Som v 8. týždni a čakám na krvácanie
Prosím vás som cca 8tt, hcg klesá veľmi pomaly (momentálne okolo 500) , čakám na krvácanie, doktori síce nespomínali kyret ale vraj je to aj lepšie možnost som sa dočítala... Neviem teraz čo mám spraviť . Holky píšu rôzne komplikácie že domáce odkrvacanie je nebezpečné už v takom neskorom týždni , jak odpadávali a neviem čo, a teraz neviem čo mám spraviť. Doktor mi bral aj vzorku na krvnu skupinu presne s faktormi lebo vraj budem šialene krvácať keby bolo potreba dodať krv. Som vydesená a o psychickej stránke ani nehovorím. Takisto s prácou neviem ako sa rozhodnúť nemôžem čakať ešte tri týždne na PN kým sa rozkrvacam lebo ešte potom budem potrebovať byť PN samozrejme. Som sama zamestnankyňa so šéfkou a tiež sa potrebuje zariadiť .
Osobné by som sa priklanala k domácemu odkrvacaniu ale netuším kedy príde a nemôžem byť v tejto fáze do nekonečna.
Ďakujem za rady.
Mala som MA v 9tt , ja som kyret nechcela. Zvolila som moznost cakania a nasledne tabletku. Ked som tacala krvacat bola som tyzden PN, nasledne kontrola ci odislo vsetko.
Zacala som krvacat do tyzdna od zistenia ze srdce nebihe, plod zodpovedsl 7tt
ja som si to odcakala doma, ale ta psychika je takto asi horsia.. aj tak som musela ist na kyret (lebo neodislo vsetko) az potom som sa tak nejak ukludnila a sla dalej...
Este som zabudla dodať, že na sono nikdy nikto nič nevidel, akoby som ani tehu nebola a ako chcú spraviť kyret keď nevedia kde sa nachádza ?
Ja som kyret nechcela, len ak by bol nutný, MA som mala raz na konci 10.tt a raz v 8.tt. Pila som alchemilku, neviem, či to nejako ovlyvnilo, ale krvácala som len o trochu silnejšie ako počas ms, obidva razy mi večer začali kontrakcie, dala som si tabl. od bolesti a išla som spať, zobudila som sa nad ránom, to mi začalo silnejšie krvácanie a ráno som normálne išla do práce. Potom som bola samozrejme na kontrole, všetko bolo našťastie o.k.. U každého to však môže samozrejme prebiehať úplne inak, rozhodnutie je len a len na Tebe, toto je len moja skúsenosť.
Ešte dodám, že mne ale odporučil aj lekár, že ak to zvládnem, je lepšie to absolvovať bez kyretu, ale rozhodnutie je na mne. Nieže by som ja sama od seba nasilu a za každú cenu trvala na tom, že budem čakať, kým sa mi krvácanie samé spustí.
Ja som si tiež vybrala kyret. Bála som sa čakať na to, kedy sa to spustí, či budem doma, v práci alebo niekde inde. Bola to pre mňa jednoduchšia cesta. Aj po psychickej stránke.
@ala171 ja som na kyret nechcela ísť, sama som povedala, že chcem počkať .. som bola v 10tt ... Akože nejake 2-3 hodiny boli bolesti dosť silné... Ale zvládnuteľne ... Mala som pri sebe partnera, že keby dačo tak ma zavezie do nemocnice, ale nebolo treba. A to som ani na PN nebola.. nakoľko mne to začalo v piatok večer, víkend mi pomohol, v pondelok kontrola a pichli mi injekciu na docistenie, potom kontrola tuším o týždeň a poslednú som mala po menštruácii, že či odišlo všetko... Ja som bola radšej za toto.. ale je to na tebe čo je tebe lepšie po všetkých stránkach..
Ja som mala 2x kyret kôli MA a isto Lepšie mať to za sebou v jeden deň ako vyčkávať čo sa stane doma alebo v práci to ja by som psychicky nedala som citliva ten kyret nebolel potom som pila veľa alchemilky na regeneráciu maternice davala si vitaminy a za 3 mesiace som otehotnela a teraz som v 35tt zo zdravym bábätkom 🙂
Na psychiku je asi zaber jedno aj druhe ved ste prisli o dieta. Ja som tiez musela na kyret. Potom sme vsak mali stastie a mam doma dve deticky. Obidve tehotenstva boli vsak rizikove, doslova prelezane. Predcasne som sa otvarala, krcok maternice oslabeny. V momente ako zacalo babatko viacej rast zacala som sa otvarat. Vraj k tomu mohol prispiet aj kyret. Ze mam ten krcok aky mam. Urcite tomu nepomohol. Po case ak by som mala inu moznost a nemusela absolvovat zakrok, nasilne otvorenie krcka a vyskrab tak by som mozno volila inak. V zahranici na to vraj maju tolko omielane potratove tabletky.

Ja som chcela kyret.. ale moja psychika bola úplne v.. ja by som to doma nedala. Plus predstava doma pomaly cele dni to riešiť a neodíde všetko a kyret aj tak...