icon

Som tehotná a kýcham. Poradíte mi?

zuzana4786
1. apr 2016

Dobry den, cas jarneho pocasie mi peiniesol aj tazkosti. Som tehotna a mam strasne problemy s nadchou a kychamim. Predtym som pouzivala Zyrtec na volny predpis na utlmenie tazkosti, no teraz sa bojim nieco zobrat kvoli babatku aby som mu nejako neublizila. Prosim o radu mozem pouzit nieco na zmiernenie tazkosti, lebo uz som chora. Jedine co viem mozem pouzivat kvapky do nosa Nasivin, to mi povedal aj doktor ze niesu skodlive, ale to nestaci. A sem tam si aj z toho poplacem, lebo ma svrbia oci. Dakujem za odpoved a pomoc

snazilka1983
1. apr 2016

Jednoznačne alergia na niečo treba zájsť na alergo. Sama si nepomozes.

simsalabim
1. apr 2016

Nasivin by sa nemal pouzivat dlhsie ako 7 dni a je urceny na obycajnu, nie sennu nadchu. urcite chod na alergologiu. Su lieky, ktore mozes bezpecne uzivat aj v tehotenstve, preto celkom nerozumiem tomu, preco hladas babske rady tu na fore a nejdes k lekarovi. Ja som silna alergicka, v prvom tehotenstve mi priznaky uplne vymizli, ale pocas druheho tehotenstva sa dost vystupnovali, mala som celkove problemy s dychanim a bolo vidno aj na prietokoch, ze babatko ma koli mojmu zlemu dychaniu menej kyslika. Gynekolog to riesil v spolupraci s alergologickou.

alcahelca
1. apr 2016

ahoj, ja som tiež ku koncu druhého tehu mala problém s alergickou nádchou, ktorej som sa nevedela zbaviť, kvapky som tiež používala najskôr nasivin, potom mi bolo odporučené prejsť na kvapky pinosol (ale tie to len zhoršovali), alergologička mi žiadne kvapky keďže som bola v 9 mesiaci nemohla predpísať, takže som trpela 🙂
morská sol, preplachy nosa a ožarovanie biolampou bolo jediné čo mi odporučili 🙂
(a na svrbiace oči mám kvapky od alergologičky, ale aj tak si často "požmolím" oči a je lepšie ....)
Držím palčeky, treba to jednoznačne ísť skonzultovať a uvidíš, snáď nájdete niečo čo Ti pomôže a hlavne uľaví....

miku1
1. apr 2016

Existujú homeopatiká - coryzalia a ešte jedne tabletky čo sú priamo na sennú nádchu, názov mi však vypadol. Taktiež je sprej do nosa, ktorý môžeš brať. Mám ho ešte niekde doma, tak keď nezabudnem, tak ho doma pohľadám a napíšem ti ako sa volá. Je to tiež homeopatiku, taký bielo-oranžový. V lekárni by ti určite vedeli poradiť. Nasivin je skôr, keď si chorá, podľa toho čo píšeš máš alergiu - sennú nádchu. Toto som našla, posielam ti útržok z článku. A tie lieky, čo som hore písala sú Rhinallergy.
Kúsok z článku:
Môže homeopatia pomôcť pri liečbe sezónnej alergie?
Homeopatia ponúka možnosť vo forme voľne dostupného lieku RHINALLERGY, ktorý je určený na alergické prejavy na úrovni nosovej sliznice, očí a dýchacích ciest, ktoré sa prejavujú hlavne slzením a pálením očí, výtokom z nosa, kýchaním, svrbením nosohltana a alergickým kašľom. Pri ťažších formách alergie je nutné vyšetrenie lekárom homeopatom a určenie konkrétnej individuálnej liečby. Lekára zaujímajú nielen príznaky alergie, ale aj spôsob reakcie pacienta na vonkajšie podnety (chlad, teplo, stres...), jeho správanie, periodicita ochorenia, charakter vylučovaných sekrécií, doterajšia liečba a pod. Celková homeopatická liečba môže byť samostatná, alebo pri komplikovaných alergických prejavoch kombinovaná spočiatku s klasickými liekmi a po niekoľkých mesiacoch sa dá prejsť len na liečbu homeopatickú.