Slabý krčok od 20. týždňa
Baby mali ste niektora oslabeny krcok uz od 20tt? Mne to dnes oznamil dr. zly nalez :( Mame kludovy rezim (no nie vzdy sa da kedze mame aj 18mes. Syna) ked by nieco bolelo alebo tak ideme do nemocky :( zaujimalo by ma ci ste mali niektora podobne (od20tt) ze do kedy ste to potiahli a moze sa to este upravit? (Zabudla som sa spytat dr.)
Zlepšiť to pochybujem. Ale stačí keď sa nebude zhoršovať a otvárať. Ja som tak mala zlý nález od 18týždňa a vydrzala som do 37t.(z toho dva týždne v nemocnici, od 32 otvorená na 2cm) chce to kľudovy režim a vydržíte neboj. Keď som ležala v nemocnici mi sestričky hovorili že veľa mamičiek tam mali čo ich dopovali liekmi aby neporodili skôr no a nakoniec ich tam mali opäť po termíne kedy im zase pôrod museli vyvolavat 😊
Som rada 🙂 dufam ze aj my teda potiahneme aspon do 35+ ;) prveho som prenasala tak by sa nemusel druhy tak skoro pytat ...
Inak baby co myslite? So starsim zvyknem chodit von aj 2x ... mam to obmedzit vylucit (a poslat muza ked bude doma..) ci v pohode mozem sa ist s kocikom prejst na cca 1.5 hod.) Bo kedze mi nedaval pn nemam vychadzky tak neviem
@dominikali ja som mala tiez starsiu dcerku a aj som chodila na prechadzky, akurat som ju uz nebrala na ruky a nevihala ju, aby som ju dala do postiely a pod. Viac som sa snazila oddychovat, ale prechadzat som sa chodila v pomalom tempe v pohode 🙂
Urcite sa nezlepsi, da sa zastabilizovat. Mna pre rovnaky nalez hospitalizovali od 27.tt do 35.tt. a mala som prisny kludovy rezim nohami hore. V 31.tt mi este k tomu dali cerklazny pesar. A od vtedy sa to uz nezhorsovalo. Vydrzali sme dokopy do 38.tyzdna☺. Zvladnes to, len musis fakt odpocivat, idealne hore nohami ☺
Ja by som chodila len raz a druhý krát poslala muža a práve to vyuzila na ležanie. A samozrejme nedvihat a podobne. U nás tiež chodil muž so synom von
@dominikali mne sa krčok skracoval pri všetkých tehu mám 4 deti neporodila som predčasne ani raz tiež sa mi stále ležať nedalo 🙂 hlavne kľud pohoda a ležať vždy keď sa dá žiadne prechádzky a žiadne riadenie domka 🙂 držím palce tiež ma to čaká zas keďže čakám bábo 🙂
@dominikali zvykneš si iba uhadzovať riadiť budeš od 35 týždňa ja som potom vrtala garnižu kálala drevo všetok vyriadila a porodila som na termín 🙂 ale netreba riskovať robota si ťa počká nebojkaj 🙂
Ja som tiez v 20tt.mala kludovy rezim 2 tyzdne...lebo som mala skrateny krcok...nejak sa to ustalilo..len potom ked som lezala v nemocnici kvoli prietokom tak mi pri odchode museli dat pesar lebo hlavicka mi tlacila a mohlo by dojst ze porodim predcasne.vyberali mi ho v 36 tt.a rodila som v 39 tt.
Ten pesar nebol velmi prijemny ale lepsie ako sitie si myslim 🙂
@ve_ro_ni_ka snad aj my vydrzime
@mmoni89 to nieje take jednoduche ;) tiez toho ma vela ...
@dominikali ja som mala to isté s dcérkou pred dvoma rokmi, dokonca si hovorila, že som otvorená na špičku prsta.... aj ma gynekologicka poslala na serklaz no odmietla som. Kludovy režim som vydržala asi týždeň, potom ma už všetko bolelo od lezenia a vyložených nôh. Zmenila som gynekologicku, tá zistila príčinu otvárania aj skracovania- zápal močového mechúra, bez príznakov, nič ma nebolelo, nepichalo...prebiehala som sa a mala som normálne tehotenstvo. Porodila som v 39. týždni. Držím palce.
@kimi203 to super... si ju mala prvu ze? To sa celkom da ked mozes lezat... mne sa to az tak neda :/ kedze uz mame jedneho 18mesacneho...
@dominikali no ja som praveze nelezala, vydrzala som tyzden a potom ma islo porazit, aj chrbat ma bolel aj vsetko....tak som normalne vstala a zacala upratovat ten brajgel, co sa nahromadil za ten tyzden...a v pohode...aj na zahranicnych strankach som si citala, ze kludovy rezim je prezitok, ze to nezabranuje skracovaniu, otvaraniu, vo vela krajinach sa uz nepraktikuje a ani serklaz... no mne aj tvrdlo brucho ale zistila som , ze to nema suvis s namahou, bo tvrdlo aj ked som lezala....
Aj ja mam doma 22 mesacnu a od 19 tt sa otvaram. Uz som 26 tt a mala by som lezat, no vies, ze pri malej sa to takmer neda. Napriek tomu verim, ze to potiahneme aspon do 35 tt. Buduci tyzden mi tiez idu dat pesar...dufam, ze to pomoze, ze sa to nezhorsi.
mne dr v 20tt zistil skrátený krcok..2 týždne som poctivo IBA ležala a o pár milimetrov sa predĺžil..odvtedy som sa mala iba šetriť a malý sa narodil deň pred termínom,vôbec sa mu nechcelo von
Ahoj zienky. Chcem sa opytat ci niektora z vas nemala podobne a ako sa to riesilo na SK. V 15. tyzdni som bola na merani krcku koli tomu, ze som po konizacii a hrozi predcasny porod navyse som v 13. tyzdni krvacala meranie ukazalo krcok dlhy 3,1cm co povedali ze je dobre, teraz som v 20.tydni bola opat a krcok mam 2,9cm co tiez povedali ze je dobre zase som mala slabe spinenie asi pred tyzdnom ale mam aj nizko placentu takze to moze byt asi aj z toho. Ide o to, ze nie som objednana ani na dalsie meranie ani vysetrenie mam iba prist ak by som mala zase krvacanie alebo nejaky problem. Tak chcem len porovnat s niektorou z vas ci ste mali podobne vysledky mrania v danych tyzdnoch a ci to bolo tiez v poriadku bez akejkolvek liecby ci je to proste v norme. Obcas mavam aj slabe bolenie ako pred MS ale trva iba chvilku mozo 2 min a prestane a nie je to casto tak 1-2 krat do dna. Je to moje druhe tehu a zijem v zahranici a tu tie kontroli teda nic moc najblizsie mam kontrolu u porodnej asistentky 25.sept. a tam ziadne vysetrenia nerobia len meranie tlaku, bruska a kontrola mocu. Budem vdacna za kazdu skusenost. 🙂
@domina131 fuha to mas riadne daleko poradnu.... :/ dost na h. System... a na SVK nechodis? Ze by zbehla aspon na pohotovost ?..... inak (zakladatelka prispevku) my sme stale pokope :D dnes sme zacali 39tt ;)
@dominikali joj.to.si.krasne potiahla.sme.si v marci.pisali.ale to.zbehlo 🙂 lezala.si.poctivo.ci.ani.nie ????ja.polihujem.vo.velkom.cakam.dvojky

@dominikali neviem ti povedat o oslabenom krcku, ale ja som bola od 28 tt uz otvorena na 2 cm a nakoniec sme to potiahli a aj pretiahli po planovanom termine 🙂 . Dcerka tam vydrzala o 4 dni dlhsie, takze nic sa neboj, chce to ozaj len klud, ak sa da a co najviac a vsetko bude dobre.Drzim palce...