icon

Som v 11. týždni a zľakla som sa

matuliiiiiiiik
8. okt 2015

Chcem sa porodit som v 11tyzdni a dnes som zazila ako som sa velmi zlakla ked namna a mojho psa zautocilvelky vlciak,v takom stadiu tehotenstva pri zlaknuti moze sa nieco plodu stat?dakujem za odpoved

bonaqa2013
8. okt 2015

stať ani nie, ale môžeš krvácať. A každé krvácanie v tehu je nebezpečné. Môže znamenať potrat....

matuliiiiiiiik
autor
9. okt 2015

Dakujem za odpoved ale nekrvacam,ale ci vtakom skorom tehotenstve moze nieco plodu urobit zlaknutie,dik

worker_falcon
9. okt 2015

dobrééé, pridávam do top10... z rebríčka to vyhodilo otázku, či pitie bublinkovej vody nemôže ublížiť plodu.

stevkagallova
9. okt 2015

@worker_falcon neviem či by som sa na takom niečom zabávala. Podľa mňa to vôbec nie je smiešne. Ja keď som bola v 12tt tak na križovatke domňa tresol arogantný chlap, ktorý samozrejme telefonoval. Našťastie to bolo pred nemocnicou, takže ma hneď vyšetrili a tlak som mala vyše 170. Ani preľaknutie nie je v tehotenstve sranda, takže prosím ťa choď sa baviť niekam inam.

ewelyn3
9. okt 2015

Neboj, ak sa das do pohody ty, bude v pohode aj babo 😉. Daj si nieco sladke na nervy, pripadne si uvar teply cajik...daj si horuci kupel...povedz manzelovi ze potrebujes romantiku aby si prisla na ine myslienky...a vsetko bude v poriadku!!!
Verim ze si sa strasne zlakla a ze ta ta spomienka desi este aj teraz...ale skus na to uz nemysliet...je to za tebou..mysli sa nieco pekne 😉

vydrnik
9. okt 2015

Nektore sa nad tym smejete ale tento dotaz vo mna vzbudil na moju byvalu spoluziacku z uvilista zial bohu uz nebohu bola tazko chora.Ked mala 28r.cakala z muzom babetko bola v 6 mesiaci a ked sa raz vracala z roboty z odol.smeny fukal vietor a u jednej kanvy zasustela krabica kamaratka sa tak zlakla zeutekala domov a tam zacla krvacat bohuzial o babetko prisla

mamina222
9. okt 2015

@worker_falcon to je odpoved pre teba, nechcem nalakat autorku otazky, prosim ta, nevyjadruj sa k zenskym veciam, ktore neprezivas. ja, ked som bola v 3 mesiaci, tak na mna vyskocil velky cudzi pes, az mi zle ostalo, hrozne som sa nalakala, vecer som zacala krvacat a v noci som potratila. a bublinkovu vodu som nepila, trocha empatie by neskodilo.

sardinka335
9. okt 2015

@mamina222 vieš čo..svojim sposobom ma pravdu...zeny v minulosti pracovali fyzicky, ťažko, nemali tolko vymoženosti ako mame my ..a dnes nejaku ,,ofukne,, a potratí. Odolnost zien je veeelmi slabá , fyzická a aj psychická podla mnohých tu čítaných otazok.
Suhlasím ze stres moze byt spušťačom nejakých problémov. Plod do cca 3 mesiaca je háklivý na rozne vplyvy prostredia - ťažko povedať či by ženy čo potratili vplyvom ,,stresu,, nepotratili tak či tak. Priroda si to vraj vie zariadiť pretože predpokladá sa ze sa jedná o poškodené plody.

@matuliiiiiiiik stať sa može vzdy niečo, ale pravdepodobne sa nestalo nič. Dieťa je prostredí maternici do istej miery chránené. Hlavne sa ukludni to je zaklad. Ak mas nejake objektivne pochybnosti tak chod na pohotovost.

jolly84
9. okt 2015

@worker_falcon a čo je natom vtipne?

jolly84
9. okt 2015

@sardinka335 nesúhlasím, rodí sa dosť defektnych deti, bohužiaľ.......

worker_falcon
9. okt 2015

@sardinka335 stať sa môže hocikedy hocičo, a potráca sa najčastejšie bez akejkoľvek vonkajšej príčiny (prípadne sa to dá potom do súvislosti s hocijakou blbosťou, napr. zľaknutím sa). V tomto prípade by som povedal, že je horší skôr stres a strach z možných následkov zľaknutia, ako samotné zľaknutie.

a áno, odolnosť žien je prakticky žiadna. Fyzická odolnosť - žiadna. Psychická - žiadna. Moja mama pred 30 rokmi týždeň pred pôrodom nosila ťažké kamene - rodičia stavali verandu. A narodil som sa normálne a zdá sa, že som celkom normálny. až na moje názory 😀 Ale trvám na tom, že tehotenstvo nie je choroba.

K prípadom potratov so zľaknutím sa psa či šuštiacej krabice sa radšej nebudem vyjadrovať.

jolly84
9. okt 2015

@worker_falcon no áno, ale v dnešnej dobe ked sa prirodzene pocatie rovná zázraku.......vidno, že si chlap.....

sardinka335
9. okt 2015

@jolly84 defektne deti sa rodili vzdy..a defektne sa aj potracali. Samozrejme poškodenia vznikaju prenatalne, perinatalne a postnatalne...ale to je široká a iná tema.
Každopadne tehotenstvo nie je choroba ako tu bolo spominane. Ostatne už bolo povedane. 🙂

sardinka335
9. okt 2015

@jolly84 čo ja viem...ja sa musim vyhybat aj pohodeným slipom... 😝

mircalla
9. okt 2015

@worker_falcon no ja si naopak myslim, ze psychicka odolnost dnesnych chlapov = ziadna a o fyzickej ani nehovorim....staci male nachladnutie a vacsina z nich umiera....a ma z touto hypochondricky zachvat, co im asi je. boja sa aj zubara ci odberu krvi...prah bolesti niekde v suterene...ked maju ist nebodaj na operaciu, vacsina z nich preziva muky

skus si odrodit par deti....a ozaj tvoje poznamky zrovna v tejto teme mi pridu az komicke, kedze nevies o tom nic....co dneska ziadny sport v tv? zajtra je tusim futbal...ci tato cisto zenska tema ti je z nejakeho dovodu blizsia?

mircalla
9. okt 2015

a tym nechcem povedat, ze niekedy su tu neni fakt trosku strelene otazky (nemyslim zrovna tuto), ale akoze ruku na srdce...ty pises o nejakej odolnosti zien.....dnesni muzi su totalne babovky pos...e z kazdej malickosti, co sa zdravia tyka

worker_falcon
9. okt 2015

@mircalla no jo, nemôže byť každý chlap ako ja 😀 ja dokonca vydržím aj odstraňovanie zarastenej kožtičky na nechte 😀 😀 😀 😀 😀

luciferkax
9. okt 2015

Hlavne klud... daj si cajok..dobry film..a bude to OK

matuliiiiiiiik
autor
10. okt 2015

Dakujem babam co pekne mi poradili pozbudili,a tie druhu blbe narazky aka blbost ,zlaknutie ,to nebolo len zlaknutie ale aj 15kg psa som niesla cez cely sad na rukach a plakala som ,triasla som sa ale nekrvacala som jedno stastie!to je blbost zlaknutie ,stres ked som raz potratila a pritom som si pri prvom otehotneni povedala ja niesom chora ze tehotenstvo nieje choroba a ze ,budem robit !!!!aj do 6-7 mesiaca ved moje telo je silne a co sa stalo?ani som nekrvacala a potrtila,Tak kazda zena by rada vynosila dieta ale vdnesnej dobe je to zazrak,Ano nase mami robili ci na budovanie ci s furikom ci vsetko Ale to asi bola ina doba,lebo dnesne dievcata ked som bola na kyretazi isli na cistenie ako na pase,tu je otazka co robime vtejto dobe zle ked nedonosime a nemat blbe reci ebo ani doktori nevedia kde je problem!dakujem babam este raz ked normalne reaguju

luciferkax
10. okt 2015

@matuliiiiiiiik. Ja osobne vsak nemam rada take reci ze : kedysoli zeny robili do porodu...a po porode zasa..moje okolie dobre vie co je SESTONEDELIE A nikoho ani nenapadlo ist v tom case obkukat babo..aj vtedy boli zeny co potratili..poznam zenu ktora potratila 13x..dnes by jej zistili problem a mala by deti...aj ked pocet potratov rapidne stupol a sama som mala "tu cest" ho zazit a vycitam si kazdy kavu co som vypila... a tiez zen

charlie1980
10. okt 2015

@matuliiiiiiiik Co robime zle ? Zijeme zlym zivotnym stylom. Od stravovania az po sposob zivota. Nechcem to velmi rozpisovat, lebo z kazdeho kuta by sa nieco naslo a nechcem sa niekoho osobne dotknut. Uz len tym, ako plodime deti v dnesnej dobe nie je v poriadku😉 To, Co konzumujeme (pretoze musime), vzduch ktory dychame, ockovania, na krorych sa len zaraba. To je len zopar veci, o ktorych hovorim, ze je genocida na ludoch...pre mna tema ukoncena.