icon

Som na začiatku 7. mesiaca a bábätko je menšie

8. nov 2022

Dobrý deň,
som na začiatku 7 mesiaca tehotenstva. Pred týždňom v pondelok som bola u mojej gynekologičky, kde merala babatko a vyšlo, že mešká 3 dni. Dnes som bola u lekárky zas(zastupovala ju iná stará lekárka) a ta zhodnotila, že dieťatko mešká 11 dni ale do lekárskej správy to nepíše lebo že možno to zle odmerala. Ešte dodala, že je na dôchodku 6 rokov. Baby ja som taká vystrašená. 11 dni je ozaj veľa:( mala to niektorá tak? Keby ste boli na mojom mieste, tak čo robíte? Idete na pohotovost nech babatko pozrie? Ah ☹️

simca06022011
8. nov 2022

ale prosim ta, ukludni sa. Tieto merania su orientacne a uplne zbytocne.

mirka807
8. nov 2022

Ja ked cakala druhu tiez mi lekar tvrdil ze tiez je mensia tak aby sa nato pripravila rodila normalne v 41 tyzdni a mala mala 4220 g 🙂 a to asi mala nieje 🤣🤣🤣 takze ono tieto veci su len +- tabulkovo dane, a zase ak je dane v rodine nielto mensi moze mat babatko geny po nom. Nepanikar zbytocne neprospieva to ani tebe ani babatku . Drzim paste nech to je ok

veronikaszabova
8. nov 2022

Naco pohotovost? Staci par milimetrov a hned je babo mensie. Nestresuj.

kayyaa
8. nov 2022

11 dni vobec nie je vela...staci, ze trochu zle odmeria a hned su odchylky...ale aj keby, 11 dni je uplne ok...ved kazde babatko je ine, jedno sa narodi 2800g a jedno 4500g a obe su zdrave a v poriadku😊 tabulky su robene na priemer, ale je normalne nebyt uplne tabulkovy...pokial su v poriadku prietoky, tak je to v poriadku😊

lauriik
8. nov 2022

Tie merania su velmi nepresne.

arabbella
8. nov 2022

Pri meraní sa vždy uvádza hodnota +-500 g. A ja teda fakt nepoznám nikoho kto to fakt mal -500g. Vždy je to plus tých 500 g medzi meraním v brušku a po narodení. Žiaden strach určite je všetko ok a ty sa len zbytočne stresujes. Pozor drobec to cíti 😊😉

simca06022011
8. nov 2022

A inak za taketo veci sa naozaj v 7mesiaci uz plasit nemusis, ked doteraz bolo vzdy vsetko ok. Teraz prietoky a ostatne veci, kt. sleduju su dolezitejsie ako toto... babo je uz dost velke aj na to aby sa mohlo kluuudne aj hned narodit

7lenka11
8. nov 2022

vôbec sa nestresuj.. ja som bola pred 2 týždňami na pohotovosti v 27tt, podľa doktorky malá vážila 1100g.. teraz v piatok som bola na poradni v 29tt a doktor povedal, že má 1065g a je cca o 5 dní menšia.. tie merania sú proste odhad, závisí aj od zručností lekára a kvality sona.. ak by sa niečo dialo, pošlú ťa do nemocnice na pozorovanie alebo na kontrolu prietokov

nika23t
8. nov 2022

Načo pohotovosť? V 37 tt mi lekár na Sone povedal, že malá bude mať maximálne 2700 g pri narodeni. A ze bude menšia. Narodila sa s váhou 3240 g a 49 cm. Čiže normálne miery, žiaden drobček alebo velkač. Ako píšu baby vyššie, tieto merania sú nepresne. Ine veci sú dôležité. Nech je zdrave a silne, držím palce 😉

paciko9
8. nov 2022

Nasa podla tabuliek meskala 3 tyzdne, bola som v 35 tyzdni. Dnes mam doma 2rocnu certicu.

mon_day
8. nov 2022

Môj malý bol tiež vždy tak týždeň pozadu... Deň pred pôrodom ho merali dvaja rôzni doktori a každý nameral uplne inak. Jeden ledva 2,5kg a druhý skoro 3kg😆 nakoniec mal 3240 a 52 cm.

zorana999
8. nov 2022

@simca06022011 kokso ale teba tu čítať sa mi buvy pretáčajú. To co preboha píšeš za kraviny? Ze nie je podstatné meranie? A ze v 7 mesiaci nie je podstatné meranie??
Mne to meranie po 7 mesiaci zachránilo dieťa nakoľko malo kratšie nohy, ktoré sa ukázali až tak neskoro. Dovtedy bolo všetko v poriadku. Okamžite som musela absolvovať akútny cisársky. A ze v 7 mesiaci to nie je podstatne lebo dieťa je už dosť veľké?
Ako môžeš takéto niečo napísať? Zobrala by som ti právo k hocičomu sa vyjadrovať keď berieš odvahu prispievať takýmto lajnom do verejnej diskusie.
Autorka neboj sa, bude všetko v poriadku. Lekári vedia čo robia a 11 dní nie je veľa! Moja bola o 3 týždne menšia.

autor
8. nov 2022

Dakujem veľmi pekne dievcata 😇 ukludnili ste ma, cítim sa oveľa lepšie

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
hsjdudhdbd
9. nov 2022

Joj boze tieto merania ake je babetko velke je podla mna maximalna hovadina ˇˇˇ mne v den porodu povdali babetko bude malicke vy ste chudunka brusko male ˇˇˇ a decko narodene o tei tyzdne skor 3400g tak neviem aky valibuk by bol keby ho nosila do 40tyzdna ˇˇˇˇˇ takze ked ti na sone povie ze ma babetko od 1500-1900tak moze mat aj 2000 alebo len 1200take presne su len pre zaujmavost 😁

autor
9. nov 2022

@hsjdudhdbd Dakujem 🙂