Som v nemocnici na rizikovom a je mi smutno za dcérkou
Mamičky poradte mi prosím ako ste zvládli ťažké chvíle v nemocnici bez svojich detí? Ležím na rizikovom, som v 32tt otvorená na 2cm a krčok mám skrátený na 1,5cm, do pôrodu sa odtiaľto asi nepohnem. Dcérka má 3 roky. Ležím tu týždeň a je to pre mňa utrpenie, trhá mi srdce, keď malá odchádza a plače. Snažím sa vtĺcť si do hlavy, že musím myslieť na drobčeka v brušku, ale je to pre mňa veľmi ťažké byť tu bez nej 😢 Čítam knižky, časopisy, pozerám telku, mám pripojenie na net.... Viem, že manžel s mojou mamou sa o ňu dobre starajú, ale je to veľmi ťažké byť bez nej ☹ Neskutočne ju milujem.
podla mna si mala zvykne, chce to len cas-odlucenie je pre nu cerstve...A urcite si nic nevycitaj, bolo to iste nevyhnutne, inak by ta nehospitalizovali..viem,ze je to tazsie byt v nemocnici, ked mas doma uz jedno male dieta, je to pre oeb strany tazke..a tazko 3 rocnej dcerke vysvetlis, ze maminka nezostane v nemocnici navzdy☹
ja by som jej mozno nejako sa snazila zdoraznit, ze domov sa vratis, povedzme nejakou hrou-napr jej otec kupi nejaku kvetinku, o ktoru sa budu spolocne starat az kym maminka sa nevrati,proste aby si uvedomila,ze sa vratis.a mozno nebude az tak plakat....
😨 nech ti toto obdobie rychlo ubehne.. ja som len tie dni, ked som bola po porode a "doma" ma cakala 2rocna dcerka, velmi zle znasala..a hlavne, ked nas prisli kuk a ked odchadzala... 😔 teraz mam slzy..
prajem, nech ste uz vsetci spolu a tesite sa z noveho mimi 🙂
@leontinka84 Ak ti môžem poradiť, nájdi si tam kamošku. 😉 Babu s rovnakým osudom ako máš ty. Je vás tam určite kopa. Môžete sa navštevovať, pokecať, zasmiať i poplakať spolu. A to platíš 20 eur na deň? Dobre som pochopila?
@leontinka84 Aj ja si viem predstaviť, ako sa cítiš, hoci už odvtedy prešlo 15 rokov. Moja dcérka mala vtedy necelé 4 roky, manžel pracoval na týždňovky v Čechách, v tom čase boli povodne na Morave a ja som mala strach ešte aj z toho, že nás voda rozdelí. V nemocnici som pobudla 6 týždňov, pretože som sa otvárala. O dcérku sa staral, kto mohol, najskôr svokra, potom švagriná v Banskej Bystrici vzdialenej od nás vyše 200 km a ja som s ňou mohla telefonovať len pevnou linkou z chodby 😒 . Manžel bol v Čechách a ja som bola v nemocnici sama bez návštev, tiež mi neskôr sprísnili režim, musela som len ležať, aj jedlo mi nosili na izbu. Keď bol mm cez víkend za dcérkou v BB, prišiel sa so mnou aspoň rozlúčiť pred odchodom do práce v pondelok doobeda, sestrička mi vynadala, potom mi ešte zmerala tlak a vynadala mi po 2x, lebo bol vysoký samozrejme 😠 . Napriek tomu sme to nejako zvládli. No a nakoniec som ešte 4 dni prenášala, môj dr. sa mi smial, že ma v tej nemocnici zaštupľovali. 🙂
Verím, že aj vy to zvládnete, nič iné nám totiž v takejto situácii neostáva. Treba sa obrniť a myslieť pozitívne, hoci to znie ako klišé. Držím palce Tebe i ostatným maminkám, ktoré si týmto prechádzajú. 🙂
@koniarova už mám kamošku, vlastne viacej a tiež majú doma detičky, lenže tie za nimi neplačú a zvládajú to v pohode. aj návštevy majú bezproblémové. čo by som ja za to dala, aby malá neplačkala. ale nejako to zvládneme 🙂 dosť mi pomohlo, že si tu môžem o tom popísať a prečítať si skúsenosti iných mamičiek, som im za to všetko veľmi vďačná.
navštevovať sa príliš nemôžeme, pretože máme režim "na lôžkach" hlavne ja to musím preležať, pretože pri chôdzi a sedení mám dosť silné bolesti v podbrušku a ešte mi aj tvrdne, tak kecáme len pri raňajkách, obedoch a večeriach.
ano, pochopila si to správne, platím 20eur na deň za nadštand.izbu
@mariankas nemám slov, muselo to byť pre teba veľmi ťažké obdobie. ja dúfam, že aj nám to čoskoro ubehne a budeme na to len spomínať 🙂 predstavujem si ako som už s drobcom doma a dcérka mi pomáha, nosí plienočky a zvedavo sa prikúka na bračeka 😀 😀 😀 😀 tak to totiž robí u susedky, majú 1,5 roč.chlapčeka a vydrží pri ňom stáť dokonca aj keď je dokakaný, vôbec jej to nevadí. som zvedavá aká bude, ale veľmi sa na neho teší. včera keď ju manžel uspávala plačkala, že jej braček je za ňou smutný a ona je smutná za maminku.
tvoj príspevok určite posilní viaceré mamičky, nemala si vymoženosti doby ako máme my... stačí sa nad tým hlbšie zamyslieť...
@leontinka84 Aj ja som pocula na Bratislavu ovela viac chval ako na Trnavu. Pre mna je aj dolezite, ze ci uz na Kramaroch alebo na Antolskej sa specializuju na predcasne narodene deticky. Verim, ze vydrzim minumalne do Vianoc a moja mala princeznicka mi da tento darcek k mojim 30-tym narodeninam (mam ich 23.12).
@leontinka84 Bolo to ťažké vtedy, no zvládli sme. Verím, že aj dcérka to čoskoro zvládne bez plaču 😉 . Bude z nej určite skvelá pomocníčka 🙂
@deda ahojky. ako sa máš? pomáhajú lieky a infuzky?
Držim palce 🙂 Neboj sa o chvilku budete styria a zabudnes na vsteko zle. Ten drobcek stoji za to. 😉
@leontinka84 ahoj, dnes ani včera mi infuzku nedávali...že iba podla potreby pri velkých bolestiach...iba lieky a to 4x denne gyno- niečo neviem ako sa to presne volá a 2 x denne nejaký iný liek a 3 x denne magne B6. A ty čo berieš? pomáha? inak som sa dnes pýtala nech ma preložia na RT ale že by mal nejaký záujem doktor sa nedá povedať. som mu hovorila že by tam malo byť niečo volné, a aj tak nič.
@deda asi to nechávajú na ráno. tá baba už to má za sebou, vyvolávačka jej zabrala, takže 1 miesto určite voľné je. dúfam, že ťa preložia. neviem ako to tu funguje.
@veriiii s tou kvetinkou to vyskúšame 🙂
@deda tiež beriem ten gyno... k tomu niejaký iný liek na tlmenie nežiaducich účinkov (mám z toho strašné búšenie srdca, zle sa mi dýcha a trasú sa mi z toho ruky) železo, nospu na bolesti v podbrušku a magne B6, no a infuzky podľa potreby - keď mi často tvrdne bruško. ten gyno.. mi znížili po týždni na 3x denne, lebo mi to fakt nerobilo dobre. bruško už mi tak netvrdne, len nesmiem chodiť, vtedy blbne 😠 a ty ako sa cítiš? zaberá ti to?
@deda Dobré ránko. tej babe sa pôrod zastavil a večer ju sem znovu priviezli. je z toho hotová. z ničoho nič jej prešli kontrakcie... ☹ takže ďalšiu tabletku jej dajú zajtra... ešte stále si na izbe s hluchonemou? inak má to 1 výhodu že ležíš na gyn. všetky baby hovoria, že sú tam milšie sestričky 🙂
@evakva mna cheli poslať do nemocnice od 26tt,išli Vianoce,tak mi dovolili ešte zostať doma,no po Sviatkoch som musela ísť a pribudla som tam 11 týždnov.Bola som otvorená a skracoval sa mi krček.
Pri druhom tehu mi to isté diagnostikovali v 30tt,doma som mala 2,5 ročnú slečnu tak som podpísala reverz a zostala som doma ležať.No ležať,ked som mohla ale som mala doma okrem dieťa aj chorého otca 80 ročného.Vydržali sme,vtedy som moc verila,že nič sa nestane,našťastie sa nič mimoriadne nedialo.Neskoršie som pochopila,že do akej hazardnej hry som išla.Ja som nechcela byť v nemocnici,lebo aj mamu som mala choru a potom aj zomrela ked som bola v 32tt.Ja som s placentou problémy nemala.No ked si na tom tak s tou placentou,tak veru len posluchať,bola so mnou jedna ,ktorá síce bola v nemocnici ale cez den behala von do bufetu,atd.Upozornili ju viackrát,nech nešpekuluje,môže sa to skončiť zle.V jedno ráno sa to stalo.Sa jej odtrhla,okamžite musela na operačný stôl.všade krv...našťastie sa to dobre skončilo.No ale ty si rozumná tak to vydržíš čo najdlhšie.
@leontinka84 tebe radím pevnú vôľu vydržať,má sa ti kto postarať o dieťa,časom si zvykneš na tú situáciu(ja by som nevydržala držať kontakt len cez telefón)ako to tu píšu.Môžeš sa ma pýtať tebe radím a ja som konala ináč.Konala,ale odstupom rokov si uvedomujem,že mohlo sa to skončiť aj ináč.A v prvom rade som mala gynekologičku,ktorá v tej dobe robila v nemocnici,pochopila,v akej som situácii a snažila sa mi pomôcť ako len vedela.Každý týžden som sa musela ukázať,keby dačo,tak som mala zavolať,napriek reverzu hned by ma hospitalizovali,keby nastúpia nejaké bolesti atd.Bola to hra hazardná,lebo som ani doma nevedela v kuse ležať,len pár hodín denne a pri prvom tehu som tam ležala a čítala len ked došla návšteva vtedy som išla von.Pravda je taká,že ked to porovnám,tak aj druhýkrát som rodila v tom istom týždni,nie predčasne,bola som takisto otvorená,len pri prvom som mala väčšie dieťa trocha a skôr naliehalo na krček.
Takže na záver.Vydrž a upokoj sa,o tvoju lásku bude postarané...narodí sa ti zdravučké bábätko a budete doma šťastná rodinka🙂
@gabuci ďakujem , zažila si si ťažké chvíle ☹ neviem si predstaviť, že by som mala teraz prísť o mamu.
som tu vyše týždňa a už som si na to začala zvykať, dnes príde malá, uvidím ako zvládnem jej odchod. inak sa dnes konečne cítim lepšie 😀 😀 hádam to nezakríknem
leontinka84@ Tak dnes je to už týždeň, čo som v nemocnici a po dnešnej kontrole, som sa dozvedela že malinká má už 2300g, rastieme ako z vody....a pobudneme si tu minimálne ešte týždeň....krčok mám z vonku zmäknutý a vonkajšiu bránku mám tesne na jeden prst otvorenú, ale z vnútra je chvala bohu zatvorený, palpačne má krček dlžku 1,5cm ale na ultrazvuku je dlžka krčka 3,2cm...čo je dobré. tak dúfam, že sa to ustáli a nebudem sa viac otvárať....a blška tam zostane čo najdlhšie. Dnes na vizite mi povedali, že mi napíšu do karty aby ma preložili na RT ked bude volné. no moja spolubývajúca je už doma, teraz tu mám na izbe jednu babu po operácii, ale tá možno pôjde hned zajtra domov....
A ty ako? ako dopadla vizita?
super, moc ti želám, aby si šla domenko za drobčekom 🙂 🙂 🙂
2300g? to je úžasná váha, ale ako som mala možnosť presvedčiť sa, tak každý UZV vypočíta váhu inak. u môjho dokiho malinký vážil v 31t 1800g, v ten istý deň tu na príjme mal 1600g a po 4roch dňoch na ďalšom UZV už len 1500g, tak čo ti poviem. na ktorom ťa merali? na vizite nič moc,len sa ma pýtali, ako sa cítim a zajtra asi pôjdem na sono obličky, mám dilatáciu, takže sa nadýcham čerstvého vzduchu.
maminky hrozne sa tešíííííííííííííííííííííííím, moja dcérka dnes odišla bez plaču 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
len tak ďalej láska moja - cmuk
@leontinka84 mna merali na tom ultrazvuku dole na prízemí, tam mala dnes 2300g, minulý pondelok mala 2070g na tom istom ultrazvuku, takže to sedí pretože v priemere sa priberať tak okolo 200až 300g za týžden a týžden predtým mala u mojho doktora 1560g.
diky, tak náš drobček má teraz do 2kilečkov 🙂 uvidíme. mi to vysvetlovali, že každý UZV je inak nadstavený. na tom dole ma tiež merali, pri príjme.
A ja som myslela, že som sama.
Včera ma priviezli na kliniku do Nových Zámkov v 26tt5d. Diagnóza placenta praevia totalis. Takže si tu pobudnem asi riadne dlho. :( Dala som si métu, že musím vydržať aspoň do 35TT. Kiež by sa to podarilo. Snažím sa pozitívne myslieť. Dodržiavam prísny kľud na lôžku. Len WC alebo sprcha a stále posteľ a hore prdel. :D
Je to neskutočná skúška osobnosti a trpezlivosti.
Doma mám dve deti. Aj keď už veľké. Nikdy pred tým som bez nich tak dlho nebola.
Poraďte mi, ako to zvládnuť?

@leontinka84 ja som ich tam mala tiež moc..však som bola od 25tt do 34tt..takže ich bolo habadej 😀 ale odbúdali mi dni rýchlejšie 😀 a vždy ked som sa pozrela na tie vyplnené tak som sa potešila koľko dní už prešlo 😀 😀 držte sa aj s bábätkom...a nech si skoro domka pri svojej rodinke