Skúsenosti s nižšie uloženou placentou v tehotenstve
Milé mamičky,
bola niektorá z vás v 18.–19. týždni tehotenstva kvôli nižšie uloženej placente a miernemu krvácaniu lekárom odporučená na kľudový režim? Myslím tým takmer len ležanie.
Lekár mi povedal, že placenta sa ešte môže s rastom bábätka „vytiahnuť“ vyššie.
Mám z toho obavy a zaujímali by ma vaše skúsenosti. Má to u niektorej z vás dobrý koniec?
Ďakujem.
Ja som mala, nevytiahla sa, prelezala som od 20tt az do porodu, aj som viackrat krvacala. Mesic som bola v nemocnici. Dieta ma dnes 13 rokov 🙂
@anonym_autor placenta previa nie je nic , s cim sa neda dotiahnut tehotenstvo do uplneho a stastneho konca... ano zvykne sa povytiahnut, ale aj nemusi.. dolezity je naozaj kludovy rezim a obmedzit sa na toaletu a naspat do postele... urcite to zvladnes... ziadne tazke nakupy, ziadne nadrapovanie sa s nicim... cim menej stojis, tym lepsie...
@anonym_6489d9
Ďakujem za odpovede.
Urobím všetko pre bábätko, ale z toho ležania ma veľmi bolí chrbát. Môžem si aspoň občas sadnúť, alebo ani to nie je odporúčané?
Žiaľ, na toto som sa už pána doktora nespýtala, bolo toho na mňa veľa a bola som v strese.
@anonym_6489d9
Ďakujem za odpovede.
Urobím všetko pre bábätko, ale z toho ležania ma veľmi bolí chrbát. Môžem si aspoň občas sadnúť, alebo ani to nie je odporúčané?
Žiaľ, na toto som sa už pána doktora nespýtala, bolo toho na mňa veľa a bola som v strese.
@anonym_autor ja som nemohla, ale ja som v tom 20tt masivne krvacala
@anonym_6489d9
Ďakujem za odpovede.
@anonym_autor cim menej tlaku na krcok tym lepsie... chapem ta.. ja som do 25 tt len lezala
Placenta praevia, nevytiahla sa. Kludovy rezim, lezanie, pololah, trochu sedenie. Hlavne ziadne prechadzku ani upratovanie, varenie a pod.
Placenta praevia, nevytiahla sa. Kludovy rezim, lezanie, pololah, trochu sedenie. Hlavne ziadne prechadzku ani upratovanie, varenie a pod.
@zuzike123
A môžem sa spýtať, ako to vyzerá v praxi až do konca tehotenstva?
Pre mňa to bude prvé bábätko, takže sa nemusím starať o ďalšie dieťa, ale môj manžel nie je práve kuchynský typ, aj keď sa naozaj snaží ma podporiť. Ale aby úplne prevzal varenie, umývanie riadu či upratovanie, to asi nepôjde. Našťastie moja mama vie prísť raz týždenne pomôcť, ale aj tak si to neviem predstaviť celé mesiace.
Potom si hovorím, že aspoň nie som v nemocnici. 🙏Aj tak je však veľmi ťažké si na to zvyknúť…
Ja som bola v takom stave niekolko mesiacov, doma druhe 2r dieta. Proste to v brusku bola priorita, mala som full servis v podobe rodinnych prislusnikov, babiek, dedkov, aj kamaratiek. Chodili so starsim na prechadzky, varili, muz pral, upratoval, nic ine nam nezostavalo, bolo to nekonecne, ale teraz s odstupom to bola velka opora. Kazdu chvilu som spinila/zakrvacala, aj som bola okolo 23tt na 2 tyzdne v nemocke a potom ma zas pustili, vydrzala som tak do 35tt, potom uz trochu chodila, lebo som vedela, ze babo by to iz zvladlo.

@anonym_autor placenta previa nie je nic , s cim sa neda dotiahnut tehotenstvo do uplneho a stastneho konca... ano zvykne sa povytiahnut, ale aj nemusi.. dolezity je naozaj kludovy rezim a obmedzit sa na toaletu a naspat do postele... urcite to zvladnes... ziadne tazke nakupy, ziadne nadrapovanie sa s nicim... cim menej stojis, tym lepsie...