icon

Som v 35. týždni a mám CRP 70

natynnka
11. okt 2023

Ahojte. Som v 35 týždni tehotenstva a už dlhšiu dobu mám silnú nádchu a posledné dni som začala ešte aj kašlať a boli ma cele telo. Bola som u doktorky a urobila crp ktoré vyšlo 70. Nasadila mi antibiotiká no bojim sa ako velmi to môže ohroziť moje dieťa🥺🥺🥺máte s týmto niekto skúsenosť ? Za každú radu budem rada🥺

maminkadeticiek
11. okt 2023

Nepytaj sa tu ale treba zavolat svojmu gynekologovi,povedat vo ti je,ake lieky ti nasadili a pre istotu sa este s nim poradit.Ak povie ze je to ok tak uz neries.Ale predpokladam ze ako tehotnej ti nic viac ako penicilin nenasadili,ci?

stellarstar
11. okt 2023

@natynnka tak choroba môže viac ublížiť ako atb a ked si bola u dr a máš hrozný strach prečo si sa tam nepýtala??

pinkgirl
11. okt 2023

@natynnka máš zbytočné obavy. To skôr neliečený zápal ohrozí dieťa. Pre teba je teraz dôležité vyliečiť sa. Dr.ťa vyšetrila a nasadila liečbu s prihliadnutím na tvoje tehotenstvo. Dôveruj jej a lieky užívaj.

pimpa12
11. okt 2023

@natynnka zápal, ktorý je neliečený dieťaťu ublíži viac ako antibiotiká. V tomto týždni je už dieťa dostatočne vyvinuté a pokiaľ si nemala doteraz žiadne ťažkosti, tak sa netreba báť. Ak si aj tak neistá, kobzultuj to s lekárom.A ries hlavne ten kašeľ, lebo pôrodné bolesti sa s kašľom veľmi ťažko predychavaju.

natynnka
autor
11. okt 2023

@maminkadeticiek gynekológovi som vravela a povedal že len kvapky s morskou vodou mám brať..a dneska som bola u obvodnej a nasadila mi normálne antibiotiká augmentin a k tomu bylinny sirup na kašeľ

natynnka
autor
11. okt 2023

@pimpa12 na kašeľ mám antibiotiká len sa bojim aby to to malé prežilo lebo viem že zápaly a choroby v tehotenstve sú dosť nebezpečne 🥺

ankare
11. okt 2023

@natynnka sú atb, ktoré môžu užívať aj tehotné, aj dojčiace. Neboj, všetko bude okej. Skoré uzdravenie!

natynnka
autor
11. okt 2023

@ankare ďakujem 🥺

pimpa12
11. okt 2023

@natynnka dieťa bude v poriadku, nemusíš sa báť. O týždeň už budeš chodiť na monitori každý týždeň do pôrodnice, tam to tiež môžeš spomenúť že si brala ATB, ale predpokladám že bude všetko úplne v poriadku.

maminkadeticiek
11. okt 2023

@natynnka No tak ako som povedala.Ja by som zavolala gynekologovi ci je ok ze beries Augmentin.

andreakotesova
11. okt 2023

@maminkadeticiek Ak lekár vyhodnotil, že jej zdravotný stav si vyžaduje podávanie Augmentinu počas tehotenstva, je potrebné liečbu dodržiavať. Neliečena choroba by mohla jej zdravotný stav ešte zhoršiť. Predpokladám, že jej lekárka vie, že je tehotná a neohrozila by ju a ani jej nenarodene dieta 🙂

sasenka6
11. okt 2023

@natynnka som 28tt mám covid a crp 79, od pondelka beriem augmentin. Brala som ho aj minule tehu a nič sa nikomu nestalo. Podľa mna sa zbytočne stresujes, treba sa vyliečiť

natynnka
autor
11. okt 2023

@andreakotesova ano lekárka vie hneď na začiatku som jej vravela že som v 35 týždni tak snáď by mi nedala niečo zle 🥺

natynnka
autor
11. okt 2023

@sasenka6 ďakujem a skore uzdravenie 🥺

andreakotesova
11. okt 2023

@natynnka s kludom ho užívaj 🙂