Skracovanie krčka v 24. týždni
Dievčatá bola som na morfo ultrazvuk. Lekár mi kontroloval krčok meria 1,69 cm zároveň sa otvara. Predpísal lieky. Hrozí šitie ak sa to nezlepší . Máte niekto skúsenosť v takom týždni ? Tie čísla ma veľmi znepokojujú keďže som len 24tt.
@fany288 žiaľ niekedy to ani lekári neovplyvnia mne sa tiež skracoval a rodila som v 25tt ďalšie 32 tt a potom 34tt mam 3 deti a všetci boli predčasne narodené
@fany288 žiaľ niekedy to ani lekári neovplyvnia mne sa tiež skracoval a rodila som v 25tt ďalšie 32 tt a potom 34tt mam 3 deti a všetci boli predčasne narodené
@anonym_cff92f tiež ste mala až takéto nízke cm ? No som riadne vystrašená lebo som to nečakala prvé tehotenstvo bez problémov. Toto je od začiatku ťažké prv silne krvácanie teraz toto
Mne sa tiež skracoval krčok už od prvého trimestra a vkladala som si ráno a večer progesterón
@martina0782 do kedy ste to takto potiahli ?
@fany288 do 37 tt 😊 ale progesterón som si vkladala celé tehotenstvo
Mna sili v hpdine 12 tej v 24 tt
Z nicoho nic sa mi skratil po mesiaci na 0,8 a to som nerobila nic namahave dovtedy dostala som volaku bakteriu co mi skracovalo krcok progestenale aom si vkladala od zaciatku tehu 2x za den … drzim silno palce ak ta maju zašit nech čim skor 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@fany288 kľud, nestraste sa hned... Mala si som to presne ako vy a rodila som 37tt. Hlavne ale ten kľud treba , je to klišé, ale je to dôležité. Počúvajte doktora ,oddychujte moc vás držím palce uvidíte bude to v poriadku
@fany288 ja som toto mala od 16tt, ležala som doma s vyloženými nohami a v nemocnici od 32tt a dotiahli sme to do plánovanej sekcie v 39tt.. a progesteron cele tehu (predchádzalo mu 3 potraty) a 6tabletiek magnezka denne, v nemocnici k ním pridali ešte 3-4 infuzky denne a pre istotu mi podali aj kortikoidy
@fany288 kľud, nestraste sa hned... Mala si som to presne ako vy a rodila som 37tt. Hlavne ale ten kľud treba , je to klišé, ale je to dôležité. Počúvajte doktora ,oddychujte moc vás držím palce uvidíte bude to v poriadku
@anonym_a3bdda ďakujem vám za podporu je dobre počuť skúsenosti že nakoniec všetko dobre dopadlo
@anonym_cff92f ahoj... Môžem poprosiť o info? To najmenšie, ako dopadlo? Ja som. Momentálne 27tt...krcok sa mi skrátil na 1,5cm a odtiekla mi plodová voda... Malý ma váhu 1170g, tak chcem vedieť možnosti prežitia a co mame od toho všetkého očakávať... Kľudne aj IP... Ďakujem krásne 🙏🫶❤️🌹
@fany288 ahoj smiem sa spýtať ako si vedieš?totiž ja som v 22 tt,a krcok mám 2,7mm ,skrátil sa po opakovaných a preliecovanych zapaloch,zastavilo sa aspoň skracovanie v tvojom prípade?stery mám už čisté
@fany288 ahoj smiem sa spýtať ako si vedieš?totiž ja som v 22 tt,a krcok mám 2,7mm ,skrátil sa po opakovaných a preliecovanych zapaloch,zastavilo sa aspoň skracovanie v tvojom prípade?stery mám už čisté
@anonym_527181 ahoj mne sa potom po mesiaci skratil na 7mm hospitalizovali ma na 2 týždne preventívne podali kortikoidy na vývin pľúc, nechceli mi už robiť šitie . Momentálne som už doma 32tt stále uzivam lieky a magnezia mi dosť pomáhajú na tvrdnutia bruska ale cítim sa super na to že to mám takto skrátene. Verím že potiahneme ešte aspoň mesiac a už bude dobre. Takže máš tie cisla este dobre to potiahneš ak sa skracovanie zastaví hlavne kludovy režim treba dodržiavať
@anonym_527181 ahoj mne sa potom po mesiaci skratil na 7mm hospitalizovali ma na 2 týždne preventívne podali kortikoidy na vývin pľúc, nechceli mi už robiť šitie . Momentálne som už doma 32tt stále uzivam lieky a magnezia mi dosť pomáhajú na tvrdnutia bruska ale cítim sa super na to že to mám takto skrátene. Verím že potiahneme ešte aspoň mesiac a už bude dobre. Takže máš tie cisla este dobre to potiahneš ak sa skracovanie zastaví hlavne kludovy režim treba dodržiavať
@fany288 ďakujem za odpoveď 😊a držím prsty a verím že ešte potiahnete dva v jednom čo najdlhšie
Ja som bola v prvom tehu otvorená tuším na prst,krcok spotrebovany v 33tt mesiac na udrziavaní...už mám proste strach z týchto krčkovych záležitostí 🤦🏻♀️
@fany288 ďakujem za odpoveď 😊a držím prsty a verím že ešte potiahnete dva v jednom čo najdlhšie
Ja som bola v prvom tehu otvorená tuším na prst,krcok spotrebovany v 33tt mesiac na udrziavaní...už mám proste strach z týchto krčkovych záležitostí 🤦🏻♀️
@anonym_527181 tak to ti verím , tiež som sa veľmi vyľakala čo bude ďalej keďže ja som zas prvé tehotenstvo mala dokonale a v tomto všetky komplikácie boli pre mňa nové . Aj ja držím prsty nech dopadne všetko dobre ☺️

Mne sa tiež skracoval krčok už od prvého trimestra a vkladala som si ráno a večer progesterón