Som tehotná a mám zvláštny nález na ultrazvuku
Ahojte, podla teh.testov som v piatom tyzdni, na ultrazvuku dnes este doktorka nic nevidela, len vysoku sliznicu (cize tehu na 99% som), ale vacok zatial nebol. No vyplasilo ma, ze sme obe videli cez celu maternicu z hora nadol stredom akoby prepazku. Bola z toho aj ona prekvapena. Nestretli ste sa s tym? dakujem
Ja mám tiež síce ja na pravej strane v rohu teraz som v 25tt 🙂 doteraz všetko v poriadku 🙂 a 8 z 10zien o tom ani nevie že ma take niečo a majú aj deti veľakrát to nevšimne ani gyn 🙂
@jana080808 moja suseda mala prepazku. Syn dokonca mal hlavicku prestrcenu cez tu prepazku. Secko ok, rodila sekciou.
@loliki ja som sa nikdy nejak na to co doktorka pozera nedivala, az teraz ako som tehotna, ze to bolo otocene na mna. Na poslednej prehliadke pre par mesiacmi nic take nespominala...co som googlila tak viem ze take nieco existuje ale ten tvar maternice je akoby ypsilon, ja som to mala kvazi ovalne a stredom ciara...
@fridi96 v rohu mi to pride ok, lebo ma babatko asi dost miesta ale co ak mam tym padom len polovicu maternice pre neho?:-/
Niejde som tu na MK citala temu kde zena riesila 2 maternice a viacere baby tam riesili ze maju akoby predelenu maternicu niecim takym ako popisujes.skus pozriet v starych temach,mozno najdes a mozes sa porafit s babamj s podobnym problemom.
@jana080808 moja mama má zdeformovanú maternicu z dôvodu, že v detstve jej prestala rásť jedna noha a kvôli rôznym procedúram musela len lezať... povedali jej, že bude mať problém s otehotnením a má 3 deti, vsetko rodené vaginálne, dokonca tretie “ušlo” po 11 rokoch od narodenia prvých 2 😀nestresujte sa zbytočne dopredu 🙂
@jana080808 ahoj ja to mam. Maternica uterus septus. Rozdelena na dve polovice. Mne to zistil cudzi lekar omylom na sone (z prace prevent.program). A moj ked videl zaber zo sona sa smial ze mam maternicu v tvare prednej masky bavoraka. Obe deti som donosila na prvy šup. Asi si to roztiahli 😉
@jana080808 jedine čo sa riešilo že ak sa to uchyti na tej prepažke tak určite sa to dlho neudrži a potratim. Revala som jak krokodil, že čo ak nikdy nebudem vedieť donosiť deti a o mesiac som bola neplanovane v tom. Druhe babo sa zadarilo tiež viacmenej len čo mužovi trenky padli 😂. Nemala som dokonca ani žiadny potrat. Jedine čo ma trapi je dlhe krvacanie (10-12dni kym sa uplne vyčistim a som bez intimky) a to mi doktor povedal že to presne preto že kym sa tie "komplikovane zakutia" vyčistia tak to trva 😉 kludne mi potom napiš sukromne ako si dopadla. Držim palce. PS: inak vraj rozdelena maternica byva častokrat spojena vraj s nejakou inou vadou napr.na obličkach atd...aspoň tak mi to bolo povedane
mna tiež hneď spýtal dr že aký mám menzes lebo keď boli a veľa tak to môže byt od toho a že to je take že stym sa človek už narodí a veľakrát o tom nevie do konca života 🙂
@jana080808 Ja mam “Mullerove kanaliky uplne rozdvojene” (-lekar.pomenovanie na to 😉 ); mam 2 maternice a 5 bezproblemovych sekcii za sebou 😊 Spominala som “svoj pribeh” viackrat tu v starsich diskusiach ohladom 2 maternic ci maternice “predelenej” v strede prepazkou...

@jana080808 ked si tehotna, bud v klude, nestresuj. Doteraz ta prepazka tam nebola viditelna nikdy?