icon

Som hematologický pacient a som v 7tt

pamelita12345
22. aug 2018

ahojte, som tehotna 7 tyždnov 🙂 .som hematologicky pecient od roku 2004 zistili mi pancytopeniu tazkeho stupna, podavali mi transvuzie krvi .. postupne sa mi to zlepsilo a s tazkeho stupna je lahky stupen .. teraz mam nadbytok ferritinu 4564,00
moze tolko zeleza ublizit dietatku ? prosim poradne ako nemat tolko zeleza . dakujem

katrinka34
22. aug 2018

@pamelita12345 prepáč ale štyrmi ti má poradiť MK ??? obrat sa na lekára !!!

tini27
22. aug 2018

@pamelita12345 Ahoj, ja mam hemochromatozu, takze tiez vela železa...Som v 9tt. Ked som bola u gyn., povedal, nech zájdem na hematku, aby mi porobili zas testy a pokontrolovali ci je vsetko ok. Takze určite zavolaj na hematologiu, povedz ze si tehotná a mali by ta skor objednat 🙂 Moje železo sa našťastie drží teraz v norme, ale treba to radsej poctivejšie sledovať.. drzim palce 🙂

pamelita12345
autor
22. aug 2018

@tini27 . no ja som volala ale ze to je rizikove tehotenstvo 😐

allima
22. aug 2018

Ahoj, som tiež hematologický pacient...momentálne beriem fraxiparine na riedenie krvi, ale s tym, co hovoríš nemám skúsenosti....každopádne mi hematologička povedala, že keď budem tehotná, mám hneď prísť...preto si myslím, že aj ty by si sa mala čo najskôr objednať, aby si bola pod dohľadom!

tini27
22. aug 2018

@pamelita12345 vieš, ono, rizikové bude, ale dnes uz vedia doktori kadečo 🙂 len treba dávať mozno väčší pozor, ale nic nevzdávať a veriť ze bude vsetko ok ;)

pamelita12345
autor
23. aug 2018

@allima moja hematologicka ma teraz dovolenku do 30.8😐 a doktorka co ju zastupuje povedala ze to bude velmi rizikove tehotenstvo😥😓

pamelita12345
autor
23. aug 2018

@allima mne sa zase nevytvarali cervene krvinky preto som kazdy mesiac chodila ba tranzvuzie krvi .. a stoho mi vzniklo nadbytok ferritinu ktory sa mi dostal na pecen😣😣 ..

allima
24. aug 2018

@pamelita12345 To ma mrzí...každopádne sa objednaj hneď ako bude tvoja lekárka ordinovať...neodkladaj to! Verím, že všetko dobre dopadne! 🙂

pamelita12345
autor
25. aug 2018

@allima objednavat sa asi nemusim ked mi dala gyn, vymeni listok na hematologiu . ?

allima
27. aug 2018

Jaj to vlastne neviem...ja to beriem podľa mojej hematologičky...k nej sa musím vždy objednať, inak ma nezoberie...🙂 Ty si musíš zistiť ako to chodí u tvojej...🙂

pamelita12345
autor
29. aug 2018

@allima už som volala , nemusim sa objednavat keď mám vymeni listok . ale aj tak dakujeem