icon

Som v 16. týždni a mám hematóm. Môžem sa kúpať?

charlie148
3. jún 2014

Ahojte tehuľky 🙂 Som v 16týždni, mám hematóm 39x15 mm už viac ako mesiac, som vypísaná na 100% PN. Sem tam som mala aj krvavý výtok, teraz už 2týždne nič a teraz tá otázka, znamená to že sa celé leto nemôžem kúpať? Myslím tým, chodiť na kupko a zaplávať si? Kedže je to liečba na dlho.. Má s týmto niekto nejakú skúsenosť? Ďakujem za každú odpoveď. 🙂

matyuska
3. jún 2014

No kedze si na Pn-ke, nemala by si ani chodit von ( ak nemas vychadzky )Mne lekarka pri hematome zakazala namahu, dvihat tazke veci, robit prudke pohyby, a aj kupanie (aj doma vo vani )...krvacanie je otvorena rana a je tam vecsie riziko infekcie...Ale najlepsie je sa spytat lekara, nech posudi tvoj stav

janikes
3. jún 2014

Na plavanie radsej zabudni, ak to babo chces, mne lekar zakazal cokolvek, a kym mi hematomy nezmizli, tak som mala len oddychovat a co najviac lezat, aby babatko pri prasknuti neodislo....a potom ked sa hematom vstrebal som zostala na PN dokonca tehotenstva a nic som nesmela narocne robit, ...prechadzky su ok...ale kupanie, ako ti radi matyuska spytaj sa lekara, ale ten moj ma nechcel pustit ani aby som dlhsie cestovala autom..