icon

Skúsenosti so skorým potratom a možným mimomaternicovým tehotenstvom

6. jún 2025

Ahojte dievčatá, kedze sama som si dosť čítala a hľadala veci chcela by som sa s vami podeliť o moju skúsenosť.
Vyšiel mi pozitivny tehotensky test taky malý duch ale bol tam. Na ďalší deň som si spravila digitalnh test kde bolo 1-2 týždne. Menstruacia mi meškala len 4 dni. Veľmi som sa tešila a objednala ku lekárke. Prvé podozrenie som začala mať hneď ako mi tehotenske testy silneli veľmi pomaly. Potom prišlo krvacanie a bolesti v podbrušku. Hneď som utekala na gynekologiu kde mi spravili sono na ktorom samozrejme ešte nič nebolo vidno. Nasledoval odber krvi kvôli zisteniu beta hcg a poslali ma domov. V prípade zhoršenia krvácania som mala ísť na pohotovosť keďže bolo pred víkendom. Krvacanie sa zhoršilo tak som išla na pohotovosť kde mali prístup aj ku mojim výsledkom. Beta hcg bolo 40, čo bolo veľmi málo. Prvé hodnotenie ide o biochemické. Robili ďalší odber. Hodnota sa navýšil na 86 co im prišlo čudné a navrhli mi zostať v nemocnici a odber o 48h. No išla som domov. V Pondelok ďalší odber a hcg 170. Krvacanie sa zhoršilo až také zrazeniny a pán primár mal veľmi veľké podozrenie na mmt. Už som na jeho odporúčanie ostala v nemocnici, kde som sa už psychicky pripravovala na laparoskopiu ktorú mi pekne vysvetlil aj s odobratim vajcovodu. Každý deň robili kontrolné sono ci niekde nekrvacam. Bolesti som nemala žiadne. O ďalších 48h našťastie hodnota klesla na 80. Čiže rozhodli sa počkať s laparoskopiou. O ďalších 48h bola hodnota 30 a poslali ma domov na sledovanie už iba u obvodného lekára. Teraz čakám a dúfam ze hodnota bude ešte nizia a moje telo si sa tým poradilo.

anita_
11. aug 2025

@anonym_autor ahoj ako si nakoniec dopadla? Ja mám skoro totožnú skúsenosť akurát hcg bolo až 16000 spravili mi 2x kyretáž lebo prvýkrát ma zle vyčistili ale nevedeli naisto povedať že sa jednalo o plod. Tiež bolo podozrenie na mmt lebo som mala silné bolesti ľavého vaječníka a hnedé špinenie. Zaujímavé je že bolesti pretrvávali ešte aj dobré 3 týždne po kyretáži ale hcg pekne klesá hodnota už je iba nejak 2,3. Prišli výsledky z histológie a negatívne na vzorky plodu ešte čakáme na druhý odber z tej druhej kyretáže. Celé to bolo veľmi zvláštne