Som v 10. týždni a v práci nakladám ťažké palety. Môžem žiadať od lekára, aby mi dal maródku?
Ahojte dievčatá. Som v 10tt a dnes idem k lekarovi si po tehhotensku knižku. Pracujem ako skladníčka a je to dosť fyzicky náročná práca. Často krát mi padne paleta na ktorú mam naložiť 10 bedniciek piv a na to 50 kartonov mineraliek. Potom mi padne paleta so 40 kartonmi mlieka a na to idu kartony alkoholu popripade mi padne paleta kde ide 75 kartonov muky. Som v skusobnej dobe a keby to oznamim v praci tak ma okamžite vyrazia.. Sice s udanim dovodu ale vydazia. Dovod sa vzdy najde. Keby poprosim lekara o PN.. Myslite ze by mi ju dal?
@1sally12 aj ja ked som mala ten pracovny uraz som bola na pn mesiac tak mi to normálne platili.. A to som mala odrobeny mesiac.
@annamaria_65 ahoj pracujem vo veľkoobchode a vykladam alkohol,pivo, nápoje (vykladať a presúvať tie obrovské palety na dennom poriadku)...gynekologicka mi odmietla dať PN lebo 10kg môžem ako tehotná dvíhať. že zdvihám 100 balíkov denne po 10kg už nebolo podstatne. V práci vedeli, že som tehotná pomáhali mi ako sa dalo ale potratila som aj tak, druhý raz opäť tehotná opäť v práci a zase to nedopadlo dobre, vyšetrenia neodhalili žiadnu príčinu. myslím si, že stres v práci a námaha..veď presunúť také palety ktoré majú 800kg a viac manuálnym vozíkom je riadny tlak na brucho
@annamaria_65 no ved vravím. Veď zamestnávateľ za teba normálne odvádza odvody nie? Nechápem potom kto má neplatenú PN keď je človek normálne zamestnaný. Neplatenú PN majú akurát tak študenti PhD.
@annamaria_65 zamestnávatelia sú občas ako policajti keď chcú dôvod si nájdu ako policajti na pokutu tak aj zamestnávateľ na výpoveď
@annamaria_65 dnes som mala online prednášku a nemôže ta ani v skúšobnej dobe vyhodiť ak si tehotná!!!! A mu to oznámis! Daj si na fb aj tu alebo na instagrame právo pre rodica, ma to jedna super pani JUDr Mária nevien priezvisko poslem ti link do správy
@malinda141920 tak ja neviem lebo ja dvihnem a presuniem denne aj 8 ton.. Ale pn som dostala cize ja som rada
@aneta129 písala som ti to aj do správy.. Zákonník práce.. Zákon č. 311/2001 Z. z.
Zákonník práce
§ 72
Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe
(1) V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacou ženou len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s jej tehotenstvom alebo materstvom, a musí ho náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné.
@annamaria_65 v skúšobnej dobe ta mozu vyhodit aj bez udania dôvodu, ale ako ti uz pisali, si este v ochrannej dobe 8 mesiacov

@mata262626 presne tak.. A matersku by som dostala iba možno ak by som robila co najdlhšie.. Mozno by to vyšlo.. Neviem.. Ci za mna platili na tych brigadach nemocenske a v tom rakusku.. Neviem.. Ak ano tak by to vyslo ak nie tak nevyslo.. A riskovať potrat kvoli peniazom nebudem