Skúsenosti s EKG a krvným odberom počas tehotenstva
Baby ako prebiehalo? Museli ste sa vyzliecť celé? 😀😀😀 Pripadne brali vam na kardio/internom v tehotenstve aj krv? Vďaka 🙂
Pri ekafy musis mat odhaleny hrudnik a clenky aby bol kde napojit elektrody. Niekde staci ak das dole tricko, niekde chcu dat dole aj podprsenku, niekde musis mat hole clenky, niekde dovolia aj pancuchy
Cele ?? Veď vieš čo je EKG ?? dáš si dole podpresenku, niektore sestričky ani to nevyžadujú a dole ponožky ... Ja som mala aj sono, keďže som kardio pacient a tam som musela byť bez podprsenky
EKG v tehotenstve sa robí tak isto ako mimo neho, dole ponožky a vyzliecť tričko.
Už len doplním, áno berie sa aj krv vrámci vyšetrenia na internom.
EKG mi robia celý život a robili aj v tehotenstve, a prebiehalo úplne rovnako ako mimo neho 🙂
Potrebujes mat prístupný hrudník, zápästia a členky. Záleží od ambulancie, niekde chcú, aby si si dala dolu aj podprsenku, inde ju môžeš mať na sebe. Celá určite sa nemusíš vyzliekať.
@nikoleta999 pocuj mne sa raz stalo u nejakeho internistu, ze mi ekg tocili nahej. Nechapem preco to takto chceli, ale ok. Vraj ze musi pred operaciou vidiet ci nemam edemy a krcove zily a taketo nieco. Ako nikdy sa mi to mimo tej jednej ambulancie nestalo. Dobre ze som taky typ, ze som nebuchla dverami, ze co to si za perverzaci. Kamos robi na interne a je casto na ambulancii, ten tiez pozeral, ze co to bolo zac v Bratislave.
@kiki68 Ked si spominam, tak mne sa to stalo tiez ... Bola som asi na strednej a chodili tam sami starší ľudia a kazal mi vyzliect do nohaviciek, ale ja som na operáciu nešla ... A mal aj blbé narážky, take perverznejšie, uz nikdy viac som tam nesla, presne pre toto, lebo interný alebo kardiolog nepotrebuje podľa mňa pacientku holu len v nohavickach :D V decembri som bola na internom, kvoli operacii a dr ma vysetroval oblecenu a pri EKG stacilo zdvihnut tricko...
@nikoleta999 ved presne, ako mne sa to stalo len tam a bol dost odmerany. Vtedy som si povedala, ze toto nikdy viac. Bolo to divne, lekar povedal, ze to maju v protokole nemocnice. Zaujimave, ze kamos v Trnave tocil hlavou, ze nikto z internistov u nich o takom niecom nevie. A to robia vsetky mozne vysetrenia.

Nie, ved iba hore sa vyzlecies a dole ponozky.