icon

Som v 19. týždni a bábätko má pri hlavičke cystu

zuzanakosiciarova
12. sep 2013

Mam strasny strach ako to dopadne

hajajanka
12. sep 2013

A co ti povedal lekar? Nieco predsa povedat musel. Ma cystu pri hlave alebo na hlave alebo v hlave? Niektore deti maju v hlavicke cystu pocas tehotenstva a potom to samovolne zmizne. Informuj sa u svojho lekara, aky bude dalsi postup a ake su prognozy. Tu ani jedna z nas nevyriesi, preco sa to stalo a ako to dopadne. Nezostava mi nic ine, len ti drzat palce, aby babatko bolo v poriadku.

majkabr
12. sep 2013

Aj moje malo na začiatku tehu pri nožičke a cysta zmizla nejako sama od seba

zuzanakosiciarova
autor
12. sep 2013

@hajajanka V pondelok som bola na sone a lekar povedal,ze v oblasti zadneho rohu hlavicky je cysta 6,4mm.Ale nemusi to este nic znamenat,o dva tyzdne na kontrolu.Na druhy den som sla svojmu gynekologovi na poradnu a poslal ma na rizikovu poradnu a odtial som sa na odporucenie objednala dr. Cuderlikovi tiez na sono a ze budeme sa dalej riadit co bude.Ale aj ked by som mala byt zatial v klude ale neda sa to,ved je to moje dieta a prirodzene mam strach.

libertine
12. sep 2013

aj moja dcera mala, dokonca viac cyst. do porodu sa vstrebali, zmizli. nic nesposobili, mam zdrave 2 rocne dievcatko. ale tiez som sa bala.

ela120
12. sep 2013

moja kamoska mala tiez podobny problem.babo malo cystu v brusku,po porode mala ist hned od detskej nemocnici to dalej riesit,no pri porode cysta pukla a bolo vsetko v poriadku.babo uplne zdrave.

marbalulka
12. sep 2013

@zuzanakosiciarova ahoj, dievcata tu hovoria o cystach chorioidalneho plexu (cystis plexus chorioideus). ak je to ozaj to, je to neskodne, do porodu to v drvivej vacsine zmizne, vacsinou sa to vstrebava este skor, pocas tehotenstva. niektore deti sa s tym narodia, ale je to absolutne neskodne. byva to na mozgu, takze je otazne, ci "zadny roh hlavicky" mysli toto

hajajanka
13. sep 2013

@zuzanakosiciarova Uvidis, co ti povie Dr. Cunderlik. Ak sa jedna o cystu ch. plexu, tak tie naozaj miznu. Ja viem, ako ti je, moje dieta malo tiez cystu (v brusku). Mysli optimisticky a odporucam ti nestudovat velmi internet, to sa len zbytocne vyplasis a vlastne nic nevyriesis, len ti pribudnu katastroficke scenare, co by sa vsetko mohlo stat. Drzim palce.

gumimaci
13. sep 2013

@zuzanakosiciarova ahoj, aj mojmu krpcovi zistili v 17tt 2 cysty chorioidalneho plexu. Dr. mi to laicky vysvetlila tak, ze ako sa prelieva mozgomiesny mok v hlavicke, tak mozu vznikat taketo "dutinky". vacsina z nich sa vstreba.
Pockaj si na velkyultrazvuk, chce to poriadne vysetrenie.

marbalulka
13. okt 2013

@zuzanakosiciarova ahoj, tak ako to dopadlo, zistili co to je?

zuzanakosiciarova
autor
13. okt 2013

@marbalulka ahoj vsetko ide zatial dobre,nic jej nehrozi ani mne.Bola som na tom odbere plod.vody,cez tyzden si idem pre vysledky osobne a este na kontrolu,tam sa musim opytat ci to vlastne zmizne alebo co.Dakujem za opytanie 🙂