Špinenie na začiatku tehotenstva. Poradíte?
Mám dosť vážny problém a som z toho tak vystresovaná, že ma to prinútilo zaregistrovať a položiť vám skusenejším otázku, čo mi poradíte. Mám 33 rokov a po troch rokoch snaženia som pred dvoma týždňami zistila, že som tehotná. Mám všetky príznaky do bodky + 4 testy mi to potrvdili dvoma čiarkami. Počkala som vyše týždňa, čo menštruácia nechodila a potom som zavolala dr, že už druhý tždeň mi to mešká a testy sú pozitívne, že sa chcem čo najskôr k nej objednať. No ona mi dala najskorší volný termín až 9 marca! Ja vlastne ani netuším v ktorom som týždni a či je tehotenstvo v poriadku a čakať dalšie tri týždne iba na potrvdenie či som tehotná mi prišlo prehnané, však čo ak dovtedy potratím ☹ U dr. som bola naposledy v roku 2013, ked mi objavila velku polyp v maternici, no nastastie sa samovolne vyplavil menzesom hned po vysetreni, tak som nemusela na operaciu. Odvtedy som mala aj kramy slabsie a menej bolestive, no mala som vela stresoveho obdobia. Az teraz od poslednych vianoc bolo vsetko ok a s velkym prekvapenim som pozerala na tie testy, nechce sa mi to ani teraz verit, ze vobec mozem mat deti 🙂 Tak si studujem co treba jest aby bolo vsetko ok, od pondelka uzivam 1 x denne poobede Inofolic kyselinu listovu, na zdravy vyvoj plodu. Teraz pred par hodinami som sa vsak po cikani utrela a na papieri som zbadala hnedu smuhu, spinenie, velmi slabunke. Teraz uz nemam nic, ale bojim sa co najdem rano resp. nasledujuce dni, doteraz som nemala ani skvrnku cele dva tyzdne co som ocakavala mrchu.. Existuju vobec nejake testy ktore ukazu aj v ktorom som tyzdni? Poraite mi este prosim co mam tieto tri tydne robit a jest kym nepojdem k dr, aby som urcite o plod neprisla? Velmi vela rokov som tuzila po babatku, fakt som bola v tom ze som neplodna, ale bala som sa to riesit lekarmi, tak som len cakala a nakoniec sa dockala prirodzenou cestou.
DAKUJEM VELMI PEKNE!
Ja by som nečkala do 9. marca a zavolala by som lekárovi, že špiníš a či by ťa predsa len nemohol prezrieť. Ten test čo ti poradila tabitana si urob, budeš vedieť v ktorom týždni si.
Pokoj...moze sa uhniezdovat vajicko...ja som mala masivne krvacanie a porodnik mi dnes povedal, ze aj to je do 16tt v pohode, takze take spinenie vobec nic nemusi znamenat...hlavne pozitivne myslenie je dolezite...ale ked nechces cakat len tak, taok vraj existuju nejake homeopatika na udrzanie tehotenstva...ale presne neviem nic blizsie...setri sa a dufaj, ze vsetko bude ok...drzim palce a spolu s tebou tlacim aj ja cas dopredu 😀
Isla by som k dok hned zajtra rano termin netermin, ak by ma nezobrala tak na pohotovost. Je to vytuzene babo, netreba nic riskovat.
vidim ze mas strach,ale uklidni sa ,je vsetko v poriadku,stres by ti len ublizil.a tyzdne sa pocitaju od poslednej menstruacie.ja mam 3 deti a k doktorovy som sa neponahlala,isla som ked som mala kolo 10tydna tehotenstva.a to ze si trosku pospinila to je v poriadku ,to sa niekedy stava,keby si krvacala to je uz ine.ale hlavne maj klud 🙂
Ahoj..neboj,vseko bude ok..ja som bola na tom ako ty..testy pozitivne,mne meskala menzes 1den..vedela som,ze asi som tehu..volala som hned k doktorovi,tiez ma objednal az cca za 1,5tyzdna..no a medzitym som zacala spinit,takr hnede,ako ku koncu menstruacie,potom aj nejaka kvapka cerstvej krvi..tak som im hned volala a sestricka,ze ked to nie je masivne krvacania a hlavne cerstva,cervena krv,nemam bolesti,tak to je v pohode..moj gynekolog mi povedal,ze ked to tehotenstvo jednoducho ma byt,tak bude..ak nie,tak s tym nikto nic nespravi..mozno surove,ale pravda..spinenie mi este v ten den preslo,na druhy den znova trocha,znova preslo..a potom uz nic..aj potom na uzv mi doktor ukazoval to miesto odkial to krvacalo..je to zvacsa normalne pri uhniezdovani vajicka v maternici..ta sliznica aj celkovo maternica je to vsetko strasne prekrvene,moze sa stat,ze miernr zakrvacas..aj pocas celeho tehu..ale viem ako sa citis..tiez som sa strasne vylakala..a to sme meboli v takej situacii ako ty,nam sa chvala bohu podarilo na prvy krat..takze myslim,ze ak to krvacanie nie je masivne,cerstva krv,tak to je len take to nidacne spinenie..bud v pohode,odpocivaj..ak tak citam,pisem ako tatar..kazdopadne ti chcem povedat,ze som tiez spinila,dokonca na prvom uzv som nevidela srdiecko,panika,plac..a o 3dni bolo vsetko ako ma byt..a dnes tu vedla mna spi krasny skoro 7mesacny nezbednik🙂 drzim palceky aby vsetko dobre dopadlo..urcite dopadne🙂
ahoj, kľudne napíš IP ja mám zo špinením bohaté skúsenosti, hlavne sa nestresuj...sleduj čiarky na teste, ako silnejú, či sú rovnako silné alebo silnejšie ako kontrolná...to kvôli tomu, či ti dobre rastie HCG tehotenský hormón, to je jedna z vecí, pomocou ktorej môžeš odsledovať, že je to o.k., podbruško ťa nebolí - niečo podobné ako keď má prísť menštruácia?

ano clearblue alebo tak nejako sa to vola..tam orientacne pise v kolkom tyzdni si 🙂 😉 a do 9 marca nie je tak daleko..len nestresuj a bude to tu šubidup 🙂