icon

Som v 21 týždni a mám silný kašeľ a bolesti hlavy

nana776
8. mar 2012

Ahojte baby.Uz to viac nezvladam a prosim vas o radu.Som v 21tyzdni,pred 3dnami mi zacali bolesti hlavy,hned nato suchy drazdivy kasel,niekedy sa az dusim.Neda sa to zastavit,velmi sa bojim ze sa stane nieco s babatkom.Doktor mi dal len bioparox,mam aj nadchu.Ja som si ale kupila este stodal a caj na kasel.Ale nic nepomaha,cely den aj v noci kaslem.Neviem co uz mam robit.Ci mam ist tam a pytat si antibiotika alebo co ☹ vobec mi to neprechadza,Na zaciatku som mala hroznu bolest pravej lopatky isla som do poradne a doktor ma odbil ze co on sty ma?Ze mam ist inde.Mam uz aj po potrate na zaciatku tehotenstva som mala hrozne bolesti podbruska...nechcelo sa mu ma ani vysetrit,nakoniec ma ale vysetril a povedal ze ...

nana776
autor
8. mar 2012

vsetko z jeho strany je dobre,este na mna vyskocil ze si mam ist teda na niake vysetrenie co suvisi s crevamy.Asi na tu hadicu.Ale obvodny mi povedal ze to sa teraz nesmie.Ja uz neviem ako si poradit.Hned by som si od neho zobrala kartu ale vraj tehotne zeny iny neprimaju ☹( teraz sa bojim uz aj nieco povedat.

bosoriak
8. mar 2012

@nana776 Vymen lekara. To, ze tehotne ini lekari neprijimaju, je blud ako mraky. Prave tehotne, lebo na ne dostanu vela od poistovne. Takze preto ta nechce pustit.
Ked vymenis lekara za nejakeho normalneho, tak ti bude lepsie.
Drzim palce.

katmi
8. mar 2012

@nana776 to vobec nieje pravda.. ja som gynekologa menila v 14tt.. nebudem predsa u lekara, ktory sa o mna nestara,nie? vymenila by som lekara v prvom rade.. v druhom rade - aj tehotne mozu urcite ATB, ja som brala ATB cca v 21tt, lebo som mala silnu anginu a len som sa zbytocne 2tyzdne trapila, nasadili sme ATB a do 3dni bolo vsetko v pohode.. niekedy je lepsie zobrat lieky, ako ked sa telo trapi same.. tym duplom to plati u tehotnych zien.. telo ma dost "starosti" s babatkom a nie este aby bojovalo proti chorobe... drzim palce!

jarabica123
8. mar 2012

@nana776 Neboj bude vsetko v poriadku, aj ja uzivam ATB, mala som presne tie iste priznaky ako ty a nenormalnu bolest v hrdle, pre istotu som sla k dr. a on je velmi dobry odbornik, a nedava lieky len tak, ale sam povedal, ze je lepsie tu silnu anginu preliecit ATB, ako to nechat v tele a trapit sa s tym mesiac, a aj tak to same neprejde. Dal mi Penicilin 500 vraj to tehotne mozu e je to najbezpecnejsie, tak hlavu hore, uvidis, vsetko bude v poriadku. A toho gynekologa urcite vymen. Myslim, ze v dnesnej dobe to nie je problem, tak drzim palceky

nana776
autor
8. mar 2012

dakujem za rady baby...to mi povedane od jeho sestricky ktorej som sa stazovala.ked vyzdraviem hned sa pojdem popytat po doktoroch.dnes som bola u obvodneho a dal mi duomox 750,som zvedava ci to pomoze ☹ mam zachvaty kaslu,uz ma aj brusko boli z toho.

majcika
8. mar 2012

@nana776 nemas strach babo je chranene ja som pred tyzdnom takto kaslala trvalo to 2 tyzdne aj s obriou nadchodu vsetko bolo nakoniec ok, len babulka mala diskoteku taku techno trans disko 😵
Drzim palce nech je ok

nana776
autor
8. mar 2012

@majcika 🙂 dakujem...aspon si ma trosku rozosmiala.dufam ze vsetko dobre dopadne.

stansn
12. nov 2012

ja som zacala kaslat v 21. tt, prekonala som virozu, tak mi znama mojej mamy odporucila takyto babsky recept: nechame si celkom skaramelizovat cca 3 polievkove lyzice cukru, ked je to pekne riedke, pridame cca 1,5 deci horucej vody, premiesame, to sa nam pekne urobi karamelova voda a nakoniec tam vsypeme za pol kavovej lyzicky majoranky. Ja som pouzila susenu, lebo cerstvu som nemala. Nechame chvilu luhovat a vypijeme. Mne presiel drazdivy kasel po tretom takomto pohradi 🙂 Je to velmi sladke, ale pomaha to

zuzu3101
6. dec 2012

@stansn Ahoj chcela som spýtať kolko krát za deň sa to má piť?Ja tiež stále pokašliavam a tiež ma bolí statočne v podbrušku z toho.Ďakujem

stansn
7. dec 2012

@zuzu3101 ahoj, ja som to pila 1x denne, ale moze sa to aj dva - tri krat denne, skore uzdravenie prajem

zuzu3101
7. dec 2012

@stansn Ahoj moc ďakujem za odpoved..určite vyskúšam 🙂