icon

Som tehotná, krvácam, mám žalúdočné problémy

13. aug 2021

Ahojte... Ja ani neviem ako to napísať, tak sa to budem snažiť sformulovať tak, aby ste si spravili objektivny obraz, a tak mi mohli objektivne poradiť... Som tehotná, odzačiatku na rizikovom, s krvácaním, žalúdočnými problémami.... No a v prvom trimestri mi dr. (nezávislé predtým aj v nemocnoci 3ja lekári) tvrdil, že mi na to,, udržanie, stopnutie krvácania... '' nemôže nič dať... Čomu rozumiem.. V západnom svete panuje mienka: čo je silné to prežije, čo nie, to nie.... Ok bola som v kľude brala som lieky na kt. Som sa dohodla s dr. Na SVK.... No a v druhom trestri som začala opäť krvácať, tak som bežala k obvod. Gyn. A on mi na to dal len,, zázračné magnézium'' ktoré som brala od začiatku tehu- čiže nič nové, a poslal ma domov ležať s tým, že sa nič nedá robiť... Na druhý deň som špinila naďalej a môj ma
presvedčil, že mám ísť do nemocnice na urgent (večer) tak som teda šla, tam dr. Malé skontroloval, upokojil ma, všetko ok (teda predpísal mi lieky niečo bylinné na vnútorný pokoj- a keďže to je bylinné a bylinky v tehu sú také... No, tak som si to nevyzdvihla) a tiež mi predpísal niečo na zápchu buskopan sa to tuším volá, a ani to som si nevyzdvihla lebo s črevami problém nemám... No ale teraz k tomu problému... Z nemocnice posielali list môjmu gynekológovi, že som bola u nich na vyšetrení.. A on teda volal mojmu mužovi a kričal mu do telefónu,]že ho to nebaví,]že si máme rozmyslieť ku komu chceme chodiť, že on je skusenejší ako nejaké mladé ucho v nemocnici... Atď. A že on mi predsa na to predpisal magnézium, (ktoré som už užívala) a nie nejaké bylinné,, sračky'' (to ho citujem)... No proste ma prekvapilo jednanie lekára, kt. By sa v prvom rade mal zaujímať o stav svojej pacientky a jej dieťaťa (možno sa mýlim) a on miesto toho sa ani nič nepýtal, že prečo... Rovno na môjho muža kričal... A ukončil teda telefonát takým spôsobom, že či prídeme k nemu na kontrolu v daný termín, alebo nie... Proste si to nedal ani vysvetliť... Aby som uviedla všetko na pravú mieru tak predtým keď som bola v nemocnici tak som nemala poistenie, a viem ze SVK poistenie urgent v zahraničí kryje,... A vždy som začala krvácať večer a raz v noci.. Odkedy mám ale poistenie tu, tak som chodila len ku gyn. Obvodnému a len teraz som sa dala mužom ukecať na urgent aby sme si vypočuli aj iný názor - než,, ja neviem'' (nakoniec to bolo tiež: ja neviem, mohlo to spôsobiť čokoľvek) ale upokojilo ma to... Asi dôkladnosť toho sona, vysvetlenie, všetkého čo som potrebovala,... A s takýmto jednaním dr. Som sa teda ešte nestretla, to pacient nemá právo vypočuť si názor iného odborníka (nuž, keď aj,, mladého ucha'' či,, menej skúseného'')??? Okej beriem, že povedal že je nám k dispozícii 24 hod. Denne, a že by možno aj do ordinácie kvoli nám prišiel... Som mu za to fakt vďačná... Ale proste som potrebovala počuť aj 2 názor... 🙄🤦‍♀️ Stretli ste sa s tým niekto?? Fakt sme s mužom urobili takú strašnú vec?? A úprimne môj muž je splachovací, ten to ma už dávno v paži.. Ja sa nad tým trápim a teraz sa bojím ísť k nemu na vyšetrenie🤦‍♀️🤦‍♀️

hindakus
13. aug 2021

To je veľmi neštandartné, že má gynekológ číslo na manžela pacientky a volá jemu, nie jej. Tiež ten prísľub, že je ti k dispozícii 24 h /den. Ako ste sa stali VIP klientom? Asi preto sa gynekolog rozčúlil. Keď k vám mal bližšie, očakával, že bez neho a jeho vedomia nič riešiť nebudete.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
autor
13. aug 2021

@hindakus nie sme vip. On je takto dostupny všetkým svojím pacientkam... A ako som spomínala vyššie som mu za to vďačná...🙏♥️ Ale teda raz sa mi už podarilo ho v noci zobudiť a cítila som sa veľmi nepríjemne, a teraz pri krvácaní v 2trimestri som potrebovala počuť aj druhý názor, a iný, ako - ja neviem.... Nakoniec som sa dočkala až od mojej gyn na Sk predpísania liekov na udržanie, rady nech si nasadim aspoň ascorutin... Keby bolo vyslovene len na mne a boli by priaznivé podmienky, bola by som na SK... Nedá sa však musím vydržať... A som aj rada, že volal môjmu mužovi, lebo mňa by akurát tak rozplakal...

brezza
13. aug 2021

Nezijes nahodou vo Velkej Britanii? Lebo tam takto riesia/neriesia komplikacie v tehotenstve. Na akykolvek problem zene predpisu paracetamol a vybavene. Priroda sa postara..
Ja by som mu normalne povedala, ze si sa bala a chcela pocut nazor aj ineho doktora.
A preco vlastne z urgentu volali tvojmu doktorovi?

lenuska9999
13. aug 2021

Tak hore píšeš, že máš problémy so žalúdkom. Nejaké kŕče alebo tak ? Lebo buscopan nie je len na čreva, ale aj od žalúdočných kŕčov. Ja som mala v poslednom trimestri kŕče zaludocne a buscopan som tiež užívala.. a ohľadom toho magnézia: nekazal skor zvýšiť dávku? Ja som bola tiež na rizikovom a od začiatku som užívala Magnosolv a kvôli mojim problémom (nechcem to rozoberať) som musela k tomu začať brat ešte aj Magnerot. Takže jedno magnézium ráno a jedno večer. Inak tiež som bola hospitalizovana v nemocnici, lebo som začala krvácať a dali mi ascorutin a magnézium. Takže žiadne zázračné liečivá nečakaj. Ten ascorutin som brala v nemocnici a aj par dni po prepusteni, potom už sa to zlepšilo a viac som brat nemusela..
No a k tvojmu lekárovi neviem. Nepríde mi to normálne, aby lekár kričal na pacienta do telefónu za to, že bol na pohotovosti. Išla by som k nemu normálne na kontrolu a vysvetlila mu co je vo veci a keby bol nepríjemný zmenila by som lekára. Nepríde mi ani normálne, že si lekár o sebe mysli, ze je pan velkomozny a všetko vie najlepšie. U lekárov je úplne normálne, že si vypočujú názor aj iných odborníkov ( a vôbec nejde o vek), alebo sa s iným odborníkom poradia.. poniektorí chodia aj na zrazí atď, kde si menia medzi sebou informácie a skúsenosti a postupy atď..

mamamasama
13. aug 2021

Uf.. velmi divny pristup gynekologa...ja som bola pri prvom tehu u 4 roznych lekarov, nakolko moj mal podla mojho nazoru zastaralejsie pristroje....a k tomu som bola este aj 3 krat na urgente...mojmu som len nosila dokumentaciu...jeho reakcie boli uplne ok...

miskamicha
13. aug 2021

Dosť cudny pristup lekara...nechapem preco volal manzelovi a este na neho krical, ved ked dany cas uz jie je v ambulancii, tak idem do nemocnice. Ja som krvacala tieznprvy trumester aj v druhim teraz v 15tt... ak neprisli na pricinu moze to byt aj nizko polozena placenta resp. praskla nejaka cievka, hlavne ze je bábo ok. Ja som brala od zaciatku vaginalny progesteron, ten je na udrzanie tehotenstva a neskor posobi proti maknutiu krčka, koncim 20tt a uzivam ho stale. Potom dicynone na zastavenie krvacania a ascorutin a kludovy rezim. Zmen lekara ak z neho nemas dobry pocit, a ak mu neveriš 🙂

andrea78
13. aug 2021

Ak by sa takto spraval moj gynekolog, viac by som tam neisla a zmenila ho. Treba Ti klud, ja by sa uz po takomto jednani bola v strese, co si potom z oci do oci dovoli. Ratovala si seba a dieta, to ho ma zaujimat, v akom stave si a bola si, ked si isla na urgent. Co sa boji, ze nerobi dost , flaka to a niekto to bude vidiet, alebo co a s cim ma problem? Inak si to vysvetlit neviem. Skoncila by som u neho. Buscopan nie je na hnacku, je celkovo na uvolnenie stahov a napatia v bruchu, krcoch, ublizit nemoze.
Drzim Ti palce, nech to dobre dopadne.