icon

Som v 4. týždni a mala som bolesť v krku

denisse1311
13. feb 2014

Ahojte maminky, som 4 týždni tehotenstva mala bola chora a teraz som to chytila aj ja, strašné bolesti v krku asi mam tak isto jak ona angínu. Poradte mi čo robit pastilky od bolesti nepomáhaju a ani neviem čo si dať aby som neubližili bábetku. Zajtra sa chystám k lekárovi asi to vyzera na antibiotika, myslíte že mi môže predpísať antibiotika ak som tehotná? lebo tie bolesti v krku su hrozne a ešte mam aj uzliny zdurene. dakujem za všetky odpovede

betka011
•
13. feb 2014

moze ja som mala v 5 mesiaci boreliozu a ATB som brala mesiac, ale na penicilinovom zaklade, takze urcite nie vsetky lieky mozes ale isto su aj vynimky pre tehotne mamicky

buco15
•
13. feb 2014

@denisse1311 ahoj možeš brat ATB a skus do zajtra kloktat slanu vodu, to mne pomohlo a neboj mala som aj ATB

denisse1311
autor
•
13. feb 2014

@buco15 super takže možem brat aTB? tak som rada lebo mne ozaj vždy zaberaju len antibiotika a nechcela by som o bábetko príst, a tá bolest je už neznesitelna.

denisse1311
autor
•
13. feb 2014

@betka011 dakujem zajtra spomeniem doktorovi že som tehotna a snad mi da lieky čo môžu aj tehotné, musia predsa take existovat.

monciky
•
13. feb 2014

@denisse1311
ja som bola pred tyzdnom chora, zacalo to ako nadcha a skoncilo ako zapal priedusiek s horuckami..., kedze som v 2. mesiaci, nechcela som si nic davat, ale bola som nutena ist na pohotovost, doktorka mi dala ATB Zinnat- to mozu aj tehotne, dovoleny je aj paralen, v lekarni mi povedali, ze nie paralen ale acylpyrin, bola som poctivo cely tyzden v posteli, pila som cajik s citronom, davala som si med a v pondelok som bola na kontrole a zatial je vsetko ok, babu bilo srdiecko..., takze neotalaj a chod, lebo radsej nech Ti da lieky akoby sa Ti to malo pohorsit a ublizis dietatku, drzim palce

buco15
•
13. feb 2014

@denisse1311 prídeš ak nebudeš brat lieky, neboj ja som mala toho dost aj rontgen a sme zatial v poriadku a skus do zajtra kloktat a proti bolesti mozes brat paralen a chod k Dr.

vieraft
•
13. feb 2014

@denisse1311 urcite mozes penicilin a angina sa aj tak lieci penicilinom, takze v pohode. popritom kloktaj slanu vodu, davaj si nieco lokalne na cmulanie, od bolesti paralen, urcite nie acylpyrin.

monciky
•
13. feb 2014

no a najhorsie je, ze nikto nevie urcite ci mozes v tehotenstve to alebo hento, lekar povie jedno, lekarnik druhe, preto som to napisala s tym paralenom..., pri tom Zinnate som bola kludna, predtym ako som isla na pohotovost som v noci pozerala tu na fore, doktorka mi predpisala este jedny lieky, ale tie som si nedala, vyslovene tam bolo napisane, ze nevhodne pre tehotne...

tatiana1985
•
13. feb 2014

ja som na vianoce dostala "trapnu" nadchu, kt.po 5-6dnoch presla do zapalu dutin, dostala som 10dnove atb... proste "parada"

denisse1311
autor
•
13. feb 2014

@tatiana1985 takže si dostala antbiotika ? super dufam že aj mne da a prejde mi to hlavne nech sa z toho dostanem a neubližim malemu

tatiana1985
•
13. feb 2014

@denisse1311 ano dostala..boleli ma dutiny, to preslo do zubov...skrabala som vnoci steny pre tu bolest 😒 😒

celasapremenim
•
13. feb 2014

baby dufam, ze viete, ze ked mate teploty v tehotenstve, mate sa chladit, nie ako v beznom stave potit a zakryte byt, naopak chladit telo, prievzdusnu prikryvku len, lahko odete a aj vlazna sprcha....nespravat sa ako v beznej horucke
ak vas boli krk, urcite na noc bavlnenu satku vzdy zaviazat, velmi to pomoze
a na noc na linku do skleneho zavaraninoveho pohara nakrajat nahrubo dve cibule a zaliat nie uplne povrch medom a co pusti do rana v teple izbovej ten sirup, tak nalacno spustat pomaly krkom dolu, velmi to pomaha...lyzica velka rano a ak je zle aj na obed aj na vecer
a o liekoch sa rozpravat nielen s beznym lekarom, ale zakazdym volat a konzultovat to aj s vasim gynekologom, ci porodnikom

zahradka76
•
13. feb 2014

ja som tiez musela brat ATB v tehotenstve, vsetko som mala prekonzultovane s lekarkou aj s gynekologom a aj s farmaceutom. Narodil sa mi zdravy, velky chlapec. Zial, niekedy sa to neda riesit inak, pretoze neliecenim zapalu by si o dieta prisla.

cerez
•
13. feb 2014

Radšej liečená choroba ako prechodená bez liečby. Ja som v 6 tt mala herpes a v polke tehotenstva som mala atb. Takže báť sa nemusíš.

mmmj
•
13. feb 2014

mne dala doktorka nejake ine lieky, nie ATB, ze ak by to nebolo bakterialneho povodu a urobila vyter, podla ktoreho bude vidiet presne. Nakoniec ani ATB nebolo treba. Ale to uz musi lekar vediet, ked ta prezrie.

dobromila1111
•
13. feb 2014

@denisse1311
ahoj,aj ja som bola chora.Dr mi poradila Bioparox,je to lokalne antibiotikum.Da sa dat do krku na hrdlo a aj do nosa,na sople.