icon

Skúsenosti s riešením pálenia záhy v tehotenstve

iva7474
23. nov 2025

Ahojte, strašne ma páli záha, aktuálne som v 25tt. Páli ma už od nejakého 8tt, ale teraz je to brutal. Kúpila som si na odporúčanie pani v lekárni Rennie, ale na krabičke sa píše, že sa to môže užívať max. 2 týždne. Máte s tým skúsenosti?
Babské rady som poskúšala už všetky, všetko zabralo tak na pol hodinu.

hariet
23. nov 2025

Gaviscon mi odporucila gyn, ze sa moze v tehu. Trochu to pomohlo, ale mala som s tym problem az do porodu…

viestta
23. nov 2025

Mne celkom slusne pomahalo calcium od galvexu. Stoji to par drobnych
https://www.benulekaren.sk/calcii-carbonas-galv...

a0
Autor odpoveď zmazal
anonym_215990
23. nov 2025

@iva7474 Ja som sódovala furt. Jedine mi zabralo sóda bikarbóna na lyžičku.Nie veľa a zapiť vodou.

lilinka76
23. nov 2025

@iva7474 ja som si Rennie lámala na polovicu, aj to mi pomáhalo. Tým pádom si môžeš vziať akoby viac dávok lieku.

marusiao
23. nov 2025

mne pomáhala lyžička horčice

iva7474
autor
23. nov 2025
@lilinka76

@iva7474 ja som si Rennie lámala na polovicu, aj to mi pomáhalo. Tým pádom si môžeš vziať akoby viac dávok lieku.

@lilinka76 no ono sa môže denne dať viac tabliet, len celkovo by sa to malo užívať maximálne 2 týždne 😏

katulienka160
23. nov 2025

@iva7474 pri prvom som to dala s rennie. Pri druhom mi pálenie záhy začalo skôr, tam rennie uz nezaberalo, na chvíľu pomohol gaviscon ale tiež žiadna sláva. Potom mi gynekolog predpisal Helicid a to pomohlo a brala som ho dokonca tehotenstva. Je bezpečný, netreba sa ho báť,ale je na predpis, treba povedať doktorovi/doktorke. Držím palce 😊