Som v 30. týždni a mám ťažkosti s dýchaním
Dobrý deň, prosím poraďte mi čo by mi zlepšilo dýchanie mám pocit že sa zadusím či už ležím na boku alebo sedím v noci sa budím na to že nedýcham a mám zvýšený tep srdca som 30 tt.
Ďakujem za každú odpoveď
@ingrida1127 tiež si myslím, že na takéto pocity je ešte priskoro. Máš pred sebou najhorších pár týždňov kedy ti bude váha najviac stúpať a bábo rýchlo rásť, čo potom keď už teraz máš pocit, že sa zadusis. Určite minimálne telefonicky sa porad s dr.
@ingrida1127 chod pre istotu aj na Covid test, sťažené dýchanie je jedným z príznakov. Ale určite sa porad s lekárom.
@ingrida1127 určite treba ísť k lekárovi. Na konci tehu sa horšie dýcha, ale nie až tak, ako ty popisujes... A ty máš ešte na to skoro. Možno ti babo na niečo tlači, ale aj tak sa treba dat vyšetriť. Keď máš problém s dýchaním, má ho aj babo.
@ingrida1127 vie to zistit lekar, prejavuje sa vysokym tlakom. Kazdopadne volaj ihned lekarovi
Nie, žene sa zle nedýcha až od deviateho mesiaca... 🤦🏻♀️ Ale kiežby áno. Obe tehotenstvá som mala a mám s normálnym priebehom a od siedmeho mesiaca sa mi v oboch prípadoch horšie dýchalo, keď som ležala na chrbte. Mne pomohlo zvýšiť oporu chrbta napríklad poduškou.
Keď je to ale neúnosný stav, ihneď vyhľadaj lekára!

Zavolala by som hned svojmu gynekologovi. Je normalne, ze sa tazsie dycha, ale vacsinou az v 9.mesiaci. Moze ist o preeklampsiu.