Skríning na preeklampsiu v 1. trimestri v Bratislave
Ahojte, viete mi poradiť, kde v BA sa dá spraviť tento skreening? Nemyslím iba prietoky, ale aj odber krvi - pokojne aj ako samoplatca. Pýtala som sa nato svojho gynekológa, on mi povedal, že mi vedia pozriet prietoky, ale krv neberú, že sa musím popýtať inde.
Môžete mi prosím poradiť? Viem, že v zahraničí sa robí štandardne, u nás len na samoplatcov a ak vyjdú pozit výsledky, nasadi sa kyselina acetylsalicilová. Len neviem, kde odber krvi podstúpiť 😒
Ďakujem vám zienky
@kvetinka719 firma Roche robí, skúste dohľadat
Ďakujem, presne to som myslela… pozerala som aj roche, ale nenašla som kontakt - oni aj tieto testy robia?
@kvetinka719 čo viem ich aj sprostredkuvaju gynekologom, skor ako spolupráca... skusim vam dohľadat kontakt
@kvetinka719 skusila by som cez recepciu ci vas vedia navigovať co dalej
Ďakujem pekne!!
@kvetinka719 rado, dajte mi vedieť akp to dopadlo 🙂 budem rada ( mne mozno tiez bude treba do buducna )
Ak by to niekomu pomohlo, mne sa to na Slovensku nikde nepodarilo zrealizovať, zobrali ma v Brne v Prenatal - môžem ich len odporúčať, výborný prístup, termín som dostala na druhý deň, aj keď sú vybookovani. Vzali krv, spísali anamnézu, pozreli na sono. Výsledky budú do týždňa 😊

Mne robila moja gyn tak, ze cca 3 x za sebou mi zmerala tlak, doplnila to do pc do nejakej rovnice a vyslo jej, ci je tam moznost preeklampsie. Bolo to v ramci poradne,nebolo to teda z krvi, bola som u Kocha. Tam sa popytaj.