icon

Skúsenosti s IUGR, symetrický typ v 33 tt

pundari
18. nov 2019
pundari
autor
18. nov 2019

Mmaičky mali ste niektora taky zaver????

eliska13
18. nov 2019

@pundari robili Ti prietoky?je to, ze babo je chudsie na tt ako ma byt.suvisi to s vyzivou z placenty.Sestra to tak mala mala zle vyzivovane dieta.Chude nozky a trup brusko v poriadku.bola castejsie sledovana babo v poriadku len drobnejsie ori porode

pundari
autor
18. nov 2019

@eliska13 ano robili, prietoky aj placenta v poriadku...aj ja som sledovana, kazdy 2.tyzden usg...

ceklis
18. nov 2019

@pundari ja som to mala pri malom. Teraz ma 3,5roka. Doktor mi to napísal asi tak ako tebe v 33tt do knižky a nič nepovedal. Až daka známa ma vystrašila tým keď to vyslovila. Po pôrode sa zistilo že som mala nejaku zlu placentu a nebol už dobre vyživovany. Doteraz inak neviem viac k tomu :( narodil sa s váhou 2400g a 49cm v 39tt akútnou sekciou, ale ta nebola kvôli placente ale kvôli tomu že sa nevedel dostať do pôrodných ciest.
Čo ti k tomu povedal tvoj doktor?

queen_mary
18. nov 2019

Ja som mala v 36 asymetricky. Brusko o mesiac mensie. Bola som na sledovani v nemocke, nic nezistili. Odhadovana vaha 2400 v 36tom tyzdni. Nakoniec sa maly narodik po termine a 3350g, zdravy ako ryba. Moj nazor, radsej nech ta sleduju, akoby mali nieco podcenit 🙂

pundari
autor
18. nov 2019

@ceklis citala som o tom...a som vystrasena, moj gynekolog ma ukludnuje...ze prietoky aj placenta ok nemusim sa bat....a placentu a prietky si mala ok, myslim pocas tehu? Vtedy sa to nezistilo?

pundari
autor
18. nov 2019

@queen_mary anoi,ano mas pravdu, ked je potrebne budem lezat v nemocnici az do porodu...nech je v poriadku

ceklis
18. nov 2019

@pundari nezistili pri meraniach vôbec nič, prietoky aj všetko bolo ok. Maly bol kvázi dlhy, no hrozne chudý :( vyzeral hrozne, len koza a žiaden tuk. Ale to oni nevedeli zistit. Lebo ozaj na tých pasoch vždy všetko ok. V 34tt som bola aj týždeň hospitalizovaná, kvôli vysokému tlaku, ale tam tiež k tomuto nič neriešili. Skús ich poprosiť nech ta sledujú každý týždeň. Ono je to asi tak, že babo rastie ale nepreberá dostatočne, čo podľa mna nemusí byt vždy nejaký priblem, len jednoducho viac rastie ako priberá. Neviem 🤷🏼‍♀️

ceklis
18. nov 2019

@pundari držím palce ✊🏻 Hlavne sa na to stále pytaj na tých kontrolách.

llull
5. feb 2023

@pundari ahoj, môžem sa spýtať ako to u vás dopadlo? Som v nemocnici a ten istý prípad, nepriberá zaostáva už mesiac, prietoky dobré.
Bojím sa hrozne že či bude zdravá