icon

Som v 30. týždni a mám ťažkosti s dýchaním

ingrida1127
25. nov 2021

Dobrý deň, prosím poraďte mi čo by mi zlepšilo dýchanie mám pocit že sa zadusím či už ležím na boku alebo sedím v noci sa budím na to že nedýcham a mám zvýšený tep srdca som 30 tt.
Ďakujem za každú odpoveď

katkakovac
25. nov 2021

Zavolala by som hned svojmu gynekologovi. Je normalne, ze sa tazsie dycha, ale vacsinou az v 9.mesiaci. Moze ist o preeklampsiu.

nikpa
25. nov 2021

@ingrida1127 tiež si myslím, že na takéto pocity je ešte priskoro. Máš pred sebou najhorších pár týždňov kedy ti bude váha najviac stúpať a bábo rýchlo rásť, čo potom keď už teraz máš pocit, že sa zadusis. Určite minimálne telefonicky sa porad s dr.

danielahamar
25. nov 2021

dieťa musí padnúť dole, ja som nevedela dýchať 2mesiace poriadne

ingrida1127
autor
25. nov 2021

@katkakovac ako sa to prejavuje a ako sa to dá zistiť

kikush2000
25. nov 2021

@ingrida1127 chod pre istotu aj na Covid test, sťažené dýchanie je jedným z príznakov. Ale určite sa porad s lekárom.

ailiba
25. nov 2021

@ingrida1127 určite treba ísť k lekárovi. Na konci tehu sa horšie dýcha, ale nie až tak, ako ty popisujes... A ty máš ešte na to skoro. Možno ti babo na niečo tlači, ale aj tak sa treba dat vyšetriť. Keď máš problém s dýchaním, má ho aj babo.

katkakovac
25. nov 2021

@ingrida1127 vie to zistit lekar, prejavuje sa vysokym tlakom. Kazdopadne volaj ihned lekarovi

marianna_peskova
26. nov 2021

Nie, žene sa zle nedýcha až od deviateho mesiaca... 🤦🏻‍♀️ Ale kiežby áno. Obe tehotenstvá som mala a mám s normálnym priebehom a od siedmeho mesiaca sa mi v oboch prípadoch horšie dýchalo, keď som ležala na chrbte. Mne pomohlo zvýšiť oporu chrbta napríklad poduškou.
Keď je to ale neúnosný stav, ihneď vyhľadaj lekára!

ingrida1127
autor
26. nov 2021

@marianna_peskova ďakujem ,potom mi to prešlo