icon

Skúsenosti s ďalším tehotenstvom po rizikovom

awano
1. sep 2025

Ahojte, ospravedlňujem sa za dlhší príspevok 🫶
Rada by som si prečítala vaše reálne skúsenosti s ďalším tehotenstvom, ak ste mali prvé tehotenstvo rizikové. Som mlada žena nepijem, nefajčím, pravidelne športujem a snažím sa zdravo stravovať. Prvé dieťatko bolo vytúžené s manželom sme sa snažili asi rok kým sa zadarilo. Prvé tri mesiace tehotenstva prebiehali ukážkovo, všetko bolo ok a potom sa to začalo kaziť.. najskôr som trikrát zakrvácala, zakazdym to bol hematóm.. potom bolo obdobie, že bol pokoj zas všetko ok a potom sa mi začal skracovať krčok to bol 25tt odvtedy som musela ležať, prísny kludovy režim+lieky a taktiež hospitalizácia (našťastie len týždeň a odležala som si to ďalej doma) Nakoniec som ešte týždeň prenášala a doma máme zdravé, šikovné už trojročné dieťatko. S manželom sme vždy chceli veľkú rodinu aj tri, štyri detičky, ale veľmi sa bojím aké bude ďalšie tehotenstvo.. môj gynekológ sa vyjadril, že s ďalším tehotenstvom je to 50 na 50.. že môže byt take iste ako prvé, alebo práve naopak všetko bude ok.. Preto ma zaujíma ako ste to mali vy..len taký môj osobný prieskum a hlave ako ste to zvládli už keď ste mali doma jedno dietatko..začíname sa konečne snažiť o bábo.. na poslednej preventívke som to spomenula môjmu dr, ten sa len usmial a poprial mi veľa šťastia a nech sa nestresujem už a užívam si to 😀

anonym_12d975
1. sep 2025

@awano nemám skúsenosť lebo som len prvý raz tehotná ale čo som tak čítala tak nie každé tehotenstvo je rovnaké, toto druhé, tretie, štvrte môže byť každé iné. Drzim palce nech sa vám zadarí a teda nech je hlavne bezproblémové tehotenstvo ☺️

nikaromankova2017
15. sep 2025

@awano Mali by sme mať už 5 deti žiaľ to bude 4deti. 1 starší syn 8 ročný prirodzený pôrod, 2 syn 5 rokov prirodzený pôrod, 3 syn rizikové predčasne krvácanie 32tt cisársky,4 dcérka Emka rizikové predčasne s placentou problémy 36ttcisarske po týždni doma týždeň a pár dní opäť naspäť nemocnici a tam nám podľahla v boji 😢😢😢, 5te čakáme na ceste mám toho obavi ale nie som strese modlím sa.