icon

Som v 5. týždni a mám tlaky v podbrušku: Kedy navštíviť lekára?

25. dec 2024

Ahojte, riesim otazku. Posledny MS som mala 23.11., som tehu, potvrdene niekolkymi testami + citim priznaky. Posledny tyzden mam tlaky v podbrusku, pri prvom tehu som to tak neprezivala, mozno necitila, neviem.

a teraz dolezite… k dr som objednana az 9.1.(nie su skorsie terminy), nie je to neskoro? To uz budem asi 6-7. tyzden… Jefna sa aj o to, ze mam obavy z toho, ze pri prvom tehu mi zistili vrodenu trombofiliu vdaka zlym prietokom, a anemiu. Na hematologiu sa dostanem az koniec januara. A teraz ze neviem co, kedze su sviatky, ci cakat, alebo sa ist dat skontrolovat do nemocky kvoli tym tlakom?

dakujem za rady zienky 🫶🏼

majamat
25. dec 2024

co sa tyka trombofilie, s tym moc neporadim. no za normalnych okolnosti je prvovysetrenei v tehu v 6-7tt uplne normalne.
tlaky v podbrusku sa v tehu vyskytovat mozu uplne v pohode. pokial sa nezosiluju a nekrvacas, tak by to malo byt ok, aj kedna zaciatku tehu istotu nikdy nemas. zaciatok je vlemi rizikovy.

autor
25. dec 2024

@majamat no ved to, nastastie nekrvacam, sle dnes ma zabolelo aj kychnutie. Bolest z pravej strany sa presunulu boizsie k stredu, tak neviem ci toto robi roztahovanie maternice alebo co. Kazdopadne da sa to vydrzat, ale zas neviem, kedze mam trosku posunuty prah bolesti, ze co je normalne a co nie. Proste tlak ako pri mendzese, akurat ze pri mendzese mam stav po jednom dni, ze uz to nedavam, a toto mi trva tyzden a som v pohode, len napriklad statie dlhsie mi robi problem, vtedy to citim najviac.

lentilka
25. dec 2024

Mne hematologicka povedala, ze hned, ako zistim tehotenstvo, mam prist. Prisla som, rovno dala Fraxiparin a zobrala krv.

dadka1997
25. dec 2024

Urcite to nie je skoro, na sone by nič ešte nevidel, a kŕče no sú v poriadku, ale nie, ak su silné

autor
25. dec 2024

@lentilka a kam chodis na hematologiu prosim?

lentilka
25. dec 2024

Ak si z BA, napíš mi správu. 🙂

autor
25. dec 2024

@lentilka ou tak to nie. Dnes som bola na pohotovosti, doktorka mladunka nic nevidela, ale u nej test pozitivny. Pichla mi buscopan, ktory podla nej mal uvrzdit krce na 2 dni, trvalo to 3 hodiny presne a bolesti mam zas… a okrem toho po 25 minutach co som odisla, som mala vedlajsie ucinky, som myslela ze bluznim dokym som si neprecitala co to ni vlastne pichli 😂

autor
25. dec 2024

no a teraz neviem na com som ani realne, iba cakat co sa bude diat a do 3 dni sa hlasit u doktora, 😂 hlavne, ze mame sviatky.. 😂

lentilka
25. dec 2024

Ak máš trombofíliu na papieri, zober si ho k dr., kam ideš a skús, či ti nemôže fraxiparín predpísať on. Ešte lepšie - najprv by som zavolala hematologičke, však sú stále ešte online recepty - a nechala si ho predpísať takto.

autor
26. dec 2024

@lentilka no hej uz idem zajtra k svojmu zenskemu, tak ak potvrdi ze vsetko je ok, rovno na hemat pojdem. Dakujem