Špinenie a slabé krvácanie v 4+5 týždni tehotenstva
Ahojte, zdravim vsetkych,
tato stranka mi velmi pomohla, hlavne v tomto hroznom obdobi cakania
Uz 7 rokov zijem v UK aj s manzelom a vo stvrtok 29.9. som mala pozitivny tehotensky test. Posledna menstruacia bola 4.9..Snazili sme sa otehotniet uz dlhsiu dobu a velmi ma to zaskocilo ale hlavne velmi potesilo. O dva dni v sobotu 1. oktobra sme vycestovali na planovanu dovolenku na Slovensko. Prvych zopar dni preslo fajn, bez problemov, ale minuly tyzden vo stvrtok som zacala mierne spinit, najprv len tak hnedasto a potom taku hnedocervenu krv. Utekala som na pohotovost, tam sa ku mne spravali hrozne, skoro ma odmietli vysetrit kvoli tomu ze som nemala zdravotnu poistovnu kedze tu nezijem ale namiesto toho EHIC postenecku kartu ktora plati vo vsetkych clenskych krajinach EU, no hrozne. Marne som mu vysvetlovala, ze ta karta mi plati kedze si vsetky odvody platim v UK. Navela ma lekar vysetril, povedal, ze sono vraj robit nebude, ze aj tak tam nebude nic vidiet, predpisal Duphaston, Ascorutin a kyselinu listovu a nakazal kludovy rezim.
S placom som odtial odisla a na druhy den navstivila sukromneho gynekologa co mi bol odporuceny. Ten mi spravil sono na ktorom videl 4mm gestacny vak a povedal, ze je to velmi malinke a vraj nevie, ako to dopadne. Podla poslednej menst so mala byt v 4+5 tt, ked som sa potom spytala ci to ma sancu tak povedal, ze ano ale je to vraj medzi nebom a zemou. Tiez mi predpisal Duphaston.
Po uzivani liekov sa mi to spinenie trochu zastavilo, uz to bolo len ozaj taky svetlohnedy pas na papieri ani na intimku sa to nedostalo, ale vcera sa to zase na chvilku spustilo - bolo to tmavsie a trochu aj cervensie - ale stale ta krv nebola jasno cervena. To trvalo asi jednu dve hodiny a potom to zase prestalo. Stale len lezim (to je ale dovolenka) a vobec sa nenamaham. Vcera mi zacal 6. tyzden a zacali aj ranne nevolnosti, nie moc, ale take vlny zaludkovej tazoby. Toto sa mi zda ze je asi dobre znamenie a si to znamene ze HCG sa zvysuju. Aspon sa teda utesujem tym
Od vcera to spinenie zase ustalo, len sa vyskytli take slabsie krce v maternici a v okoli podbuska, menstruacneho typu ale nie az take silne. Nie su neustale, obcas pridu potom zas odidu. Znamena to ze sa mi maternica roztahuje, babo sa zahniezduje? Moc sa bojim kvoli tomu spineniu. Keby som mala len spinenie, tak by som bola kludnejsia ale teraz sa k tomu pridali aj tie slabsie krce a take akokeby tahanie v okoli maternice a spinenie zas ustupilo, tak som z toho cela domylena a nestastna.
Odkedy som prisla od lekara nic ine nerobim, len zhanam info na nete a podla viacero informacii 4mm gastacny vak nie je az taky maly na 5+5 tt, aky na to mate nazor?
Dakujem velmi za radu a prepacte ten hrozne dlhy prispevok, ale uz som fakt zufala. V 2009 som uz raz potratila v 12 tt s podozrenim na molarne tehotenstvo a uz tym nechcem znovu prechadzat. Dakujem vopred za radu
mala si pravdu. Išlo o biochemické tehotenstvo. Som z toho úplne nešťastná, lebo som sa veľmi tešila.Obaja s partnerom sme zdraví a bábo nemáme po 2,5 roku. Ja to nechápem.
Ahoj ja som na tom takisto tiez som vcera zacala prv spinit a potom krvacat a nikto mi nevie povedat co sa deje robila som si test ten ukazal ze som tehotna tak teraz neviem ako sa nato mam pozerat ja sa tiez bojim ale verim vtom ze bude vsetko dobre
ahojky.zajdi ku Gyn.da ti DUPHASTON...nerisku
uz som bola hned v ten den predpisala mi Duphaston zatial este stale to krvaca dufam ze to bude dobre
Ahojte. Čo to znamená biochemické tehotenstvo? Ja som tiež v 4-5. týždni a začala som špiniť. Problém je ale v tom , že to nie je prvýkrát. Pred pol rokom som mala to isté a o bábätko som prišla a teraz zas. Vtedy mi lekári nepomohli, žiadne lieky, nechali to na prírodu. Takže teraz som už úplne nešťastná.
@betus01 ja som to mala podobne ako ty - prve tehotenstvo som spinila, dostala som lieky, nechali ma ist do prace a ja plna optimizmu som verila, ze to prejde. Nepreslo, o babo sme prisli☹
Pri sucasnom, druhom tehotenstve som tiez zacala spinit...ale uz ziadny optimizmus, hned som nabehla k doktorke, rozrevala som sa tam (nechtiac 🙂 ) a spytali sa ma, ci chcem zostat PN 🙂 Samozrejme k tomu som dostala lieky...takze podla mna, skus este zatlacit na svojho doktora, alebo chod k inemu, co ti na to povie...ja si myslim, ze zena so spinenim by mala zostat lezat doma. Aj pri tom prvom tehotenstve, ked uz bolo neskoro, som spoznala v nemocnici kopu zien, co tam boli kvoli spineniu a mne sa divili, ze ma tak nechali ist do prace...a tak to aj dopadlo...
@kiaramia Ahoj. Teraz to vyzerá fajn, chodím do práce síce, ale prešlo to, dúfam že na trvalo, o 2 týždne mám ísť na kontrolu, tak sa zároveň bojím aj teším. Ale si zober, že ako píšeš iné ženy v nemocnici, ja pri prechádzajúcom tehotenstve som bola na pohotovosti, že veľmi krvácam a poslali ma domov bez liekov, že mám vyčkať čo bude, možno aj vedeli, len nechceli povedať , tak som oslavovala Nový rok v slzavom údolí. Niekedy fakt neviem, prečo v nemocniciach zaobchádzajú s ľuďmi ako s tovarom a smutné je človej je na nich krátky, ospravedňujem sa férovým lekárom....
Ahoj, baby posledny menzes som mala 25.5.13 odvtedy mi nedosla mrcha, minuly tyzden stvrtok, piatok som si robila testiky a mala som tam //, sice boli slabunke tie dve ciarky. Chcela som si spravit testy aj cez vikend, ale mali sme prazdninarov, navstvevy, oslavu tak som nemala ani cas ani som nato moc nemyslela,tak ze dnes si kupim testik a zajtra odskusam znova. Ale dneska ma cely den pobolievalo brucho a tak na vecer ako som isla na wc som mala na papiery taky krvavy vytok. A stale tak troska spinim. Rano si sce este spravit testik a uvidim. Neviete preco to krvacanie, sice nemam potvrdene tehu od doktora, ale uz som sa teskala, ze to vyslo a teraz sa zacinam bat, ze co to spinenie.
ahojte som v 4-5 tyždni , a uz osmy den dost krvacam,zo zaciatku ken krvavy vytok a teraz uz je to silnejsie,taky tmavocerveny, tiez som bola u lekara a predpisal mi Ascorutin, Duphaston. no niak mi to nezabera, uzivam ho presne na minutu ,a povedal ze mam hroziaci potrat a teraz som zacala mat bolesti v podbrusku..bojim sa ze je to potrat.
ved prave ze sa bojim ist...ak mi povedia ze som potratila,asi to psychicky nezvladnem...myslela som si ze to je menstruacia ako pri mojom prvom tehotenstve, tam som mala menstruaciu az do tretieho mesiaca...a stale mam zavraty...uz aj ked sedim...a je mi na zvracanie... ☹
@bobkuuu no čo ako to dopadlo všetko v poriadku?
potratili sme ☹ pár dní na to som prenocovala v nemocnici
@bobkuuu to ma velmi mrzi co sa ti stalo. Dufam ze nevadi ze sa nieco opytam. Videli aj srdiecko ked ti predpisali lieky? lebo ja som bola vcera opat na pohotovosti s krvacanim (som v 5tt+3) a kedze videli len len zltkovy vak tak mi nedali nic, ze treba pockat nakolko krvacanie tam nevidia (tak ja netusim z kade vlastne mam tie krvave vytoky....)... tak som bola taka zmatena a neviem co si mam o tom mysliet...
@bobkuuu tak to je super, prajem ti skore vitazne dve ciarocky a hlavne pekne a pokojne tehulkovanie so stastnym koncom. ja som na dnesnej kontrole u dr. dostala duphaston kedze este stale nie je vidiet srdiecko, ale podla slov dr. este je skoro, tak uvidime. stale po troske krvacam, ale nie je to ani ako slaba ms... som doma na pn a o tyzden uz budeme mudrejsi... 😒
Ahojte chcela by som sa poradit mala som potrat 5tyzni necistili ma kedy mozem znova otehotnet dakujem za otpovet som tu nova
bola som u lekara ja bivam gb tes povedal ze jeden ciklus sttaci ale bojim sa aby sato nezopakovalo naviem co mam robit chela som teras v juni ale si mislim ze je to skoro
@ketrin124 Neexistuje "lepsie", ak sa vycistis sama, je to menej zataz na sliznicu. Ak ta museli vycistit, pretoze sa telo nedokazalo zbavit zbytkov po tehotenstve same, tak moze byt dlhsie hojenie. Ale pri oboch moznostiach sa stava celkom casto, ze zeny otehotneju aj v dalsom cykle bez problemov.

@mirka1112 môže ísť o biochemické tehotenstvo, vtedy test ukáže druhú čiarku