Som v 22. týždňi a som nachladnutá

michaelabuzova
15. máj 2023

Ahojte môžte mi niekto poradiť neviem čo si mám dať strašne ma boli hrdlo a aj hlava nádchu nám ale len slabú
trošku mam zvýšenú teplotu . Bojím sa ze uškodim bábätku.

floki1994
15. máj 2023

@michaelabuzova k lekarovi treba ..mozno uz na hrdlo bude treba ANT...myslim ze zinat je jediny ktory sa dava a neskodi v tehu...urcite chod ...viac uskodi ak sa choroba rozsiri nez lieky ;) ja som tiez tak.mala a sice som to chcela riesit.mimo.liekov tak mi to preslo do hnisavej anginy a ta je nebezpecnejsia nez lieky ..

kkovacovak
15. máj 2023

@michaelabuzova kloktať slanú vodu a aj vyplachovať nos slanou vodou. Ak je teplota tak paralen. Zvýšená znamená čo? Ak nemáš 38 tak si lieky nedávaj. Ak máš nad 38 tak k lekárovi aby nasadil liečbu

kristy942003
15. máj 2023

@michaelabuzova Ahoj ja som bola pred nedávnom tiež chorá a často mávam hnisavé angíny nič iné mi na anginu nepomáha len Penicilín teraz som v 23tt a keď som bola chorá tak som si väčšinou robievala len čaje s citrónom snažila som sa vždy po tom čaji vypotiť no a keď ma bolelo hrdlo a mala som hnisavú anginu tak som si dala penicilín kludne si ho môžeš dať aj ty v tehotenstve čítala som aj na internete ze neni nebezpečný ale ak by si náhodou na penicilín alergická tak potom skús nejake pastilky alebo skús sa opýtať lekárnika čo je dobre na bolesť hrdla v tehotenstve ja aj keď som nemala hnisavu anginu ja len penicilín 🙂

nevenka
16. máj 2023

Neboj, mam 4 deti a pri vsetkych som bola chora. Lekar mi povedal, ze cokolvek lokalne je v pohode, ze vzdy lepsie takto, ako keby sa museli celkove ATB.
Pri stvrtom dietati som si odskakala svoje, mali sme aj covid, davala som si aj Jox, Strepsils, do nosa Olynth na noc hlavne, aby som sa vyspala, vela morskej vody cez den, konvicka, kloktanie vsetkym moznym. Pamatam si, ako sme boli u svokrovcov na chalupe a nic ine nemali, tak alpa zriedena s vodou a kus soli do toho a u nasich slivovica tiez s vodou zriedena a parada, dost mi to pomohlo. Jasne, ze som to nepila 😅🤣. Vsetky deti su ok. Pri teplote nad 38,5 som si dala Paralen, asi 2x to tak vyslo, ze bolo treba, hlavne, ked sme mali covid a bolelo ma cele telo a hlava a 19 mesacny syn mal cez 40 horucky, musela som sa starat o neho. Od kasla velmi dobre zabera lisajnickovy sirup, kedze Stoptussin som nemohla. A este Stopkasel sprej do hrdla, to je bylinkove, super. To das, nestresuj. Keby bolo treba, tak aj bezpecne ATB vedia dat, hlavne na baze penicilinu.

erika707
16. máj 2023

Syn nastupil v septembri 1x do skolky, stale vsetci doma chori ,ja tehotna. Tak si to vies predstavit. Do nosa som si striekala vincetku alebo som ju inhalovala. Na hrdlo,oslabenu imunitu som si davala stopkasel pre deti, mozu to aj tehotne.
Ale vzdy sa radsej porad s dr !;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre