Som v 5. týždni a mám koronu

katkavanek
16. jan 2021

Ahojte, pred par dnami som zistila ze som tehotna a v ten den aj ze mam koronu. Som v 5 tt. Baby, je tu niektora ktora si tymto presla? Bolo babatko v poriadku? Zdrave? Citala som o tom xy clankov ale chcem sa spytat ci si tymto niektora presla. Dakujem 🙏

danielahamar
16. jan 2021

Ja až v 38tt, aj v čase pôrodu. Babo je ok

majkeel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
16. jan 2021

@majkeel tak to nemas pravdu, ale nebudem autorku strasit.
@katkavanek kazda virusova infekcia ci ina choroba v tehotenstve moze a nemusi ublizit.Prajem Ti lahky bezproblemovy priebeh nam dnes konecne konci dlhotrvajuca karantena.
V tychto zaciatkoch tehotenstva je to bud, alebo...drzim palce

luccija
16. jan 2021

@katkavanek a necitaj, nevyhladavaj ziadne clanky nijako to neovplyvnis a iba sa vystresujes a to nepotrebujes

nika23t
16. jan 2021

@katkavanek súhlasím s @luccija, nic si nevyhladávaj, oddychuj, myslí pozitívne a ži zdravo. Vitamíny, v rámci možností pohyb a čerstvý vzduch a neboj sa. Stresom si len škodíme. Držím palce 🍀😊

ajka0207
16. jan 2021

@majkeel tak to by som chcela vidieť či by si to takto brala, že tehotenstvo nie je choroba, keď tehotná dostaneš chrípku, zvlášť v prvom trimestri. Ja som mala a bol s prepáčením dokakany aj doktor aj ja, ale našťastie nestalo sa nič zle.

K autorke, fakt je to ako chrípka, môže sa stať niečo zle ale aj nemusí. Veľa žien príde o dieťatko a ani nie sú choré. Prvý trimester je vždy tak trochu lotéria. A v podstate cele tehotenstvo.

katkavanek
autor
16. jan 2021

@ajka0207 co ste mali? Chripku ci koronu? A preco bol doktor vyplaseny? Ze o to pridete ci z akeho dovodu?

ajka0207
16. jan 2021

@katkavanek chrípku, bolo to už pred štyrmi rokmi a áno, že to zvykne vyvolat potrat, že väčšina liekov sa v prvom trimestri užívať nesmie, hlavne som mala horúčky, a to že väčšinou poškodí plod. Ale tak dal mi Paralen a vylezala som to. Dcérka je zdravá. Ale určite by som nad virosovym ochorením na začiatku tehotenstva len tak nemavla rukou.
Ale nechcela by som aby ste teraz stresovali (aj keď ja som vtedy bola riadne z toho v strese). Treba nasadiť vitamíny, tekutiny a veľa oddychovat a určite to bude fajn. A pri príznakoch konzultovat s lekárom.

martinoocka
16. jan 2021

Ja som dostala tri dni po tom ako som zistila že som tehotná coxsackie vírus (ruky-nohy-usta)....v 6tt....gynekológ mi to vysvetlil že je veľa vírusov a nie je pri každom preskúmané ako môže ovplyvniť plod , ale že v takom rannom štádiu sa vyvíjajú základné štruktúry, ak by sa niečo poškodilo príroda by to zariadila sama keďže by to nebolo zlučiteľné so životom....takže sme museli len čakať ako to dopadne či na ďalšej kontrole bude srdiečko .....a dcérka je úplne zdravá má už 5rokov 😉😉😉

kayyaa
16. jan 2021

@katkavanek ja som mala covid v cca 9-10tt, ale mala som len velmi mierne priznaky, takmer bezpriznakovy priebeh, a vsetko vyzera byt ok😊 verim, ze aj u teba to prebehne bez problemov

katkavanek
autor
16. jan 2021

@kayyaa ja som mala tiez len bolest svalov a to je vsetko. Ani horucku, ani nic 🙏 gynekolog ako reagoval? Nebol vystrasneny? Prajem Vam aby vsetko dobre dopadlo, drzim palce ✊

kayyaa
16. jan 2021

@katkavanek nie, nebol vystraseny, uz som 16tt a babatko vyzera byt v poriadku, takze aj ja som uplne kludna😊 uz som mala aj napriklad pri predoslom tehotenstve hnisavu anginu v 10tt a brala som ATB a syn je zdravy, pri dalsom som mala silny kasel tiez okolo 10tt a dcerka je tiez ok...takze ja uz to beriem tak, ze ked babatko ma byt ok, tak bude ok aj v pripade choroby matky😊 a naopak, ak by mu cokolvek malo byt, tak to nijak strachovanim neovplyvnim...hlavne bud kludna a ver, ze vsetko bude ok😉

gebrielka1
16. jan 2021

Ja v 9 tt som prekonala koronu, čo som si našla info, korona vírus neprechádza cez placentu ani do plodovej vody, cize bábo nie je ohrozené, ublizitu môže len tvoj stres a ak by si mala horúčky viac ako 38 stupňov - vtedy treba dávať Paralen. Inak príznaky som mala pomerne mierne, dva dni ma bolelo hrdlo, potom únava, zvýšená teplota, kašeľ, horúčka nad 38 iba jeden krát, stratila som čuch - vrátil sa mi asi po týždni. Najhoršia bola tá únava , cítila som sa ako zbitý pes, väčšinu dňa som ležala v posteli, keď som vstala , hneď som sa zadychala a cítila som tlak v hlave. Celkovo to trvalo asi 7-8 dni tie príznaky, len kašeľ asi 3 týždne.
Treba hlavne nestresovat, zvýšiť príjem vitamínov, hlavne vit C, D, imunoglukan, zinok.
Držím palce, nech si v poriadku

kristin2017
16. jan 2021

Ahoj ja mam/mala som koronu štvrtok mi konci karantena..len som sl aneskor n atest kedze bol muz pozitivny som bol atka ci tak v karantene..v pondelok (teraz)mi vysli pozitivny testy na koronu a v utorok(teraz) pozitivny test tehotensky..min.rok MA..alle snazim sa mysliet pozitivne a verim ze bude vsetko ok 🙂 beriem aj duphaston 🙂 tak dufam ze to uz bude aj zo stastnym koncom ;)

katkavanek
autor
16. jan 2021

@gebrielka1 a teraz ste v kolkom tt? Vysledky mate ok? Dakujem, ano myslim pozitivne 🙏🙂

gebrielka1
16. jan 2021

@katkavanek teraz som v 14 tt, na kontrole u gyn som bola pred dva týždňami - týždeň po skončení karantény, dr sa v podstate nijako nevyjadril k tomu covid, na sone bolo všetko v poriadku- srdiečko bilo, mierami bábätko zodpovedalo svojmu veku, pekne sa hýbalo. Myslím že všetko bude v poriadku, hlavne pozitívne myslieť, nestresovat.

katkavanek
autor
18. jan 2021

@gebrielka1 drzim palceky ✊❤

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre