Som v 18 týždni a bolí ma zub. Poradíte?

mija99
15. jan 2013

Ahojte,chcem sa opytať od rana ma boli "zub mudrosti" a zrejme je tam kaz,može zapal alebo hnis v zube ublížiť babu?Som v 18 tt mám najskôr navštevu zubára konzultovať s gynekologičkou?Ďakujem za rady.

sissy27
15. jan 2013

v tehotenstve by si mala ísť k zubárovi minimálne 2x, aspoň kedysi tak bolo.. nemusíš to konzultovať s gynekologičkou, akurát zubárku upozorni, že si tehotná, pre prípad, žeby ti chcela niečo pichnúť alebo dať nejaký liek...

alka221
15. jan 2013

za tehu mas narok ist k zubarke dvakrat.. 😉 tusim mi to zubar pisal aj do tehotenskej knizky ze kedy som tam bola..

whiterosses
15. jan 2013

nemusíš sa pýtať gyndy .. chod zubárovi, nech ho vytiahne.. aj ja som bola .. umňa si hned všimla, že mám bruško.. ak ti hi moc nevidno upozorni .. ! budeš mať kľud, aj mňa bolel zub a riadne a išla som a vytiahla mi ho a bol kľud .konečne som sa mohla najesť bez toho aby mapusa nebolela

lucka1987
15. jan 2013

presne ako pisu kocky. dva krat za tehotenstvo mas narok na bezplatnu prehliadku.. ale ja som v tehu bola u zubarky cca 6 krat.. strasne ma zacali boliet zuby. ked to bolo uz a nevydrzanie, radsej som si dala tabletku, lebo uz mi bolo azna zvracanie od bolesti..
samozrejme zubarke oznam, ze si tehotna

simca06022011
15. jan 2013

k zubarovi mozes ist aj v tehu a cim skor tym lepsie, kaz moze uskodit hlavne tebe (kaz zubu ma velky vplyv aj na ine ochorenia, infekcia sa prenesie hocikam do tela - ale to pri dlhodobejsich veciach asi) a po porode nebudes velmi rada sediet u zubara s bolavim zubom.. tak sup--sup.. preventivku mas 2x dokonca povinnu, pretoze je dolezite aby si mala zdrave zuby, su pri tych hormonalnych zmenach a pod. tiez v riadnom "strese" 🙂)) Nebude ti robit nic ultrazvukom (ak ho ma) ani podobne veci, ale opravit zub ti dokaze v pohode 🙂 A zavola ta na prehliadku aj po porode ak je dosledna/dosledny.. mna moja teda potom davala riadne do poriadku 🙂)) ) Ak nechces pris o zub zbytocne, tak urcite chod rovno k zubarke, s gynekologickou nemusis konzultovat nic, ak mas nejaky problem skor to povedz priamo zubarke nech vie, ci mas nejake riziko a pod.

nika5214
15. jan 2013

tre´ba ist k zubarovy mne teraz robil 3 zuby da sa vydržat

opica89
15. jan 2013

ahoj este horsi problem som ja mala tiež okolo 18týždna a dva týždne som kapala zo zubami a potom som zmenila doktorku a dala mi vlozku na umrtvenie do zuba a behom dvoch dni ma už konecne po dvoch tždnoch nebolelo nic. Zubarka ti može dat kludne injekciu. na zapal ti daju atb a hnis si vycmuckavaj ak sa ti da alebo si na to miesto prikladaj cesnak

iwet7
15. jan 2013

mne do 20 tt plombovala zubarka 2 zuby, z toho jeden aj s injekciou, kedze islo o hlbsi kaz.urcite si ho daj spravit. tiez si myslim, ze nemusis konzultovat s gynekologickou, aj ked ta moja mi pri prvej poradni povedala, ze ked pojdem k zubarovi, tak bez injekcie, zubarka zase mala iny nazor, vraj sa to neda vzdy obmedzit a bezne mava maminy, kt. zuby napr. aj trha a to bez injekcie castokrat nejde.

anniera
15. jan 2013

čo najskôr k zubárovi, nič iné ti nepomôže

silviatko
15. jan 2013

Mne v 20.týždni tehotenstva trhal tiež zub múdrosti,samozrejme s injekciou.

elen2
15. jan 2013

mne v 35tt.vytrhli zub mudrosti pichli mi sice inekciu,ale uuplne zbytocne citila som uuplne vsetko.Mala som neskutocne velky zapal uz.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre