Som na začiatku 7. mesiaca a bábätko je menšie
Dobrý deň,
som na začiatku 7 mesiaca tehotenstva. Pred týždňom v pondelok som bola u mojej gynekologičky, kde merala babatko a vyšlo, že mešká 3 dni. Dnes som bola u lekárky zas(zastupovala ju iná stará lekárka) a ta zhodnotila, že dieťatko mešká 11 dni ale do lekárskej správy to nepíše lebo že možno to zle odmerala. Ešte dodala, že je na dôchodku 6 rokov. Baby ja som taká vystrašená. 11 dni je ozaj veľa:( mala to niektorá tak? Keby ste boli na mojom mieste, tak čo robíte? Idete na pohotovost nech babatko pozrie? Ah ☹️
Ja ked cakala druhu tiez mi lekar tvrdil ze tiez je mensia tak aby sa nato pripravila rodila normalne v 41 tyzdni a mala mala 4220 g 🙂 a to asi mala nieje 🤣🤣🤣 takze ono tieto veci su len +- tabulkovo dane, a zase ak je dane v rodine nielto mensi moze mat babatko geny po nom. Nepanikar zbytocne neprospieva to ani tebe ani babatku . Drzim paste nech to je ok
Naco pohotovost? Staci par milimetrov a hned je babo mensie. Nestresuj.
11 dni vobec nie je vela...staci, ze trochu zle odmeria a hned su odchylky...ale aj keby, 11 dni je uplne ok...ved kazde babatko je ine, jedno sa narodi 2800g a jedno 4500g a obe su zdrave a v poriadku😊 tabulky su robene na priemer, ale je normalne nebyt uplne tabulkovy...pokial su v poriadku prietoky, tak je to v poriadku😊
Tie merania su velmi nepresne.
Pri meraní sa vždy uvádza hodnota +-500 g. A ja teda fakt nepoznám nikoho kto to fakt mal -500g. Vždy je to plus tých 500 g medzi meraním v brušku a po narodení. Žiaden strach určite je všetko ok a ty sa len zbytočne stresujes. Pozor drobec to cíti 😊😉
A inak za taketo veci sa naozaj v 7mesiaci uz plasit nemusis, ked doteraz bolo vzdy vsetko ok. Teraz prietoky a ostatne veci, kt. sleduju su dolezitejsie ako toto... babo je uz dost velke aj na to aby sa mohlo kluuudne aj hned narodit
vôbec sa nestresuj.. ja som bola pred 2 týždňami na pohotovosti v 27tt, podľa doktorky malá vážila 1100g.. teraz v piatok som bola na poradni v 29tt a doktor povedal, že má 1065g a je cca o 5 dní menšia.. tie merania sú proste odhad, závisí aj od zručností lekára a kvality sona.. ak by sa niečo dialo, pošlú ťa do nemocnice na pozorovanie alebo na kontrolu prietokov
Načo pohotovosť? V 37 tt mi lekár na Sone povedal, že malá bude mať maximálne 2700 g pri narodeni. A ze bude menšia. Narodila sa s váhou 3240 g a 49 cm. Čiže normálne miery, žiaden drobček alebo velkač. Ako píšu baby vyššie, tieto merania sú nepresne. Ine veci sú dôležité. Nech je zdrave a silne, držím palce 😉
Nasa podla tabuliek meskala 3 tyzdne, bola som v 35 tyzdni. Dnes mam doma 2rocnu certicu.
Môj malý bol tiež vždy tak týždeň pozadu... Deň pred pôrodom ho merali dvaja rôzni doktori a každý nameral uplne inak. Jeden ledva 2,5kg a druhý skoro 3kg😆 nakoniec mal 3240 a 52 cm.
@simca06022011 kokso ale teba tu čítať sa mi buvy pretáčajú. To co preboha píšeš za kraviny? Ze nie je podstatné meranie? A ze v 7 mesiaci nie je podstatné meranie??
Mne to meranie po 7 mesiaci zachránilo dieťa nakoľko malo kratšie nohy, ktoré sa ukázali až tak neskoro. Dovtedy bolo všetko v poriadku. Okamžite som musela absolvovať akútny cisársky. A ze v 7 mesiaci to nie je podstatne lebo dieťa je už dosť veľké?
Ako môžeš takéto niečo napísať? Zobrala by som ti právo k hocičomu sa vyjadrovať keď berieš odvahu prispievať takýmto lajnom do verejnej diskusie.
Autorka neboj sa, bude všetko v poriadku. Lekári vedia čo robia a 11 dní nie je veľa! Moja bola o 3 týždne menšia.
Dakujem veľmi pekne dievcata 😇 ukludnili ste ma, cítim sa oveľa lepšie
Joj boze tieto merania ake je babetko velke je podla mna maximalna hovadina ˇˇˇ mne v den porodu povdali babetko bude malicke vy ste chudunka brusko male ˇˇˇ a decko narodene o tei tyzdne skor 3400g tak neviem aky valibuk by bol keby ho nosila do 40tyzdna ˇˇˇˇˇ takze ked ti na sone povie ze ma babetko od 1500-1900tak moze mat aj 2000 alebo len 1200take presne su len pre zaujmavost 😁
@hsjdudhdbd Dakujem 🙂

ale prosim ta, ukludni sa. Tieto merania su orientacne a uplne zbytocne.