icon

Špinenie po progesteróne počas tehotenstva

13. jún 2025

Ahojte,

Mam otázku neviem či mám robiť paniku alebo čo. V podstate od vkladu beriem 3x denne progesteron vaginálne. Prvý krát som mala spinenie asi 5 týždni išli sme na pohotovosť všetko ok, potom v 7tyzdni a následne v 8 týždni a taktiež po kontrole všetko ok. Momentálne zajtra končím 12 týžden a opäť sa to zopakovalo stredu na obed a potom dnes ráno. To spinenie je uplne minimálne ako keby len počas vytekania tej tablety, nie je prítomná krv len ako keby bežne žltý výtok zafarbený kúsok do hnedá ale slabo hneda skôr. Ako náhle tabletu nemám potom sa to už neobjaví a ak tak znovu po ďalšej…je to len pri utreti a na intimke nič nie je. neviem či robiť paniku a ísť zas k lekárovi.. vždy keď som sa zľakla tak to bolo nakoniec v poriadku…

snowflakenel
13. jún 2025

Treba vydrzat, skus sa opytat lekara na utrogestan. Plus kludovy rezim. Ja som mala duphaston plus utrogestan. A tyzden krvacanie ako pri menzese, pomaly slablo. Pokial je plod ok, treba sa setrit.

autor
13. jún 2025
@snowflakenel

Treba vydrzat, skus sa opytat lekara na utrogestan. Plus kludovy rezim. Ja som mala duphaston plus utrogestan. A tyzden krvacanie ako pri menzese, pomaly slablo. Pokial je plod ok, treba sa setrit.

@snowflakenel v pondelok som bola na sone všetko bolo v poriadku žiadny hematom ani nič podobne.. preto mi to príde zvláštne. Pred tým keď som aj išla na pohotovosť tak pri vyšetrení sa už nič nenašlo takze je to zvláštne ale strašne má to stresuje.. budúci týždeň mám prvý screening tak veľmi nechcem chodiť na toľko ultrazvukov no neviem

autor
13. jún 2025
@snowflakenel

@snowflakenel beriem ten amelgen ale mám ešte jedno balenie progesteron bensis tak možno skúsim vymeniť či to niečo spraví ..

snowflakenel
13. jún 2025

Mne lekar povedal, ze to moze byt aj tym, ze plod rastie a praskaji cievky v maternici. Viem, je to na nervy...

autor
13. jún 2025
@snowflakenel

Mne lekar povedal, ze to moze byt aj tym, ze plod rastie a praskaji cievky v maternici. Viem, je to na nervy...

@snowflakenel môže byť určite. Mne už gynekológ povedal že pokial to nebude krv že sa nemám báť.. ale tak ľahko sa to povie no. Ako prvý krát som mala take jasno ružové tak to som sa strašne bála ale teraz už je to rovnaké stále tak verím že to je len nejaká cievka keď sa vkladá ten progesteron.. no strašný stres už mám

kiki68
13. jún 2025

To je ok, tiez som to mala, brala do 19/20tt progesteron dva razy. Je to neskodne to spinenie. Ked nemas bolesti k tomu je dobre. Mne davali 600mg magnezka denne k tomu

tinusik211
13. jún 2025

Ahoj, tiež od začiatku užívam progesterón. Najprv mi gynekologička predpísala Progestenalle 200mg, špinila som presne ako opisuješ ty . Po následnej kontrole mi to zmenila na Utrogestan 2x denne + Kanavit a je všetko v poriadku , od vtedy nešpinim vobec ☺️

autor
13. jún 2025

Ďakujem vám bolesti nemám. Ja mám ten progesteron brať do konca budúceho týždňa zatiaľ. Tak ak by mi to predsa len nechali dlhšie tak asi by som gynekológa poprosila nech mi to zmení za iný typ. Ja beriem dokopy 1200mg nakoľko som po ivf tak som zvedavá čo to vysadzanie spraví..

snowflakenel
14. jún 2025

Urcite zbehni za lekarom. Radsej viackrat, ako sa takto stresovat. A spytaj sa na ten utrogestan. Mne po nom krvacanoe preslo .. A to som fakt ze krvacala......rano som mala duphaston, na obed utros a vecer zas duphaston. Z duphastonu mi bolo ale tazko, tak som potom presla na utros 3x denne.