icon

Skúsenosti so serklážou v 15. týždni tehotenstva

20. nov 2024

Ahojte, je tu veľa tém ohľadom serkláže, ale chcem sa opýtať či má niekto aj takúto skúsenosť. Začala som krvácať a v nemocnici mi povedali, že som otvorená a vak blán už trochu pretŕča do pošvy. Doktori povedali, že sa to už nedá šiť, prišiel primár povedal, že to môže skúsiť, ale tým, že mi musia zatlačiť ten plodový obal naspäť je 99% šanca, že im pri tom praskne. Nemala som čo stratiť. Podarilo sa ma zašiť, nepraskli to, ale povedali, že je ťažko povedať či predsa len ten obal nepoškodili a ak áno, tak mi začne odtekať plodová voda. Takže teraz stále chodia a pýtajú sa ma či necítim, že by mi vytekala. Robili mi to v 14+6. Nemala som žiadne bolesti a z ničoho nič som sa otvorila už takto skoro. Primár povedal, že je to strašne skoro, aby sa už v tomto týždni krčok takto náhle otvoril a sám povedal, že tomu nerozumie ako je to možné. Ja mám za sebou už jeden potrat v 18tt, tiež pre zlyhanie krčku ale vtedy som dostala bolesti. Máte prosím niekto podobnú skúsenosť, že vám zatlačili ten plodový vak naspäť alebo prípadne takto skoro boli serkláž a dopadlo to dobre ?

kiki68
20. nov 2024

Pocuj teraz sa uz len musime modlit, aby to cele aspon do 26tt drzalo. Ako dobre je, ze sa podarilo to zas it, ze to neprasklo. Teraz uz len rvat magnezko a kadeco nech sa to ani nehne a dietatko vydrzi do dobreho tyzdna. Velmi velmi drzim palce. Ja som uz pocula rozne pripady, ale to robili na tom fetalnom centre v Apolinari. Tak nejak verim, ze toto da proste udrzi

melany_y
20. nov 2024

@kiki68 môžem sa spýtať prečo práve do 26?

henii
20. nov 2024

@melany_y lebo dieťatko od ukončeného 24 týždňa tehotenstva s hmotnosťou nad 500g sa považuje za životaschopné 😊

melany_y
20. nov 2024

@henii ďakujem ☺️

kiki68
20. nov 2024

@melany_y tak mne povedal gyn tu vo Viedni, ze to je taky tyzden, ze uz piplu tie deti s obrovskou uspesnostou a bez vacsich nasledkov. Mne teda tak povedal, ze toto vydrzat a potom uz je to o dost lepsie. Viem, ze zachranovat sa dnes uz da od 22/23tt, zalezi kde, niekde od 24tt. Toto uz zalezi na state, nemocke

melany_y
20. nov 2024

@kiki68 aha ďakujem zaujímavá info že už od tak skóreho týždňa 🙂

kiki68
20. nov 2024

@melany_y no ono ked to tak vezmes, tak naozaj poznam vela deti z takeho tyzdna a nemaju nejake nasledky velke. Uz teraz su pomerne machri, uz nech konecne je ta umela maternica bezne dostupna a budu moct zachranovat skoro vsetko. Ta medicina za poslednych 20 rokov ohromne pokrocila. Moj gyn je profesor na Uni vo Viedni. Tiez je primar v jednej z velkych nemocnic.

melany_y
20. nov 2024

@kiki68 áno a vieš mi prosím povedať prečo sa vraví že je lepšie porodiť v 7 mesiaci ako v 8? Tomu som tiež nikdy nejak neporozumela

kiki68
20. nov 2024

@melany_y tam ide o vyvin mozgu a zraku myslim. Ale toto moze pochadzat z doby pred 20 rokov ( okolo roku 90-2000 ) som to tiez vela pocula.

melany_y
20. nov 2024

@kiki68 vďaka za tvoj čas a vysvetlenie🙂

kiki68
20. nov 2024

@melany_y neni zac, ja som fanusik jedneho gyndosa z Apolinare, tak som sa dostala k viac info. Zachranovali tam dietatko jednej mamicky, co poznam. Uz su to roky, lepili vtedy plodovy obal, proste platali placentu. Potiahli to do 30tt

anniii
20. nov 2024

Vlastnú skúsenosť nemám, ale mojej mame tiež robili serkláž v 15. týždni v tehotenstve so mnou a nakoniec som sa narodila 38+4. Ale ona teda celý čas až do pôrodu ležala v nemocnici. Veľmi držím palce, aby to aj u vás dopadlo dobre.

janka3179
20. nov 2024

Ja som po serklaži, bolo to také trošku vezy ma boleli ale ináč som oddychovala ale nie nebolelo to nic , už som v 35 tt a drzi to stále takže mne to urobili tak že som prišla v praví čas 19 tt, a tiež som nemala bolesti , akurát mala bola dole a ako keby ma upozornila že niečo nieje Ok , lebo ma pichala s hlavou do boku pravého ani lezat ani spať som nemohla , tiež že mi zistili niečo s krčkom že to je dedične neviem unas nikto stákym niečím nemal problém , ale dole ma pobolievalo ako močové cesty , tak či som nechytila nejaku infekciu kto vie .

123467
20. nov 2024

Skusenost nemam, no velmi drzim palce ❤️ vsetko bude dobre 🫶❤️

sticker