icon

Som tehotná a mám neustále baktérie

3. aug 2023

Ahojte, chcela by som sa vás opýtať, či aj vy máte pocit,že stále niečo riešite....skúsim vysvetliť můj pohľad - resp možno sa chcem iba vyrozprávať a počuť aj zrelý názor vás či som už ozaj nenormálna alebo to máte aj vy podobne... začalo to asi tak, že som mala zvláštny výtok / možno tak 15-16tt/ lekár zobral výter vyšla nejaká baktéria Gardnerella, nasadil macmiror kontrolný výter prvý OK, druhý výter vyšla E.coli - tu už ale antibiotika macmiror nenasadil, povedal že stačia probiotiká- ok dobrala som, išla som na kontrolný výter a vyšla zas Gardnerella baktéria. Všade samozrejme tie scenáre - že hrozí potrat, predčasný porod a neviem čo ešte si vśeličo dokáže človek prečitať .... dnes som už sa normálne rozplakala - sama neviem , či pre tu baktériu, alebo z toho ze sa točím v tomto v jednom kruhu .... moja otázka na vás - máte aj vy tieto skúsenosti v tehu? máte s výtokomúbaktériamiúinfekciami skúsenosť ? ako to je ak sa to prelieči nehrozí nič ? alebo to hrozí stále a bude sa to vracať ?

Strana
z2
autor
3. aug 2023

@777januska777 vdaka aj tak .. na nete je plno strasnych pribehov ako infekcia sposobuje to a hento a tamto ... tak snad ak sa prelieci , tak bude OK ... davali ti macmiror atb ? na vkladanie ?

autor
3. aug 2023

@123miaa123 vdaka nevedela som ze je bezna sucast , vies medirex posle vysledok NALEZ : gardnerella vaginalis ... to neznie ako bezna sucast mikroflory posvy , neviem ci je alebo nie je premnozena ...

777januska777
3. aug 2023

Áno mala som aj tieto antibiotika.

juliacenc
4. aug 2023

Prepac uz si to nepamatam neviem aj ci nahodou neboli dve. No a pri porode mi este dali atb infuziu ale viac menej sa tvarili, ze aj keby nedali tak nic sa nedeje aj sestra mi hovorila, ze je to bezna vec tie bakterie a ze to dieta neohrozuje. Tak drzim palce aby ti to uz preslo a aby vsetko prebehlo hladko.

ness222
11. sep 2023

Ahojte tiez sa k vam pridavam uz zacinam byt mierne zufala. Som teraz v 18tt a na zaciatku tehotenstva cca nakolko ma trapilo dlhodobe svrbenie mi zistili na zaklade kultivacie ze mam malo laktobacilov tak mi dr. odporucil vaginalne probiotika ktore uzivam dlhodobo. Ked som bola na 1-trimestralnom skriningu opat som sa stazovala na svrbenie mi zistili ze mam v posve klebsielu a streptokoka, dr.mi predpisal macmiror komplex. Teraz uz asi tyzden pocitujem take intenzivne svrbenie ze ma ide porazit, navyse mam zvysene aj crp a ine hodnoty v moci cize zrejme mam aj nejaky zapal mocovych ciest nielen vaginalny problem. Uz som z toho zufala, pripadam si ako nejaky hypochonder lenze v prvom tehotenstve som potratila takze sa samozrejme vsetkeho viac obavam. Dlhodobo uzivam probiotika a mam pocit ze mi to vobec nezabera ze vsetko sa mi len zhorsuje :( zajtra idem ku gyn kvoli tomu svrbeniu a dam mu aj vysledky od obvodaka lebo obvodak mi povedal ze v tehotenstve musi urologicke problemy liecit gynekolog. Som zvedava co sa zase dozviem a ake lieky zas budem brat :(

juliacenc
11. sep 2023

@ness222 ahoj, urcite bude vsetko v poriadku. Aj ja mam prave zas zapal mocakov a bakterie dnes som bola u dr 🤦🏻‍♀️ asi to je nova moda… preliecis si to neboj sa vidis aj mne sa to stale vracia… na nervy toto. Urcite si kup aj nieco volno predajne na podporu liecby. A aj nejake vhodne caje uzivaj uz pocas celeho tehu. Drzim palce nech je to cim skor ok

ness222
11. sep 2023

@juliacenc dakujem, dufam ze ano. Najviac ma znepokojuje ked vsade citam ze ako neliecene zapaly mozu sposobit potrat alebo predcasny porod. A bohvie ako dlho ja uz zapal mam, minimalne co sa moca tyka, uz dlho pocitujem taky akoby diskomfort ale som to neriesila lebo aj na poradniach mi vychadzal moc v poriadku, len to je len ta chemicka analyza, tam sa neodhali crp ani ine faktory :(

ness222
11. sep 2023

@juliacenc a este sa chcem opytat, ty si brala uz viackrat antibiotika pocas tehu ? Lebo mne podla mna predpise teraz nejake celkove antibiotika urcite..

juliacenc
11. sep 2023

@ness222 ano brala som zinat na konci tehu a po porode. Inak som bola chora nonstop asi poslefne 3-4 mesiace tehotenstva to neprehnam. A nakoniec som este aj prenasala. To nic das si to teraz dokopy. zinat je dobry zabera zarucene. Cely ho dober aj ked sa budes citit lepsie aby ti poriadne preliecilo. A inak pri prvom tehu som mala zapal dole nelieceny ani neviem ako dlho povedal mi to az doktor ma ked sil… takze hlavne klud psychika robi vela, vsetko bude v poriadku

nttnnt
5. okt 2024

Autorka mozem sa opytat ako dopadlo tehu ? Tiez vkuse cosi na mna lezie…uz som na nervy toho

autor
5. okt 2024

@nttnnt bezproblémové 39+5 porod , zdravé krásne dieťa ✌️💙 drž sa

nttnnt
6. okt 2024

Autorka joj to sa dobre pocuva mna uz poraza teraz som mala macmiror a sa mi zda, ze zas cosi a ani tyzden neubehol.. uz mi je trapne chodit za tou doktorkou vkuse…mozem sa este opytat co sa tyka liecby je nieco co pomohlo na dlhsie ? Alebo nejake konkretne probiotika , vyplachy ? Dakujem

autor
6. okt 2024

@nttnnt nič - len macmiror a vykladala som probiotiká do konca tehu - odvtedy už nič volali sa gynoflor sa tuším volali probiotiká je to skoro rok stara téma - kľudne napis spravu

nttnnt
7. okt 2024

Autorka jasne rozumiem to si clovek nepamata tolko kadejakych liekov je…napisala by som ale neviem komu ako anonym 🙂 tak kludne mi poslite vy, ja by som sa vlastne chcela len jednu otazku opytat a to na stery, lebo mne uz je fakt trapne od doktorky tolko sterov 🙄ci robili kazdu poradnu, alebo len aj po liecbe nejake kontrolne…no ako pisem uz mi je to doslova neprijemne tu doktorku tolko otravovat si musi mysliet o mne 🙄

autor
7. okt 2024

@nttnnt jasne, ster robili vždy po dobrati macmiror ( ten som mala iba dvakrát) a po dobratí probiotiká Gynoflor ( ten som potom brala celé tehu - je tl super a neškodná vec odporucam vkladať ) ster z posvy mi robili asi 5x vždy už pitom bezproblémové 🙂

zzzzza
20. dec 2024

Ako ste dopadli

zzzzza
20. dec 2024

@floki1994 nemohli vám dat atb celkovo do úst

Strana
z2