Skúsenosti s hroziacim potratom v 1. trimestri
Diagnóza O020- hroziaci potrat
Ahojte dievčatá. Včera som bola na pohotovosti so špinením lekár mi dal.duphaston a ascorutin. Povedal mi že v prvom trimestri sa ráta so stratami. Ale že nehovorí že idem potratiť. V pondelok mám ísť ku svojej gyn. Mali ste niektorá niečo podobné? Snažím sa byť v klude ležať nenamáhať sa. Ale bojím sa.
@miriamka1995 kazde moje tehu bolo taketo, neboj sa
Ďakujem za odpoveď trocha ste ma upokojila.
Jasne je velmi vela tehotenstiev ako tvoje. Ja som tiez mala kazde tak ale nik Ti nepovie ako to dopadne. Setri sa
@miriamka1995 ja som mala v 5tt spinenie, dr mi predpísala utrogestan a ascorutin, a ostala som na pn, to bolo jednorazové spinenie, trvalo možno dve hodky, len keď som sa utrela na toaletaku bolo spinenie, o týždeň na to sa to zopakovalo. Tiež taká hodinka dve. Kludovy režim a všetko je ok som v 22tt
Jasne je velmi vela tehotenstiev ako tvoje. Ja som tiez mala kazde tak ale nik Ti nepovie ako to dopadne. Setri sa
@ivik4 včera som mala len na papieri.. a dnes ráno trošička ale uz včera som vnoci užila tabletky keď som sa vrátila z pohotovosti áno viem že nikto mi nezaruči že ako to dopadne.. nuž už len dúfať
@miriamka1995 ja som mala v 5tt spinenie, dr mi predpísala utrogestan a ascorutin, a ostala som na pn, to bolo jednorazové spinenie, trvalo možno dve hodky, len keď som sa utrela na toaletaku bolo spinenie, o týždeň na to sa to zopakovalo. Tiež taká hodinka dve. Kludovy režim a všetko je ok som v 22tt
@anonym_1a06e4 ani ja to nemám nejaký extrém alebo čo ale asi vedel preco to predpisuje.. dúfam že to dobre dopadne a aj vám už nech mate len radosť z tehotenstva 🙂 bez komplikácií
@miriamka1995 tiež som mala, pár rokov dozadu. Od spinenia som prešla k jasno červenej krvi, po nasadení liekov a šetriaceho režimu sa to ukludnilo a všetko dobre dopadlo. Držím palce nech je to aj tvoj prípad. Ale tiež ma doktor upozornil že v tom prvom trimestri je to hop alebo trop
@miriamka1995 tiež som mala, pár rokov dozadu. Od spinenia som prešla k jasno červenej krvi, po nasadení liekov a šetriaceho režimu sa to ukludnilo a všetko dobre dopadlo. Držím palce nech je to aj tvoj prípad. Ale tiež ma doktor upozornil že v tom prvom trimestri je to hop alebo trop
@nikolani áno presne tak som bola upozornená aj ja.. ja som nikdy tehotná nebola ten režim je že .. nemozem vobec nic robit? Len lezat a ist na wc? Ci sa da fungovat normalne len nedvihat tazke a nepremahat sa?
@miriamka1995 ahoj, mna brala včera večer záchranka, ale zo mňa sa krv valila.. už som myslela, že je po všetkom.. našťastie srdiečko bije, pán doktor mi dal lieky a musím sa šetriť a oddychovať.. ale ten strach neprajem nikomu.. držím palce, nech to dobre dopadne
@nikolani áno presne tak som bola upozornená aj ja.. ja som nikdy tehotná nebola ten režim je že .. nemozem vobec nic robit? Len lezat a ist na wc? Ci sa da fungovat normalne len nedvihat tazke a nepremahat sa?
@miriamka1995 neviem čo presne povedali tebe ale mne dal môj doktor na výber medzi hospitalizáciou a domácim režimom, s tým že fakt nič nerobiť, len wc/sprcha. Dodržiavala som to (keď som šla k nemu tak som si myslela že už je koniec takže som si dávala naozaj pozor, ani žiadne horúce sprchy a podobne).
@miriamka1995 a v akom si tt? Bola aj aktivita? Ja som bola na pohotovosti so špinenim v 6+3tt už vtedy plod bol menší ako mal byt a nebola ani aktivita srdiečka, nasadený progesteron avšak tri dni na to spontánny potrat…naopak znovu som v ten istý mesiac ako som potratila otehotnela, mala som už potvrdenu aj aktivitu a včera na kontrole už 10+3tt aj srdiečko aj pohyby v tomto tehotenstve tiež špinenie, progesteron a silne kŕče, som PN kludovy režim tak zatiaľ sa držíme.. držím prsty 🙂
@miriamka1995 a v akom si tt? Bola aj aktivita? Ja som bola na pohotovosti so špinenim v 6+3tt už vtedy plod bol menší ako mal byt a nebola ani aktivita srdiečka, nasadený progesteron avšak tri dni na to spontánny potrat…naopak znovu som v ten istý mesiac ako som potratila otehotnela, mala som už potvrdenu aj aktivitu a včera na kontrole už 10+3tt aj srdiečko aj pohyby v tomto tehotenstve tiež špinenie, progesteron a silne kŕče, som PN kludovy režim tak zatiaľ sa držíme.. držím prsty 🙂
@conta22 ja som 7+4tt .. ano akcia aj velkosťou je plod ako ma byť ale mám aj druhý vačok gestačný a ten je prázdny.. takže máme teraz to isté .. drž sa nech je všetko v poriadku..
@miriamka1995 na zaciatku skor lezis, ako mozes pozriet telku, napr nieco pisat, citat, tvorit. Ale ziadne dvihanie veci a cvicenie. Mozes sadnut von na zahradu. Nech nie si iba vnutri. Aspon mne to takto dovolili lekari. Musela som seknut s fitness behom tyzdna
@miriamka1995 neviem čo presne povedali tebe ale mne dal môj doktor na výber medzi hospitalizáciou a domácim režimom, s tým že fakt nič nerobiť, len wc/sprcha. Dodržiavala som to (keď som šla k nemu tak som si myslela že už je koniec takže som si dávala naozaj pozor, ani žiadne horúce sprchy a podobne).
@nikolani mne povedal že brať lieky ze ma môže nechať v nemocnici ale aj tak mi môže dať len duphaston a ascorutin takže môžem byť doma ale v klude a na papieri od pohotovosti mám napísané kontrola pondelok u gyn.mne nepovedal že nesmiem .. vobec nic robit.. povedal.len ze v prvom trimestri je to take ze sa ráta zo stratami ale že nehovorí že idem potratiť.. ale radšej lezim nerobím nič až sa zbytočne nenaťahujem a uvidím v pondelok
@nikolani mne povedal že brať lieky ze ma môže nechať v nemocnici ale aj tak mi môže dať len duphaston a ascorutin takže môžem byť doma ale v klude a na papieri od pohotovosti mám napísané kontrola pondelok u gyn.mne nepovedal že nesmiem .. vobec nic robit.. povedal.len ze v prvom trimestri je to take ze sa ráta zo stratami ale že nehovorí že idem potratiť.. ale radšej lezim nerobím nič až sa zbytočne nenaťahujem a uvidím v pondelok
@miriamka1995 este magnezko je dobre, ja som mala skrz stahy maternice. Takto to bolo v klude a bol viac menej pokoj.
@miriamka1995 na zaciatku skor lezis, ako mozes pozriet telku, napr nieco pisat, citat, tvorit. Ale ziadne dvihanie veci a cvicenie. Mozes sadnut von na zahradu. Nech nie si iba vnutri. Aspon mne to takto dovolili lekari. Musela som seknut s fitness behom tyzdna
@kiki68 aha takže kdesi si sadnúť môžem nemusím len ležať to som rada ... nie nie ťažké dvíhať nedvíham dnes dokonca varil pral aj upratoval muž tak sa šetrím ako sa dá.. ďakujem za upresnenie.
@miriamka1995 este magnezko je dobre, ja som mala skrz stahy maternice. Takto to bolo v klude a bol viac menej pokoj.
@kiki68 užívam magnosolv 1x sáčok denne neviem či môžem aj viac?
@kiki68 aha takže kdesi si sadnúť môžem nemusím len ležať to som rada ... nie nie ťažké dvíhať nedvíham dnes dokonca varil pral aj upratoval muž tak sa šetrím ako sa dá.. ďakujem za upresnenie.
@miriamka1995 nemusis len lezat, tam ide o to setrenie sa a namahu.
@kiki68 užívam magnosolv 1x sáčok denne neviem či môžem aj viac?
@miriamka1995 to staci, ja som mala tiez magnosolv
@miriamka1995 ahoj, mna brala včera večer záchranka, ale zo mňa sa krv valila.. už som myslela, že je po všetkom.. našťastie srdiečko bije, pán doktor mi dal lieky a musím sa šetriť a oddychovať.. ale ten strach neprajem nikomu.. držím palce, nech to dobre dopadne
@lussyita dúfam že aj vám všetko dobre dopadne a že už nic takéto sa neudeje ..nech sa vám aj drobčekovi darí.
@miriamka1995 nemusis len lezat, tam ide o to setrenie sa a namahu.
@kiki68 super vďaka za rady 🙂 som moc vďačná
@kiki68 super vďaka za rady 🙂 som moc vďačná
@miriamka1995 neboj sa, bude to oki, ja mam doma dve deti, taketo skrecky udrziavane v tehu 😀 Jeden ma 5 rokov a mlada pani 4 mesiace 😀 Ja som tiez strasne trpla do kazdej kontroly. Ale vacsinou to, co tam netreba sa tym spinenim odplavi a babo cim je vacsie zostane. Ta priroda vie co robi vacsinou. Takych tehu je vela, potom to aktivne dobehnes po porode, alebo ked uz bude po 25tt tak lepsie.
@anonym_1a06e4 ani ja to nemám nejaký extrém alebo čo ale asi vedel preco to predpisuje.. dúfam že to dobre dopadne a aj vám už nech mate len radosť z tehotenstva 🙂 bez komplikácií
@miriamka1995 radosť z tehotenstva nemám vôbec, už chcem nech to mám za sebou, furt niečo.. nejdem rozpisovať ale neužívam si to..
@miriamka1995 skusenost s potratom v 1. trimestri ma celkovo jedna tretina zien v reprodukcnom veku. Cize je to zial casta a normalna vec, pokial sa to stane raz. No a v 98% pripadov je pricinou geneticke poskodenie plodu, cize ten setriaci rezim je skor na ukludnenie psychiky. V prvom trimestri je to take Hop alebo trop🤷🏻♀️
@miriamka1995 ja som v tomto týždni mala špinenie v prvom tehotenstve, trvalo asi 5 až 6 dní (od 7+2), bolo úplne neškodné, dr. mi ani nič nedala, lebo všetko na kontrole bolo ok. Neskôr som sa dočítala, že okolo 8. týždňa je špinenie veľmi bežné - vytvárajú sa cievne prepojenia s placentou a zároveň placenta od tohto do cca 12. tt začína preberať na seba produkciu hormónov (dovtedy to má na starosti žlté teliesko) a pri tom prechode môže mierne kolísať progesterón, čo tiež môže viesť k špineniu. Takže sa príliš neznepokojuj, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude ok
Špinila som niekoľko krát, vždy mi napísali do lekárskej správy, že hroziaci potrat. Nepotratila som. Dokonca mi to napísali aj vo vyššom tt, kedy som bola len viac otvorená ako som mala, ani mi nepovedali, že mi hrozí nejaké riziko, iba že sa mám šetriť, no a v správe bolo napísané hroziaci potrat. Neboj, prvý trimester je neistý ale hroziaci potrat v lekárskej správe, vôbec nie je niečo, čoho by som sa velmi obávala. Proste to tam píšu.
Ja som mala spinenie v 6tt,jednorazové ,nasli mi hematon,ktorý v 9tt bol preč. Všetko bolo ok a v 11tt MA .
V ďalšom tehotestve som spinila od 6 tt do 17tt. Bola som v nemocnici ,stale na pohotovosti atď a mame chlapceka .
Je to veľmi veľmi individuálne.
Držím veľmi moc palce ,hlavne kľud aj ked vetim,ze je to narocne a ver babatku 😊
@ivik4 včera som mala len na papieri.. a dnes ráno trošička ale uz včera som vnoci užila tabletky keď som sa vrátila z pohotovosti áno viem že nikto mi nezaruči že ako to dopadne.. nuž už len dúfať
@miriamka1995 ak ťa to upokojí, ja som krvácala tak, že som myslela, že sa nepodarilo a je to menzes, normálne 6 dní, ako vždy. A dieťa je už dospelé. Držím palce
@miriamka1995 ak ťa to upokojí, ja som krvácala tak, že som myslela, že sa nepodarilo a je to menzes, normálne 6 dní, ako vždy. A dieťa je už dospelé. Držím palce
@anonym_fbe114 ďakujem troška ste ma ženy ukludnili ozaj lebo som ako na ihlách zajtra idem k dr. Dúfam že bude všetko dobre

@miriamka1995 kazde moje tehu bolo taketo, neboj sa