Som hematologický pacient a som v 7tt
ahojte, som tehotna 7 tyždnov 🙂 .som hematologicky pecient od roku 2004 zistili mi pancytopeniu tazkeho stupna, podavali mi transvuzie krvi .. postupne sa mi to zlepsilo a s tazkeho stupna je lahky stupen .. teraz mam nadbytok ferritinu 4564,00
moze tolko zeleza ublizit dietatku ? prosim poradne ako nemat tolko zeleza . dakujem
@pamelita12345 Ahoj, ja mam hemochromatozu, takze tiez vela železa...Som v 9tt. Ked som bola u gyn., povedal, nech zájdem na hematku, aby mi porobili zas testy a pokontrolovali ci je vsetko ok. Takze určite zavolaj na hematologiu, povedz ze si tehotná a mali by ta skor objednat 🙂 Moje železo sa našťastie drží teraz v norme, ale treba to radsej poctivejšie sledovať.. drzim palce 🙂
Ahoj, som tiež hematologický pacient...momentálne beriem fraxiparine na riedenie krvi, ale s tym, co hovoríš nemám skúsenosti....každopádne mi hematologička povedala, že keď budem tehotná, mám hneď prísť...preto si myslím, že aj ty by si sa mala čo najskôr objednať, aby si bola pod dohľadom!
@pamelita12345 vieš, ono, rizikové bude, ale dnes uz vedia doktori kadečo 🙂 len treba dávať mozno väčší pozor, ale nic nevzdávať a veriť ze bude vsetko ok ;)
@allima moja hematologicka ma teraz dovolenku do 30.8😐 a doktorka co ju zastupuje povedala ze to bude velmi rizikove tehotenstvo😥😓
@allima mne sa zase nevytvarali cervene krvinky preto som kazdy mesiac chodila ba tranzvuzie krvi .. a stoho mi vzniklo nadbytok ferritinu ktory sa mi dostal na pecen😣😣 ..
@pamelita12345 To ma mrzí...každopádne sa objednaj hneď ako bude tvoja lekárka ordinovať...neodkladaj to! Verím, že všetko dobre dopadne! 🙂
@allima objednavat sa asi nemusim ked mi dala gyn, vymeni listok na hematologiu . ?
Jaj to vlastne neviem...ja to beriem podľa mojej hematologičky...k nej sa musím vždy objednať, inak ma nezoberie...🙂 Ty si musíš zistiť ako to chodí u tvojej...🙂
@allima už som volala , nemusim sa objednavat keď mám vymeni listok . ale aj tak dakujeem

@pamelita12345 prepáč ale štyrmi ti má poradiť MK ??? obrat sa na lekára !!!