ako z toho aké následky to môže či nemusí zanechať na mojej chrbtici he tu nejaká čo má s týmto skúsenosť alebo pozná podobný prípad za všetky odpovede vopred ďakujem. K ortopedovi idem až v marci...

Strana
z2
barbi2581
autor
4. aug 2014

Nie nevraveli mi nič a na 3D som nebola a je pravda že aj moja sa len pucila a tiež som mala taký blbý pocit že nemá miesto ale našťastie je vše ok

caramelgirl
30. sep 2014

No veľmi ste mi pomohli dievky. V 2001 má operoval doc.Rehak, už vtedy má upozornoval ze rodiť len sekciou. Mám stále titanove fixatory v krizovej oblasti, tak sa idem objednať na kontrolu nech sa mi vyjadri k pôrodu ze co a ako. Som v 21tt, termín mám vo februári.
@parisa

@barbi2581

parisa
1. okt 2014

@caramelgirl aj mna operoval Rehak.ja som mala operaciu v r.2005.tiez mam odspodu do pol chrbta titan.tyce.prvy krat som rodila v r.2008.vsetko ok.teraz cakam druhe tak dufam ze bude vsetko tiez ok.ja idem v januári k nemu do sukromnej po dvoch rokoch na kontrolu.tak dufam ze este tak ordinuje 🙂 inak som sa ho pred dvomi rokmi pytala ci mozem rodit aj normalne a ze bez problémov. Len porodnici pri tejto diagnóze nedavaju rodit prirodzene.a este sa priprav ze budes v uplnej narkoze .

caramelgirl
1. okt 2014

@parisa No ja som u neho bola naposledy pred 5 rokmi v ruzinove, lebo nemam ziadne problemy-chvalabohu. Posles mi prosim Ta kontakt na neho do tej sukromnej ambulancie? Ja mam len ten ruyinovsky kontakt. Vdaka
Moja doktoroka sa zatial k porodu vobec nevyjadrovala. Tiez som jej vsak nespominala tie titanove fixatory, takze na najblizsej poradni to otvorim. Vdaka za podporu, drzim palec aby aj pri druhom islo vsetko v pohode a bez problemov. No toho porodu sa mierne desim, ale tak hadam vsetko pojde ok. Planujem rodit v Kochu.

chiarax
12. feb 2017

@parisa mozem sa spytat, ak si nakoniec rodila? Lebo rehak uz zial neordinuje a tisovsky co robi namiesto neho povedal ze mozem aj prirodzene, len ja mam strach kvoli tyckam v chrbte.. Dakujem za odpoved 😉

parisa
12. feb 2017

@chiarax ahoj,rodila som 2x a oba som mala v celkovej narkoze cisarskym.to uz je na porodnika ako on posudi .doc.rehak nemal problem aby som rodila normalne ale som rada ze bol u oboch porodoch cs.😊takze konzul.s tvojim porodnikom on posudi najlepsie 😊

caramelgirl
28. máj 2019

@chiarax ahoj, ja cakam druhe (prve SC na zaklade indikacie od doc. Rehaka) a dnes som bola prave u Tisovskeho a tiez mi dal papier, ze porod mozny aj SC aj prirodzene- coho sa mierne desim, kedze mam stale fixatory. Vraj preco by si mal on brat na zodpovednost rpzhodnutie, ze nech rozhodne porodnik 😳 mierne sa desim, ze ma teraz budu tlacit do prirodzeneho a nahodou mi tam nieco rupne...

chiarax
28. máj 2019

@caramelgirl ahoj, presne mne to iste povedal... co je podla mba sprostost... aj ja tam mam fixatory... skus sa dohodnut s gynekologom.. ved kedbsi mala prvu sekciu, casto byva aj druha sekcia... mne sa to vyriesilo samo, mala som akutny cisarsky, ale som rada... cely cas som z toho mala zly pocit... podla mna ked povies gynekologovi ze prvy si mala cisarsky kvoli chrbtici daju ti j druhy, ci?

Strana
z2